Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Θέλει να... χαρίσει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ ο Λουτσέσκου - "Άδεια" με Ολυμπιακό - 5ος ο Παναθηναϊκός!
| 2023-05-01 23:07:00

Θέλει να... χαρίσει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ ο Λουτσέσκου - "Άδεια" με Ολυμπιακό - 5ος ο Παναθηναϊκός

GOALάρες by Εvaggelistis
Θέλει να... χαρίσει το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ ο Λουτσέσκου - "Άδεια" με Ολυμπιακό - 5ος ο Παναθηναϊκός

Ποια 11αδα θα κατεβάσει ο Ανιγκό στα δύο ντέρμπι με την Ένωση και το Τριφύλλι; Γιατί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θέλουν διαφορετικό πρωταθλητή και ο λόγος που ο Ρουμάνος προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά θέλει όσο τίποτα να κάνει... ζημιά στους Πράσινους και να δώσει τον τίτλο στην Ένωση που τόσο τον "αγαπάνε"!
 

Η 8η αγωνιστική των play offs έρχεται με δυο καυτά ντέρμπι, ΑΕΚ - Ολυμπιακός,  Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και ο "Ευαγγελιστής"  γράφει για την "παγίδα" που περιμένει τους (λογικά)... αδειασμένους "κιτρινόμαυρους", για τον ιντριγκαδόρο Λουτσέσκου που θέλει να... "χαρίσει" το πρωτάθλημα στην "αγαπημένη" του Ένωση, για το ποδοσφαιρικό παράδοξο σε ενδεχόμενη κατάκτηση του τίτλου από την 5η καλύτερη επίθεση αλλά και γιατί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προτιμούν διαφορετική ομάδα για Πρωταθλήτρια!!!

AEK: το ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια είναι πολύ...πονηρό! Κι αυτό αφού οι "κιτρινόμαυροι" προέρχονται από έναν "τελικό" (με τον Παναθηναϊκό) στον οποίο κυριολεκτικά άδειασαν πνευματικά και σωματικά! Γιατί η ΑΕΚ στην Λεωφόρο έπαιξε ...κόκκινο στα κόκκινα!! Και σε τρια βράδια δεν είναι καθόλου εύκολο και βέβαιο ότι θα επανέλθουν, όσο μπουστάρισμα να πάρουν από τον Αλμέϊδα και την καυτή  "Opap Arena Αγιά Σοφιά"! Πόσο μάλλον όταν από την άλλη θα υπάρχει ένας Ολυμπιακός που... ξεκουράστηκε την Κυριακή, έκανε το ροτέισον του κόντρα στον Βόλο και θα έχει το υψηλό κίνητρο να "τελειώσει" αυτός την ΑΕΚ μέσα στο κάστρο της. Άλλωστε οι απερχόμενοι Πρωταθλητές ήταν η ομάδα που την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου... πήρε/έσπασε και το αήττητο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Κάτι που δεν ξεχνιέται ένθεν εκείθεν...

