Πάλι καλά που βγάζει που και που καμιά ανακοίνωση η Original 21 για να λύνει τη σιωπή του ο πρόεδρος της ΑΕΚ και να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη λαίλαπα που έχει πλήξει την «Ενωση».

Από έναν πρόεδρο που δουλεύει νυχθημερόν για την εταιρεία (σύμφωνα με καταγεγραμμένες μαρτυρίες ανθρώπων που θα ξέρουν καλύτερα), θα περιμέναμε να συντάξει μια ανακοίνωση που θα αποτυπώνει την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο «Δικέφαλος». Περιμέναμε να γίνουμε σοφότεροι. Περιμέναμε να ακούσουμε ένα πλάνο εξόδου από την κρίση. Κι όμως. Προφανώς κουρασμένος από τη νυχθημερόν εργασία, ο Σταύρος Αδαμίδης έγραψε μια ανακοίνωση που μόνο τα προβλήματα της ΑΕΚ δεν περιγράφει. Ας σταθούμε σε κάποια κομμάτια της:

1. «Κατόπιν της ανακοίνωσης της ORIGINAL, επικοινώνησα με τον κ. Χατζηχρήστο και του πρότεινα να αναλάβει άμεσα την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ».
- Αν έστελναν ανακοίνωση οι «Πειρατές του Ονείρου», θα έπαιρνε το χρίσμα δικός τους εκπρόσωπος; Θα καθιερωθεί και σχετικό βραβείο (ανάδειξη προέδρου) για την καλύτερη ανακοίνωση του μήνα;
- Η αποστολή που ανέλαβε ο κ. Αδαμίδης (και πληρώθηκε γι' αυτή), του δίνει τη δυνατότητα να χαρίζει την προεδρία της ΑΕΚ, σε οποιονδήποτε αυτός κρίνει;
- Αν ο επόμενος πρόεδρος δεν είχε να διαχειριστεί κάτι που μοιάζει με... καταστροφή, θα γινόταν αυτή η δωρεά από τον κ. Αδαμίδη στον κ. Χατζηχρήστο;

2. «Του πρότεινα επίσης να επιλέξει ο ίδιος και τα στελέχη της ΠΑΕ σε όλα τα διοικητικά επίπεδα, αφού φαίνεται ότι και σε αυτό το κομμάτι ο κ. Χατζηχρήστος θέλει να έχει λόγο».
- Προς Θεού, αυτό δεν πρέπει να γίνει! Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να διατηρήσει τους εκλεκτούς του κ. Αδαμίδη στην ΠΑΕ. Μόνο έτσι η ΑΕΚ θα εξακολουθήσει να βρίσκει «λαυράκια» στην παγκόσμια αγορά, μόνο έτσι θα μπορεί να πουλά παίκτες της σε καλή τιμή για να τονώνει τα ταμεία της, μόνο έτσι θα κρατήσει ψηλά τα έσοδα από χορηγούς...

3. «Το έχω πει και στο παρελθόν αλλά σκοπίμως ίσως αποσιωπάται και το επαναλαμβάνω και τώρα: η θέση του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε Ενωσίτη ή επενδυτή έχει μια άμεση και βιώσιμη πρόταση για την ΑΕΚ».
- Στο παρελθόν, όταν δηλαδή δεν είχε ολοκληρωθεί το συμβόλαιο που υπέγραψε ο κ. Αδαμίδης με τους κ. Παππά, Νοτιά κι όταν ακόμη οι μέτοχοι έβαζαν κάποια χρήματα στην εταιρεία, δεν θυμόμαστε από τον πρόεδρο να παραχωρεί τη θέση του σε οποιονδήποτε Ενωσίτη. Και δεν κάνουμε λάθος.

4. «Αντί για αλληλοκατηγορίες και μιζέρια ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ΑΕΚ».
- Κύριε Αδαμίδη, εσείς δεν μπορείτε να κατηγορήσετε κανέναν, εκτός ενδεχομένως από τους μετόχους που σταμάτησαν να σας στηρίζουν οικονομικά. Ο κόσμος της ΑΕΚ και ο Τύπος μπορεί να σας κατηγορήσει και να σας κρίνει, διότι εσείς ήσασταν αυτός που είχατε την ευθύνη για τη διοίκηση και τη διαχείριση της ΑΕΚ. Εσείς είστε αυτός που οφείλει να εξηγήσει τι δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βρίσκεται στο χείλος του γκερμού. Οχι οι παρατηρητές των έργων σας.

5. «Πρέπει επίσης όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εναπομείναντες μέτοχοι κ. Νοτιάς και Supporters στην παρούσα φάση βοηθούν όσο μπορούν και αποτελούν τους ενεργούς θεματοφύλακες της ΑΕΚ αλλά αδυνατούν να σηκώσουν εξ ολοκλήρου το οικονομικό βάρος της ΠΑΕ».
- Οσες φορές κι αν... ξεχάσετε κύριε πρόεδρε να αναφέρετε το όνομα του κ. Παππά, θα αποτύχετε να μας κάνετε συνείδηση ότι ο εν λόγω εφοπλιστής ουδεμία σχέση έχει με το πρόβλημα της ΑΕΚ. Αν δεν κάνουμε λάθος, αυτός σας όρισε στην προεδρία. Αυτός σας επέλεξε. Αυτός σας έδωσε την εντολή να προχωρήσετε. Ως δικός του άνθρωπος αναλάβατε. Αν δεν γνωρίζατε τον κ. Παππά, δεν θα σας γνώριζε κι εσάς σήμερα το ευρύ κοινό. Την αποστολή που πήρατε από αυτόν εκτελέσατε. Πριν μας γίνει λοβοτομή, είναι χρήσιμο να το θυμίζουμε και σε εσάς και σε αυτόν.

6. «Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά εύκολα αναστρέψιμη αν ενεργοποιηθούμε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως για το καλό της ΑΕΚ».
Αυτή η σιγουριά μας θυμίζει την επίσης αισιόδοξη δήλωση που εσείς ο ίδιος κάνατε, σύμφωνα με την οποία «η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι λίγα μόνο βήματα πριν την εξυγίανση». Είναι ανθρώπινο να σας ενδιαφέρει να φύγετε από την ΑΕΚ περίπου ως επιτυχημένος, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βρεθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ. Ελπίζουμε να έχετε κάτι υπόψη σας, διότι η επιβίωση της ΑΕΚ, είναι πολύ σοβαρό θέμα...

ΠΗΓΗ: Sday.gr