Facebook Pixel ΑΕΚ: Στόπερ... Predator με βαθιά μπαλιά! Πήγε να "εκτελέσει" Έλληνα επιθετικό - Ματαιόδοξος στα Social Media
| 2023-06-26 17:44:00

Στόπερ... Predator με βαθιά μπαλιά! Πήγε να "εκτελέσει" Έλληνα επιθετικό - Αποφάσεις λόγω της... μαμάς του

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Στόπερ... Predator με βαθιά μπαλιά! Πήγε να "εκτελέσει" Έλληνα επιθετικό - Αποφάσεις λόγω της... μαμάς του

Ποιός είναι ο αμυντικός που παίζει πολύ δυνατά τις τελευταίες ημέρες στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Το όνομα του ξεχωρίζει τις τελευταίες ημέρες στο μεταγραφικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, η οποία κατέθεσε πρόταση ύψους 1 εκατ.Ευρώ, η οποία και φέρεται να απορρίφθηκε. Ο Σάμι που έχει λουκ που θυμίζει ταινία… Predator έκανε πολύ καλή χρονιά με τη Φερεντσβάρος (με την οποία μετρά από το 2020 3 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο), συμπληρώνοντας 29 εμφανίσεις με 3 γκολ και 3 ασίστ, σε μία χρονιά που η ουγγρική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ είχε και μία πρόκριση στους «16» του Europa League. Στη φάση των ομίλων είχε κάνει καταπληκτικά παιχνίδια, ιδιαίτερα με τη Μονακό. Ίσως γι’αυτό τώρα η Τράμπζονσπορ που ήταν στον όμιλο φέρεται να είναι διατεθειμένη να πληρώσει 4,5 εκατ.Ευρώ, για να τον πάρει «πακέτο» με τον αδελφό του, Ράιαν, ο οποίος αγωνίζεται επίσης στη Φερεντσβάρος.

Το να παίζουν δύο αδέλφια σε μία ομάδα είναι κάτι σπάνιο ποδόσφαιρο και μας θυμίζουν την εποχή που έπαιζαν ακόμα ποδόσφαιρο οι δίδυμοι αδελφοί Ντε Μπουρ. Για την οικογένεια Μαέ πάντως το ποδόσφαιρο ήταν οικογενειακή υπόθεση, αφού εκτός από τον Σάμι και τον Ράιαν, υπάρχει και τρίτος αδελφός, ο Καμίλ Μαέ, που αγωνίζεται στην Κ19 της Μπολόνια.

Ο παράγοντας μάνα

Υπάρχει λόγος και αιτία για να συμπληρωθεί αυτή η ποδοσφαιρική… τρίλιζα! Ο παράγοντας μάνα! Μάλιστα ο Σάμι έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του, ότι για χάρη της επέλεξε να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής του Μαρόκου, καθότι η ίδια είναι Μαροκινή, ενώ ο πατέρας, Καμερουνέζος. «Αυτή η επιλογή είναι πραγματικά μια επιλογή της καρδιάς. Ήταν για τη μητέρα μου. Είναι αυτή που έχει φροντίσει εμένα και τους αδελφούς μου μέχρι σήμερα. Ήθελα να την κάνω περήφανη. Έδωσε τα πάντα για μας. Επίσης χάρη σε αυτήν είμαι εδώ. Έχω πολύ σεβασμό για το Βέλγιο, αλλά το Μαρόκο είναι κάτι άλλο, ρέει στις φλέβες μου», είχε δηλώσει στο παρελθόν. Βέβαια είχε εκφράσει σφοδρά παράπονα που δεν συμπεριλήφθηκε στην ομάδα για το Μουντιάλ του Κατάρ μαζί με τον αδελφό του.

Γιος λοιπόν μεταναστών, ο Σάμι Μαέ γεννήθηκε στη Χάλε του Βελγίου, μία πόλη ανάμεσα στις φλαμανδικές πεδιάδες του Βορρά και των αμμωδών εδαφών του Μπραμπάντ στο Νότο, η οποία είναι γνωστή για τα ιστορικά της κτίρια (Βασιλική Αγίου Μαρτίνου, Δημαρχείο κλπ) και το καρναβάλι της (από το 1905).

Η αποβολή λόγω Παπάζογλου

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε στη Γάνδη, το 2013 μετακόμισε στις υποδομές της Σταντάρ Λιέγης και το 2014 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Για μια τριετία έκανε λιγοστές συμμετοχές. Σε μία από αυτές αποβλήθηκε εξαιτίας ενός τάκλιν σε έναν συμπατριώτη μας. Ο λόγος για τον Θανάση Παπάζογλου, τον οποίο ο Σάμι αντιμετώπισε τον Απρίλιο του 2016, σε ματς με την Κόρτραικ.

Ήταν παιχνίδι για τα πλέι οφ. Ο προπονητής του Γιανίκ Φερρέρα έδινε ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες. Τον ξεκίνησε βασικό και στο 7’ πήρε κόκκινη κάρτα με τον Έλληνα επιθετικό να αποφεύγει για ελάχιστα το σηκωμένο πόδι του Μαέ, ο οποίος τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές επειδή «εινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα του Παπάζογλου», όπως ανέφερε η σχετική απόφαση. Η Σταντάρ όμως έκανε έφεση και η ποινή του μειώθηκε στις δύο, χάνοντας τα ματς με Μουσκρόν και Περουβέλτς.

«Άνθισε» στη Μάαστριχτ

Το 2017 του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει εκτός Βελγίου προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να ψηθεί. Εξάλλου η μετάβαση στη Β’ Ολλανδίας ήταν μία πολύ καλή επιλογή για αυτόν, αφού στη γενέτειρά του ομιλούνται τα ολλανδικά.