ΠΑΟΚ/ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: στα προηγούμενα 4 από τα 5 ματς που  έδωσε φέτος με τον Παναθηναϊκό (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) ήταν καλύτερος του. Ακόμη και στην τελευταία του ήττα, στην Τούμπα. Ειδικότερα στην "Λεωφόρο" την τρέχουσα σεζόν είναι αήττητος ενώ γενικότερα ο "δικέφαλος" του Λουτσέσκου ήταν η ομάδα που φάνηκε να "δυσκολεύει" περισσότερο από κάθε άλλη Μπιγκοφοράτη τον Γιοβάνοβιτς (κι ας έκανε δυο "διπλά")! Την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός δεν θα παίζει για δυο αποτελέσματα (όπως με την ΑΕΚ δηλαδή), παρά μόνο για την νίκη και ίσως αυτό του κάνει καλό! Από την άλλη ένα καλό ερώτημα είναι πόσο θα το θέλει το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ και πόσο ανταγωνιστικός /διεκδικητικός θα παρουσιαστεί/παραμείνει στην διάρκεια της αναμέτρησης (θα έχει και σημαντικές απουσίες όπως των Ινγκανσον,Ναρει). Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όμως, "ζει κι αναπνέει" για τέτοια παιχνίδια. Για τον εγωιστή Ρουμάνο, λοιπόν, αποτελεί τεράστια πρόκληση (...υστεροφημίας και όχι μόνο) να κόψει ένα πρωτάθλημα απο τον Παναθηναϊκό μέσα στην "Λεωφόρο". Και επειδή ο "Στρατηγός Ραζβάν" λατρεύει τα ... mind games και την ίντριγκα, πιθανότατα θα τον εξιτάρει ακόμη περισσότερο να τα καταφέρει ώστε μετά να έχει να το λέει / και να το... υπενθυμίζει στην ΑΕΚ - όπου τόσο τον... "αγαπάνε" - πως αυτός τους "χάρισε" ένα πρωτάθλημα"!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: αν δεν είχε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς προπονητή δεν θα είχε φτάσει σήμερα τόσο κοντά σε αυτή την top υπέρβαση, να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι 100% δικό του έργο το φετινό θαύμα του ΠΑΟ! Και σίγουρα ούτε... συναρπάζει με το ποδόσφαιρό που παίζει, ούτε κάποια... φοβερή ποιότητα έχει το ρόστερ του αλλά υπάρχει ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, του Παναθηναϊκού του Γιοβάνοβιτς. Κι αν στο τέλος θα σηκώσει την πρωταθληματική κούπα  και θα το αξίζει και θα το δικαιούται!! Κι ας έχει την πέμπτη (5) καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος! Ναί, την ... 5η! Με 23 γκολ λιγότερα απο τον Ολυμπιακό, 18 λιγότερα απο την ΑΕΚ, 9 απο τον ΠΑΟΚ και 4 λιγότερα απο τον Άρη!! Μπορεί να λέμε ότι οι άμυνες δίνουν τους τίτλους αλλά όχι και με τέτοια επιθετική επίδοση. Μιλάμε πως αν συμβεί αυτό θα είναι γκράντε ποδοσφαιρικό παράδοξο. Από την άλλη  βέβαια στην ζυγαριά ο Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλά δουλεμένο/συμπαγές ποδοσφαιρικό γκρουπ, με ξεκάθαρους ρόλους, αρχές  και τρόπο παιχνιδιού, καλά τρεξίματα, τρομερή πίστη και σούπερ αμυντική ασφάλεια.

ΠΑΟΚ/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: είναι πλέον οι ρυθμιστές του τίτλου αλλά και θεωρητικά  "μονομάχοι' μεταξύ τους για την 3η θέση που δίνει (υπό προϋποθέσεις) ένα εισιτήριο για τα play offs του Γιουρόπα Λιγκ.  Επίσης υποθετικά ο καθένας τους, για τους δικούς τους λόγους. θα προτιμούσαν διαφορετική ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεδομένα ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να  το πάρει η ΑΕΚ και πιθανότατα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μην το πάρει η ομάδα του Μελισσανίδη κι ας "ευνοηθεί" σε αυτή την συνθήκη ο Παναθηναϊκός, "αιώνιος" αντίπαλος του Ολυμπιακού! Υποθέσεις κάνουμε αλλά... Ο ΠΑΟΚ είναι λογικό να θέλει στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας να αντιμετωπίσει μια ΑΕΚ πρωταθλήτρια, που λογικά θα είναι λίγο... "μεθυσμένη πολιτεία" από τα πανηγύρια. Και όχι μια φιναλίστ που θα τα δώσει όλα ώστε να κερδίσει ένα τρόπαιο ως αντιστάθμισμα για την απώλεια της πρωταθληματικής κούπας. Οπότε στην "Λεωφόρο" την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ θα κάνει ότι μπορεί κόντρα στον ΠΑΟ! Όπως και ποιος αμφιβάλει ότι οι "ερυθρόλευκοι" (σε όλα τα επίπεδά τους) θέλουν σαν τρελοί να είναι αυτοί που θα στερήσουν και το πρωτάθλημα από την Ένωση κάνοντας της "ζημιά" την Τετάρτη. Ενδιαφέρον άλλωστε θα έχει να δούμε τι σύνθεση θα κατεβάσει ο Ανιγκό με την ΑΕΚ και τι κόντρα στον Παναθηναϊκό που ακολουθεί! Κοντός ψαλμός αλληλούια...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειρονομία Κασάμι στην εξέδρα - Είπαν "αντίο" τρεις παίκτες - Εκδίκηση από ΑΕΚ, κανένα δώρο σε ΠΑΟ (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags