Facebook Pixel Ορμπελίν Πινέδα: Τον αποθεώνει όλη η Ελλάδα, γι’ αυτό θέλουν Πινέδα ΠΑΟ,Ολυμπιακός - Δεν είναι χθεσινός ο Μελισσανίδης
| 2023-06-14 17:24:00

Τον αποθεώνει όλη η Ελλάδα, γι’ αυτό θέλουν Πινέδα ΠΑΟ,Ολυμπιακός - Δεν είναι χθεσινός ο Μελισσανίδης

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τον αποθεώνει όλη η Ελλάδα, γι’ αυτό θέλουν Πινέδα ΠΑΟ,Ολυμπιακός - Δεν είναι χθεσινός ο Μελισσανίδης

Μεταγραφικό σίριαλ και το φετινό καλοκαίρι στην ΑΕΚ. Τα σενάρια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και η πώληση που θα κρίνει την απόκτησή του.

Η υπόθεση του Όρμπελιν Πινέδα απασχόλησε έντονα το καλοκαίρι του 2022 και απ’ότι φαίνεται δεν θα αφήσει σε ησυχία τους ρεπόρτερς της ΑΕΚ ούτε τη φετινή θερινή περίοδο, η οποία βέβαια είναι περισσότερο γλυκιά απ’την περσινή, εξαιτίας της κατάκτησης του νταμπλ μετά από 45 χρόνια. Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός ήταν από τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας.

Ο 27χρονος, ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Θέλτα στην ΑΕΚ, έπαιξε 42 παιχνίδια, τα 35 ως βασικός. Σκόραρε 10 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ. Δεν θα γράψουμε, ότι ήταν ο αναμορφωτής του τρόπου παιξίματος της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού, γιατί θα αδικήσουμε και παίκτες που είχαν και αυτοί τεράστια συμβολή αυτήν τη σεζόν, όπως ο αρχηγός Αραούχο που λαβώθηκε, ο Γκατσίνοβιτς, ο Λιβάι Γκαρσία ή ο Τσούμπερ που έκανε έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο και τρέλανε κόσμο με την εκρηκτική του επάνοδο σε κορυφαίες εμφανίσεις. Έτσι και αλλιώς ο Αλμέιδα πάντα τόνισε, ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι το γκρουπ. Έτσι πείθει τους παίκτες, να βγάζουν όλο τους τον καλό εαυτό, να παίζουν για την ομάδα, ένας για όλους και όλοι για έναν, όπως ήταν το σύνθημα στο διήγημα του Αλέξανδρου Δουμά «Οι τρεις σωματοφύλακες».

Πρόσφερε ουσία και θέαμα

Ο Πινέδα έδωσε δύο πολύ σημαντικά στοιχεία του από το παιχνίδι του στην ομάδα του «Δικέφαλου» αετού, ενέργεια και εκρηκτικότητα! Ως παίκτης με εξαιρετική τεχνική και άκρως διεισδυτικός και ταχύς, μπορούσε να πάρει δύο και τρεις παίκτες πάνω του, να τους αδειάσει χρησιμοποιώντας τη σβελτάδα του, να σπάσει τη μπάλα σε συμπαίκτη ή να τελειώσει μόνος του με επιτυχία. Ήταν ένας δαίμονας που έκανε άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες. Πρόσφερε ουσία και θέαμα με τον κόσμο της ΑΕΚ να ζει ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και ποδοσφαιρικής απόλαυσης.

Για τον προπονητή του ήταν ένα πολυτιμότατο εργαλείο. Τον ήξερε από τη Γουαδαλαχάρα, γι’αυτό επέμενε τόσο πολύ στην απόκτησή του.  Τον είδαμε να λαμβάνει αρκετούς ρόλους μέσα στο γήπεδο, είτε εφορμώντας από αριστερά ως εξτρέμ, είτε πίσω από τον επιθετικό ή στο κέντρο. Εκεί όμως που πραγματικά του έβγαλε το καπέλο όλη η Ελλάδα ήταν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για τα πλέι οφ. Μπήκε ως αλλαγή αντί του τραυματία Ρότα, έχοντας πριν ταλαιπωρηθεί από πυρετό και ενοχλήσεις μυικές και έβγαλε… μάτια ως δεξιός μπακ, σε μία θέση, στην οποία δεν τον είχαμε ποτέ ξαναδεί. Δεν ανταποκρίθηκε μόνο εξαιρετικά, αλλά ήταν και ο πρωταγωνιστής αυτής της αναμέτρησης.

Ισπανικό ανέκδοτο ή δήλωση τιμής πώλησης;

Πρόσφατα ιστοσελίδα από το Βίγκο έγραψε, ότι για τον Μεξικανό άσο γίνεται μάχη μεταξύ ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, με τους «πράσινους» να έχουν καταθέσει πρότάση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτησή του. Ωστόσο το Τριφύλλι διέψευσε με συνοπτικές διαδικασίες τα σενάρια, πριν η υπόθεση εξελιχθεί σε ισπανικό ανέκδοτο.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχαν ακουστεί διάφορα σενάρια για τον Πινέδα, ακόμα και πριν τη διακοπή του Νοεμβρίου λόγω Μουντιάλ. Γραφόταν, ότι εξαιτίας των καλών του εμφανίσεων με την κιτρινόμαυρη φανέλα, η Θέλτα μπορεί να τον πάρει πίσω τον Γενάρη, κάτι που διαψεύστηκε τότε από την ΑΕΚ και όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αυτό γραφόταν δεξιά και αριστερά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Πάντως στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, αναρωτιούνταν μήπως έγινε λάθος από τους Ισπανούς στο πρόσφατο δημοσίευμα και η πρόταση έγινε από την ομάδα του Πειραιά, η οποία έχει την οικονομική δυνατότητα για τέτοια ανοίγματα.

Η ισπανική ομάδα κοστολογούσε τον παίκτη στα 12,5 εκατ.Ευρώ, επιθυμία τόσο του Πινέδα, όσο και του Αλμέιδα είναι να παραμείνει στην ΑΕΚ. Εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει διαδικασίες της υπόθεσης, μιας και ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι θετικός στην απόκτηση του παίκτη, ο οποίος απέδειξε με την εικόνα του, ότι η προσθήκη του άξιζε. Το αφεντικό της ΑΕΚ δεν είναι όμως και χθεσινός. Ως εξπέρ σε θέματα διαπραγματεύσεων θα βρει την κατάλληλη φόρμουλα στην υπόθεση. Υπάρχει και η άποψη που λέει, ότι το δημοσίευμα από το Βίγκο, θα μπορούσε να ήταν ένας τρόπος προκειμένου η Θέλτα να «επικοινωνήσει» την τελευταία τιμή πώλησης που έχει ορίσει.

Το σίγουρο είναι, ότι δεν μπορούμε να πούμε κοντός ψαλμός αλληλούια! Ίσως θα χρειαστεί λίγη υπομονή παραπάνω και φέτος για τον Πινέδα. Είναι σίγουρο, ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από το αν θα γίνει κάποια πώληση. Για παράδειγμα εδώ και καιρό ομάδες παρελαύνουν για τον Γκαρσία…

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 εκατ. για αγορά Σουπερλιγκάτης ΠΑΕ - Τον διώχνουν και δεν φεύγει από Ολυμπιακό - Υπογράφει ο Τζαβέλλας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags