Κιλιάν Εμπαπέ: Ο Κιλιάν Μπαπέ επανέλαβε-σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport», ότι δεν ζήτησε ποτέ από την Παρί Σεν Ζερμέν να του επιτρέψει να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη σεζόν, επιβεβαιώνοντας ότι είναι χαρούμενος που θα παίξει στην ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας τη σεζόν 2023/24, αλλά δεν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές της Ligue 1.

Ο Μπαπέ προκάλεσε σάλο όταν επισημοποίησε με δήλωσή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ότι έχει ενημερώσει τη Παρί Σεν Ζερμέν πως δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης-για έναν ακόμα χρόνο- που έχει το συμβόλαιό του, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στον γαλλικό σύλλογο το καλοκαίρι του 2024.

Λίγο αργότερα  έγραψε σε ένα tweet: «Ψέματα. Όλο και μεγαλύτερα. Έχω ήδη πει ότι θα συνεχίσω τη σεζόν που έρχεται στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου είμαι πολύ χαρούμενος», απαντώντας σε αναφορά της "Le Parisien" που τον εξόργισε, θυμίζοντας του τη «Φυλακή-Σεν Ζερμέν» και καλώντας το «φαινόμενο» Χάαλαντ να μιλήσει για την απόφαση του Γάλλου επιθετικού να φύγει από το Παρίσι, αλλά και τη χαμένη μάχη για τη «Χρυσή Μπάλα», μετά τη σεζόν του «τρεμπλ» για το Νορβηγό επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι σε δύσκολη θέση καθώς κινδυνεύει να χάσει τον Μπαπέ ως ελεύθερο τον Ιούνιο του 2024, ενώ θα μπορεί επίσης να υπογράψει προσύμφωνο με έναν νέο σύλλογο από τον Ιανουάριο.

«Ο στόχος για κάποιον σαν εμένα είναι να κερδίσει κάθε τίτλο»

«Δεν ζήτησα ούτε να με πουλήσουν ούτε να πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε ο Μπάπε στην "Gazzetta dello Sport". «Επιβεβαίωσα ότι δεν θέλω να ενεργοποιήσω την επιλογή για ανανέωση ενός ακόμα χρόνου που προβλέπεται στο συμβόλαιο. Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για ανανέωση με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά είμαι χαρούμενος που θα μείνω εδώ την επόμενη σεζόν», πρόσθεσε. «Ο στόχος για κάποιον σαν εμένα είναι να κερδίσει κάθε τίτλο, ξέραμε ότι υπήρχαν ελλείψεις και αργά ή γρήγορα καταλήγεις να τις πληρώσεις. Πρέπει να μάθεις από τα λάθη σου για να μην τα επαναλαμβάνεις κάθε σεζόν», συμπλήρωσε.

Ο Μέσι, ο οποίος αποχώρησε ως ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ Μαϊάμι , αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της γαλλικής ομάδας προς το τέλος της σεζόν, ιδιαίτερα  μετά το αποκλεισμό στους «16» του Champions League. 

 Ο Μπαπέ είπε ότι ο επτά φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας» δεν είχε τον σεβασμό που του άξιζε στη Γαλλία:

 «Ο Μέσι στη Γαλλία δεν είχε τον σεβασμό που του άξιζε»

«Μιλάμε για τον δυνητικά καλύτερο παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεν είναι ποτέ καλά νέα όταν κάποιος όπως ο Μέσι φεύγει. Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ανακουφίστηκαν που έφυγε. Είναι κρίμα, αλλά έτσι έγινε.  Στη Γαλλία δεν είχε τον σεβασμό που του άξιζε. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον αντικαταστήσουμε», συνέχισε ο Κιλιάν Μπαπέ, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι,  ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα (12/6) στις 10:30, σε ηλικία 86 ετών, στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή, πάσχων από λευχαιμία: 

«Ο Μπερλουσκόνι έχτισε τη μεγάλη Μίλαν που με έκανε να ονειρεύομαι ως παιδί»

«Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, είναι μεγάλη απώλεια για όλο το ποδόσφαιρο. Ήταν ένας εμβληματικός πρόεδρος, έχτισε τη μεγάλη Μίλαν που με έκανε να ονειρεύομαι ως παιδί. Ελπίζω οι οπαδοί να του αποτίσουν αντάξιο φόρο τιμής.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αναπάντεχα καλύτερος ο ΠΑΟ - Κουρασμένος και άδειος ο Ολυμπιακός - Γιατί δεν παίζει ο Παππάς"