Έτσι έπαιξε στη Μάαστριχτ, με την οποία έπαιξε 30 ματς, στα οποία σκόραρε 5 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ.  "Στη Β’ Ολλανδίας άνθισα ως παίκτης. Σε αυτή την ηλικία, παίζοντας αγώνες κάθε εβδομάδα μπορείς να ανεβείς επίπεδό, να μεγαλώσεις ως παίκτης και να διορθώσεις τα λάθη σου. Ήξερα ότι έπρεπε να περάσω από αυτό", είχε παραδεχτεί.

Το 2018 έμεινε ελεύθερος και πήρε μεταγραφή για τη Σιντ Τρούιντεν. Την πρώτη χρονιά αγωνίστηκε σε 7 ματς και το μόνο που θα έχει να θυμάται είναι, ότι έπαιξε με μάσκα στο πρόσωπο λόγω σπασμένης μύτης. Σε παιχνίδι με την Τσέρτσλε Μπριζ μάλιστα αναγκάστηκε να την πετάξει και να παραδεχτεί, ότι έπαιζε καλύτερα χωρίς αυτήν.           

 Την επόμενη όμως (2019-2020) μπήκε στην εξίσωση ως βασικός και συμπλήρωσε 24 συμμετοχές. Εκείνο το καλοκαίρι η Σεντ Ετιέν εξέτασε την περίπτωσή του. Η ομάδα του όμως ζήτησε 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η γαλλική ομάδα έκρινε πολύ υψηλό το ποσό. Την τρίτη αγωνιστική περίοδο (2020-2021), στα μέσα της οποίας ακούστηκε ότι υπήρχε ενδιαφέρον από Ρωσία (Ρούμπιν Καζάν) και Γαλλία (ομάδα της Ligue 1) αγωνίστηκε 22 φορές και είχε μία ασίστ. Τον Φεβρουάριο του 2021 τον απέκτησε η ουγγρική Φερεντσβάρος με μισό εκατομμύριο Ευρώ, στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα, ενώ το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2024.

Οι Βέλγοι αποκαλύπτουν το προφίλ του

Όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, ο Μαέ είναι ένα αθλητικό στόπερ με ταχαύτητα και δυναμική. Διαθέτει καλή πάσα και μπορεί να συμβάλλει στο build up μιας ομάδας από την άμυνα. Είναι ένας παίκτης που δεν έπιασε στη Jupiler League και βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην Ουγγαρία, κάτι που σίγουρα μπορεί να προβληματίζει…

Πολλά στοιχεία για τον ποδοσφαιριστή και τον χαρακτήρα του δίνει ένα δημοσίευμα που ανακαλύψαμε στην ιστοσελίδα «voetballnieues.be» με ημεροημία 6 Νοεμβρίου 2022, η οποία επικαλείται ρεπορτάζ της «La Gazzetta Express» με αφορμή το ενδιαφέρον που είχε δείξει η Άντερλεχτ για τον Μαέ, ο οποίος την ίδια εποχή φερόταν να βρισκόταν στο στόχαστρο της γαλλικής Λανς. Στο ρεπορτάζ χαρακτηρίζεται ως «κακόφημος» και επισημαίνεται η κακή του παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αναγνωρίζεται όμως η παρουσία του στη φετινή πορεία της Φερεντσβάρος στο Europa League. To συμπέρασμα όμως που βγαίνει είναι, ότι δεν θα μπορούσε να είναι καλή επιλογή για την ομάδα των Βρυξελλών παρά μόνο ως παίκτης που θα έρχεται από τον πάγκο και ο οποίος μπορεί να χτίσει παιχνίδι από πίσω.

Αντιγράφουμε κάποια σημαντικά σημεία που αλιεύσαμε:

»Αναρτούσε λάθος μηνύματα στα social media και στο γήπεδο συχνά τον έπιαναν να κάνει ατομικά λάθη. Επιπλέον, ήταν πολύ λίγο αυτοκριτικός και πολύ ματαιόδοξος. Ως αποτέλεσμα, έχασε πολλά εύσημα από τους συμπαίκτες του, τους οπαδούς και το τεχνικό επιτελείο της Σιντ Τρούιντεν.

»Δεν είναι ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στην Άντερλεχτ. Το ουγγρικό πρωτάθλημα έχει χαμηλότερη φήμη από τη Jupiler Pro League και το σπορ επίπεδο είναι επίσης μερικά επίπεδα χαμηλότερο. Ο Μαέ είναι συνήθως βασικός παίκτης στη Φερεντσβάρος, αλλά δεν διαπρέπει. Για παράδειγμα, εξετάζοντας διάφορες αμυντικές παραμέτρους, ο Μαέ δεν ήταν ποτέ μεταξύ των 15 σέντερ μπακ με τις καλύτερες επιδόσεις.

»Θα μπορούσε να είναι μια ωραία προσθήκη στην Άντερλεχτ όσον αφορά τις πάσες. Ο Ρόμπιν Βέλντμαν αρέσκεται τακτικά στη δημιουργία παιχνιδιού από πίσω, όπου οι κεντρικοί αμυντικοί παίζουν σημαντικό ρόλο - αυτό μπορεί επίσης να έπαιξε ρόλο στην απόφαση να υποβιβαστεί ο Wesley Hoedt από βασικός παίκτης σε θέση πάγκου - και ο Μαέ μπορεί να το προσφέρει αυτό. Του αρέσει να κάνει μεγάλες μπαλιές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags