Facebook Pixel Κύπελλο Γερμανίας: Μετά τη Μπάγερν, "σφαλιάρα" και για τη Ντόρτμουντ στο Κύπελλο Γερμανίας - Πρόκριση για Μαυροπάνο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-04-06 00:22:00

Μετά τη Μπάγερν, "σφαλιάρα" και για τη Ντόρτμουντ στο Κύπελλο Γερμανίας - Πρόκριση για Μαυροπάνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Μετά τη Μπάγερν, "σφαλιάρα" και για τη Ντόρτμουντ στο Κύπελλο Γερμανίας - Πρόκριση για Μαυροπάνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα γκολ του Βέρνερ και ένα του Ορμπάν, ώστε η Λειψία να επικρατήσει της Ντόρτμουντ (2-0) και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Κύπελλο Γερμανίας: Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανία προκρίθηκε η Λειψία, νικώντας με 2-0 την Ντόρτμουντ στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Τα γκολ για τους «ταύρους» πέτυχαν οι Τίμο Βέρνερ και Γουίλι Ορμπάν.

Όσον αφορά τον αγώνα, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν καλύτεροι σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Χαρακτηριστικό στοιχείο που το επιβεβαιώνει αυτό είναι οι 14 τελικές ευκαιρίες της Λειψίας έναντι μίας των Βεστφαλών στο πρώτο 45λεπτό. Η πίεση των «ταύρων», από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, απέφερε καρπούς όταν ο Τίμο Βέρνερ υποδέχτηκε την μπαλιά του Σιμακάν και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κόμπελ, κάνοντας το 1-0 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η πολύ καλή Λειψία έμοιαζε να διαχειρίζεται το προβάδισμά της. Μάλιστα, στο 78ο λεπτό έφτασε ένα βήμα απ' τον διπλασιασμό των τερμάτων της, με τον Λάιμερ να νικιέται από τον Κόμπελ. Στις καθυστερήσεις του ματς, με την Ντόρτμουντ να παίζει όλα της τα... χαρτιά για να φέρει το ματς στα ίσα, η Λειψία έφυγε στην κόντρα μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων και με τον Κόμπελ εκτός τέρματος, καθώς είχε ανέβει για τον κόρνερ, ο Ορμπάν «σφράγισε» το εισιτήριο της ομάδας του για τα ημιτελικά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Στον έτερο προημιτελικό της βραδιάς, η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Νυρεμβέργη και πέρασε στα ημιτελικά.

Ενδεκάδες:

Λειψία: Μπλάζιτς, Σιμακάν (79' Κλόστερμαν), Ορμπάν, Γκβάρντιολ, Χένρικς, Χαϊντάρα (87' Καμπλ), Λάιμερ, Ράουμ (87' Χάλστενμπεργκ), Σομποσλάι, Όλμο (70' Φόρσμπεργκ), Βέρνερ (78' Αντρέ Σίλβα)

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ραϊερσον, Χούμελς (85' Μοντέστ), Ζίλε, Βολφ (46' Μουκοκό), Γκερέιρο, Τσαν, Οζκάν, Ρόις, Μπραντ (63' Μπέλιγχαμ), Μάλεν

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags