Facebook Pixel Η Μάνστεστερ Σίτι διέλυσε την Μπάγερν Μονάχου, ήττα μισός αποκλεισμός για τον Βλαχοδήμο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-04-11 23:53:00

Η Μάνστεστερ Σίτι διέλυσε την Μπάγερν Μονάχου, ήττα μισός αποκλεισμός για τον Βλαχοδήμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η Μάνστεστερ Σίτι διέλυσε την Μπάγερν Μονάχου, ήττα μισός αποκλεισμός για τον Βλαχοδήμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Άγγλοι και οι Ιταλοί πήραν σκορ πρόκρισης κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου και Μπενφίκα αντίστοιχα. Σκοράρει κατά ριπάς ο Χάαλαντ.

Στα πρώτα ματς της φάσης των 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, κανένας δεν θα περίμενε τόσο άνετες επικρατήσεις, από οποιαδήποτε ομάδα. Παρόλα αυτά, η Μάνστεστερ Σίτι και η Ίντερ βρίσκονται με το... ενάμιση πόδι στα ημιτελικά, μιας και κέρδισαν με 3-0 και 0-2 την Μπάγερν Μονάχου και την Μπενφίκα αντίστοιχα. Οι Άγγλλοι βρήκαν δίχτυα στο 27΄, το 70΄ και το 76΄ με τους Ρόδρι, Σίλβα και Χάαλαντ, ενώ τη δουλειά για την Ίντερ την έκαναν οι Μπαρέλα και Λουκάκου στο 51΄ και στο 82΄, με τον Βέλγο φορ να νικάει τον Βλαχοδήμο με πέναλτι!

Μάνστεστερ Σίτι - Μπάγερν Μονάχου 3-0

 

Η Σίτι έδειξε με το καλήμερα πως είχε την διάθεση να κυριάρχησει στον αγώνα και έχασε την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 5΄. Ο Χάαλαντ επιχειρεί σουτ από δύσκολη γωνία εντός περιοχής και το σουτ ήταν απελπιστικά άστοχο. Μόλις στο 7΄ ο Ντε Μπρόινε σέντραρε και ο Γκιντογκάν έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Η Σίτι συνέχισε να απειλεί και στο 22΄ ο Γκιντογκάν έβγαλε τετ α τετ τον Χάαλαντ, ο οποίος έπιασε ένα κακό σουτ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει αρκετά εύκολα ο Ζόμερ. 

Η Μπάγερν Μονάχου... έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο 26΄, με ένα σουτ του Μουσιάλα. Η πίεση της Σίτι απέδωσε καρπούς και στο 27΄ ο Ρόδρι άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, ο Ισπανός χαφ έβαλε μυθική γκολάρα, μιας και άδειασε με κοφτή ντρίπλα τον Μουσιάλα και έπιασε μια τρομερή φαλτσαριστή σουτάρα, στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι. Μάλιστα, αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σίτι δεν είχε διάθεση να κατέβασει... ρυθμούς και ο Ζόμερ έκανε τεράστια απόκρουση σε σουτ του Γκιντογκάν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν Μονάχου μπήκε πιο επιθετικά και στο 46΄ο Έντερσον απέκρουσε το δυνατό σουτ του Σανέ, ενώ στο 49΄ ο Σανέ έπιασε νέο σουτ, με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να του λέει ξανά όχι. Όλη η... Μπάγερν ήταν οι εμπνεύσεις του Σανέ και στο 54΄ έκανε νέο σουτ ο Σανέ, με τον Έντερσον να του λέει όχι για τρίτη φορά μέσα σε 8΄.  Η πρώτη καλή ευκαιρία της Σίτι ήρθε στο 57΄ με τον Ζόμερ να αποκρούει διαγώνιο σουτ του Ακέ και να παραχωρεί κόρνερ. Κόντρα ουσιαστικά στην ροή η Σίτι έκανε το 2-0 στο 70΄. Ο Ουπαμεκάνο υπέπεσε σε δεύτερο λάθος στο ματς, μιας και δώρισε τη μπάλα στον Γκρίλις, ο οποίος την έδωσε στον Χάαλαντ, με τελικό αποδέκτη τον Μπερνάρντο Σίλβα που σκόραρε με κεφαλιά.

 

Μάλιστα, οι Άγγλοι βρήκαν και 3ο γκολ, διαλύοντας την Μπάγερν, μιας και ο Χάαλαντ πήρε κεφαλιά μετά από κόρνερ και έκανε το 3-0, βάζοντας το 11ο του γκολ σε 7 ματς Champions League φέτος!  Οι Γερμανοί... ήταν υπό κατάρρευση και δέχθηκαν μια ακόμη φάση στο 87΄. Εκεί έγινε μια ακόμα μεγάλη επέμβαση του Ζόμερ, ύστερα από κεφαλιά του Ρόδρι! Εάν δεν ήταν ο Ελβετός τερματοφύλακας, ο δείκτης του σκορ δεν θα είχε... περιοριστεί στο 3-0.

 

Μπενφίκα - Ίντερ 0-2

Η ιταλική ομάδα πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League, ύστερα από τη νίκη της με 2-0 επί της Μπενφίκα στο "Λουζ" της Λισαβόνας.

Ο Νικολό Μπαρέλα με κεφαλιά και ο Ρομέλου Λουκάκου με πέναλτι σημείωσαν τα γκολ των Ιταλών στο 2ο μέρος, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να κάνει επεμβάσεις και να κρατάει... χαμηλά το σκορ.

Η Μπενφίκα πάντως, μπήκε πιο δυναμικά και κατέληξε σε ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι από τον Ράφα Σίλβα που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Αντρέ Ονανά, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι ισορρόπησαν το παιχνίδι και μπορεί να μην βρήκαν καλές στιγμές (οι τελικές τους μπλοκαρίστηκαν πριν φτάσουν στον Βλαχοδήμο), όμως δεν κινδύνεψαν ξανά στο 1ο μέρος. Το 2ο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές, αλλά με ιδανικό τρόπο για τους Ιταλούς. Μία σέντρα του Αλεσάντρο Μπαστόνι από αριστερά έστειλε την μπάλα συστημένη στον Νικολό Μπαρέλα που με το κεφάλι νίκησε τον Βλαχοδήμο κι έκανε το 1-0.

 

 

 

Στο 82΄ ο Ζοάο Μάριο έκανε χέρι σε σέντα του Ντάμφρις, ο Λουκάκου εκτέλεσε και σκόραρε ξανά για τους "νερατζούρι", που με αυτό το σκορ απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του δεύτερου αγώνα την επόμενη Τετάρτη στο "Τζιουζέπε Μεάτσα".

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Α. Σίλβα, Μοράτο, Γκριμάλντο, Σικίνιο, Λουίς (64' Νέρες), Ρ. Σίλβα, Μάριο, Άουρσνες, Ράμος

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις (86' Ντ' Αμπρόζιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (63' Γκόζενς), Μαρτίνες (63' Κορέα), Τζέκο (63' Λουκάκου)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags