Καταιγιστικός ήταν ο Γιώργος Σαραντάκος μιλώντας στην εκπομπή του «Παίξτε μπάλα» Powered by Sportdog. Ο ρεπόρτερ του Star Channel, γνωστός για τα "ερυθρόλευκα" αισθήματά του, έπαιξε φουλ επίθεση με το που μπήκε στη σύνδεση με το στούντιο.

Αναφέρθηκε στον ορισμό του διαιτητή Μπριζάρ στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός μεταφέροντας την τοποθέτηση της «ερυθρόλευκης», ότι έχει ευνοήσει σκανδαλωδώς την Ένωση σε παιχνίδι με την Κραϊόβα που έληξε ισόπαλο 1-1.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος δέχτηκε στενό πρεσάρισμα από τους δύο παρουσιαστές της εκπομπής, Χρήστο Δημόπουλο και Ηλία Λιβάνιο. Ερωτηθείς για την κάκιστη φετινή εικόνα του Ολυμπιακού, παραδέχτηκε, ότι φέτος κάτι δεν πάει καλά.

Αναλυτικά οι κυριότερες τοποθετήσεις του Γιώργου Σαραντάκου στην εκπομπή "Παίξτε μπάλα" powered by Sportdog.

Γιατί χάθηκε πρωτάθλημα και Κύπελλο

«Όταν μία ομάδα σοβαρή που κάνει πρωταθλητισμό αλλάζει τέσσερις προπονητές σε μία σεζόν, κάτι δεν πάει καλά. Όταν αγοράζει 45 ποδοσφαιριστές και καλεί τον Μίτσελ να φτιάξει ομάδα τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Ο Ολυμπιακός έχασε αδικαιολογήτως πάρα πολλούς βαθμούς, το 2-2 στα Γιάννινα, με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη, τη γελοία εμφάνιση του Άρη στου Χαριλάου με παιδαριώδες γκολ-προσφορά από τα Lidl. Αν τα πιάσουμε στη σειρά και τα καταμετρήσουμε θα καταλάβουμε, γιατί χάθηκε έτσι το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό.

Γιατί χάθηκε το Κύπελλο; Γιατί έφαγε 3 γκολ από μια ΑΕΚ, που οπωσδήποτε η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι για 3-0 που είδαμε. Γιατί προφανώς ο τότε προπονητής δεν είχε καταλάβει καλά την ομάδα. Ήθελε να κάνει πειραματισμούς, να γλιστράει ο Βρουσάι και να βάζει το γκολ ο Λιβάι Γκαρσία. Να κάνει πέναλτι στο 90’ φεύγα ο Ντόη σε  μία φάση που δεν πήγαινε για γκολ. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να συζητήσουμε.

Αυτό που μένει. Ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τρίτος κάτι που για μένα δεν είναι επιτυχία, γιατί ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος πρωταθλητής. Θα τα βάλουμε κάτω και πιστεύω, ότι δεν θα επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος, θα βρούνε έναν σοβαρό προπονητή. Θα έπρεπε ήδη να έχει βρεθεί ένας τέτοιος προπονητής και να του είχαν βγάλει διαρκείας. Θα του έδινα και το δικό μου. Να σταθεί στο Καραϊσκάκη, να δει την ομάδα, να κάνει εισηγήσεις για παίκτες. Ο Ολυμπιακός βλέπει τις άλλες ομάδες να έχουν ενισχυθεί. Μία ΑΕΚ δυνατή, έναν ΠΑΟ δυνατό, έναν ΠΑΟΚ που δεν πρέπει να τον υποτιμάς γιατί είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο όπως και το φετινό, το οποίο ο Ολυμπιακός το έχασε», είπε στην πρώτη του τοποθέτηση.

Ο Χουάνγκ έβγαλε ωραία σεζόν

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ζητήματα ενίσχυσης. «Η μεταγραφή είναι λαχείο, είναι τζόκερ, αν σου κάτσει σου έκατσε. Φέτος ο Ολυμπιακός πήρε παικταράδες. Εγώ ήμουν οπαδός του Χάμες, είδατε όμως ότι δεν έπαιξε.  Πήρε τον Μαρσέλο, γέμισε το Καραϊσκάκη και έπαιξε τρία παιχνίδια. Πήρε όμως έναν Κορεάτη παίκτη που πέρασε αθόρυβα σε σχέση με τους άλλους και έβγαλε μία πολύ ωραία σεζόν. Πήρε τον Πασχαλάκη, για τον οποίο παραδέχομαι, ότι δεν τον ήθελα και όμως ομολογώ, ότι τώρα λέω, ότι 11άδα πρέπει να ξεκινά από αυτόν, για να λέω στη διοίκηση πάρτε 1-2 Πασχαλάκηδες ακόμα, για να φτιάξει μία ομάδα. Γιατί ο Ολυμπιακός χρειάζεται ο παίκτης που θα πάρει, να έχει μέσα του το dna που κολλάει στον Ολυμπιακό, του τσαμπουκά, του ενθουσιώδη, του ανθρώπου που θα πέσει στη μάχη, που θα «δαγκώσει» τον αντίπαλο. Φτάσαμε στο σημείο μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, στο Καραϊσκάκη,στον πρώτο γύρο, να βλέπω έναν αλλοδαπό παίκτη να γελά, φεύγοντας από το γήπεδο. Αναφέρομαι στον Σαμασέκου. Τον είδατε ποτέ να ξαναπαίξει μπάλα», τόνισε.

Ο Ολυμπιακός παίζει για την πειραιώτικη μαγκιά του στη Φιλαδέλφεια

Μπορεί ο Ολυμπιακόςνα κόψει βαθμούς στη Νέα Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ. Αποτελούν τα 7 γκολ που έχει δεχτεί από την Ένωση κίνητρο;. Θεωρεί, ότι η ομάδα του θα είναι ο ρυθμιστής του πρωταθλήματος, καθώς αγωνίζεται τόσο με τους «κιτρινόμαυρους» όσο και με τους «πράσινους»;

 «Πόσες ήττες έχει η ΑΕΚ φέτος στην έδρα της; Μία από τον Ολυμπιακό. Εγώ θεωρώ, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει για την αξιοπρέπειά του, για την πειραιώτικη μαγκιά του, για τη λεβεντιά του, για τους φιλάθλους στα Καμίνια, στην παλιά Κοκκινιά, στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι, στην Καλλίπολη, στην Πηγάδα, για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν το υστέρημά τους. Τα λόγια είναι περιττά, ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι που παίζει, πρέπει να κερδίζει όποιος αντίπαλος είναι αυτός», απάντησε ο έγκριτος δημοσιογράφος..

Στο τέλος σχολίασε τη μάχη του Ολυμπιακού με τη Φενέρ στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.

«Ο Ολυμπιακός είναι η πληρέστερη ευρωπαϊκή ομάδα στο μπάσκετ. Μπορεί ένα αποτέλεσμα να ήταν ατυχές. Το θέμα δεν είναι τί έφταιξε. Αλλά να πάρει το κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης (3/5)», ανέφερε ο Γιώργος Σαραντάκος, ο οποίος δεσμεύτηκε να παρουσιαστεί ξανά στην εκπομπή, καθώς η παρουσία του ήταν τόσο εκρηκτική όσο και απολαυστική για το κοινό του Sportdog.