Η ΑΕΚ κέρδισε 2-1 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού, από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αποκτά ισχυρό προβάδισμα τίτλου. Δηλαδή μόνο με αυτοκτονία στο ματς με τον Βόλο μπορεί να χάσει αυτό το πρωτάθλημα.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν χωρίς αμφιβολία ο Στίβεν Τσούμπερ. Έψαξε το γκολ από την αρχή του αγώνα, κατάφερε να το πετύχει και να δώσει στην ομάδα του το υπερπολύτιμο διπλό.

Το Sportdog κατέγραψε κάθε του σημαντική ενέργεια:

Στο 2’, ο Τσούμπερ πραγματοποίησε την πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ! Ύστερα από ωραία συνεργασία Ελίασον και Φαν Βέερτ, η μπάλα στρώθηκε στον Ελβετό που σούταρε μέσα στην περιοχή, με τον Κουέστα να μπλοκάρεις στην κλειστή του γωνία.

Στο 21’, ύστερα από λανθασμένο διώξιμο της άμυνας του Άρη, ο 31χρονος έγινε αποδέκτης της μπάλας, βρήκε πεδίο βολής, η προσπάθειά του όμως έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Στο 39’, ο Ελβετός έκανε φοβερή ντρίπλα στον Χριστοδουλόπουλο. Στην ουσία πήρε την ταυτότητα από τους παίκτες του Άρη, γιατί την ίδια στιγμή δεχόταν την πίεση του Ντουκουρέ, παρά το πρέσινγκ όμως άντεξε στο μαρκάρισμα.

Στο 40’, πήρε τη μπάλα έτρεξε μερικά μέτρα, βρήκε χώρο και εκτέλεσε εκτός περιοχής με την προσπάθειά του να πηγαίνει πάνω στον Κουέστα.

Στο 41’, ύστερα από ωραία ανάπτυξη των παικτών της ΑΕΚ, ο Ελίασον σέντραρε από δεξιά, ο Φαν Βέερτ άφησε τη μπάλα, για τον επερχόμενο Τσούμπερ που έπιασε μονοκόμματο σουτ, με τον Κουέστα να έχει ξανά καλή τοποθέτηση και να εξουδετερώνει την προσπάθεια.

Στο 42’, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Άρη είχε ξανά αποδέκτη τον Ελβετό, ο οποίος έπιασε ένα ωραίο σουτ με φάλτσα, το οποίο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 43’, όμως είναι η πιο σπουδαία φάση του ματς. Με το σκορ στο 1-1, ο Σιμάνσκι μοίρασε στον Τσούμπερ που το πήρε πάνω του, μπήκε στην περιοχή, έκανε ελιγμούς υπό την πίεση της άμυνας των Θεσσαλονικιών, έπιασε δυνατό συρτό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Κουέστα, που αυτήν τη φορά δεν είχε θετική αντίδραση.

Ήταν ένα γκολ, που έκρινε το ματς για την ΑΕΚ, οι οπαδοί της οποίας δεν έχουν μάτια για να βλέπουν αυτόν τον παίκτη, ο οποίος θυσίασε την παρουσία του στο Μουντιάλ με την Ελβετία, για να μπει στο χειρουργείο και να επιστρέψει βρίσκοντας τον παλιό καλό του εαυτό, για να προσφέρει στην Ένωση. Πέτυχε τα πιο κρίσιμα γκολ του δευτέρου γύρου. Η συμβολή του σε αυτόν τον τίτλο ήταν σημαντικότατη.

Δείτε τις ενέργειες στο βίντεο παραπάνω!