Facebook Pixel Ζοσέ Μουρίνιο - Αντόνιο Κασάνο: Το πινγκ- πονγκ επικρίσεων κι ο συλλέκτης "Χρυσών Τάπιρων" - "Πόλεμος" Μουρίνιο-Κασάνο για... Λιβάγια!
| 2023-04-13 13:20:00

Το πινγκ- πονγκ επικρίσεων κι ο συλλέκτης "Χρυσών Τάπιρων" - "Πόλεμος" Μουρίνιο-Κασάνο για... Λιβάγια!

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Το πινγκ- πονγκ επικρίσεων κι ο συλλέκτης "Χρυσών Τάπιρων" - "Πόλεμος" Μουρίνιο-Κασάνο για... Λιβάγια!

Οι δηλώσεις του 40χρονου σήμερα, και άλλοτε χρυσού ταλέντου του ιταλικού ποδοσφαίρου απέφεραν στον Κασσάνο το 19ο «χρυσό τάπιρο» της ταραχώδους καριέρας του.

Σταματημό δεν έχει η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Αντόνιο Κασσάνο και τον Ζοσέ Μουρίνιο με αφορμή τα πιστεύω που εξέφρασε ο Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής αμφισβητώντας τις προπονητικές, γνώση, τεχνική, ικανότητα και κατάρτιση του Πορτογάλου τον οποίο κι αποκάλεσε ευθέως «τυχερό και υπερτιμημένο».

Ο Μουρίνιο «τσίμπησε», έκανε το λάθος ν’ απαντήσει βάζοντας στη μέση έναν γερό, με πυξ λαξ και βρισιές, τσακωμό που είχε γίνει επί εποχές Ίντερ ανάμεσα στον πρώην Κροάτη ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια και τον Κασσάνο, ο τελευταίος ανταπέδωσε και το πινγκ- πονγκ ύβρεων κι επικρίσεων απλά συνεχίζεται.

 Οι δηλώσεις του 40χρονου σήμερα, και άλλοτε χρυσού ταλέντου του ιταλικού ποδοσφαίρου απέφεραν στον Κασσάνο το 19ο «χρυσό τάπιρο» της ταραχώδους καριέρας του. Πρόκειται για ένα σατιρικό βραβείο που εδώ και μία 20ετία μοιράζει η τηλεοπτική εκπομπή του Canale 5, «Striscia la Notizia» (η είδηση έρπετε) τιμώντας, που λέει ο λόγος τον εκάστοτε αρνητικό πρωταγωνιστή της εβδομάδας, είτε από τον χώρο του αθλητισμού, είτε όμως και της πολιτικής όπως συνέβη κάποτε και στον τότε Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα.

 Η’ στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Squadra Azzurra, Ρομπέρτο Μαντσίνι που την επομένη του αποκλεισμού της Ιταλίας από το Μουντιάλ του Κατάρ είδε ξαφνικά σπίτι του ένα μεγάλο φορτηγό, μ’ ένα γιγάντιο, σε σχήμα δεινόσαυρου άγαλμα. «Το αξίζω και το αποδέχομαι με την καρδιά μου», είπε. Και για να θυμάται την καταστροφική ήττα από την Μακεδονία ζήτησε να το τοποθετήσουν στον κήπο του.   

 Συνήθως είναι ένα συμπαθέστατο μικρό, ξύλινο, χρυσοβαμμένο αγαλματίδιο που απεικονίζει έναν τάπιρο, το χαριτωμένο θηλαστικό με μικρή προβοσκίδα, ογκώδες, αλλά εντελώς άκακο φυτοφάγο. Είναι η παρωδία των αμερικανικών Golden Rasberry ή Razzie Awards που δίνονται στην χειρότερη ταινία ή ηθοποιό της χρονιάς και που κατά καιρούς αποδέχτηκαν με χιούμορ «ιερά τέρατα» του Χόλιγουντ, από τον Μάικλ Ντάγκλας, στην Γκλεν Κλόουζ κι από τη Σάντρα Μπιούλοκ, στους Μπραντ Πιτ, Σιλβέστερ Σταλόνε ή Τζον Τραβόλτα.

 Με το ίδιο, ακριβώς πνεύμα και χιούμορ το αποδέχτηκε για 19η φορά κι ο Κασσάνο, την ώρα που οι συντελεστές της εκπομπής προσπαθούσαν, αλλά μάταια να το παραδώσουν για 10η φορά στα χέρια του Μουρίνιο, που όπως και τις προηγούμενες εννέα αρνήθηκε, με ενοχλημένο και σνομπ ύφος να το παραλάβει. «Πάντα έτσι έκανε: ούτε κουνέλι να ήταν, σχολίασε ο Κασσάνο. Έφευγε ή απολυόταν ξαφνικά νύχτα: από την Πόρτο, την Τσέλσι, την Ίντερ, τη Ρεάλ, τη Μάντσεστερ, την Τόττεναμ. Θα δείτε, όπου να’ νε θα φύγει κι από τη Ρόμα».

 Απαντώντας στο σχόλιο που είχε πρώτο πυροδοτήσει το ατελείωτο πινγκ- πονγκ αλληλοεπικρίσεων, ο Μουρίνιο είχε εμμέσως, πλην, σαφώς απειλήσει τον Ιταλό με την εξής μπηχτή: «Επειδή εγώ είμαι 60, κι εσύ 40, πρόσεξε μην τις φας πάλι από κανένα Λιβάγια, όπως συνέβη και το ’13 σε μία προπόνηση της Ίντερ». Ρίχνοντας ύστερα κι άλλο λάδι στη φωτιά. «Ο Κασσάνο; Στη Ρόμα τον θυμούνται γιατί είχε πλακωθεί με τον Τόττι. Στη Ρεάλ Μαδρίτης για το άθλιο μπουφάν που φορούσε την ημέρα της παρουσίασης. Ενώ με την Ίντερ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε το Κύπελλο της Λομβαρδίας».

 Άμεση, εννοείται η απάντηση του Ιταλού, μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης Bobo Tv, παρέα με τον Κρίστιαν Βιέρι, άλλοτε συμπαίκτη του σε Ίντερ και Εθνική έναν από τους λίγους, αξιοπερίεργο, αλλά κι αληθινό, με τον οποίο ουδέποτε τσακώθηκε ή αρπάχτηκε.

 «Το μεγάλο πρόβλημα του Μουρίνιο είναι ότι είμαι ο μοναδικός, στην Ιταλία που του λέει κατάματα την αλήθεια. Κέρδισε τρόπαια γιατί είχε την τύχη να του αγοράζουν μεγάλους παίκτες γιατί, κατά τ’ άλλα από προπονητική είναι άσχετος. Και τώρα που το σκέφτομαι, τα τρόπαιά του μπορεί να τα β***ι εκεί που ξέρει».

Ο ήχος του πινγκ και του πονγκ συνεχίζει και θα συνεχίσει ν’ αναπηδά στο πράσινο τραπέζι. Άγνωστο ακόμη, εάν θα πάρει τη ρακέτα του κι ο Χάλαντ, για τον οποίο, πάντα ο Κασσάνο είπε πρόσφατα ότι «δεν έχει ιδέα από μπάλα ή από ποδοσφαιρική τεχνική. Απλά εκμεταλλεύεται τον όγκο του». Φιρί φιρί για το 20ο αγαλματίδιο το πάει ο τύπος…         

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags