Facebook Pixel Τι θα κάνεις Τσέλσι… φέτος το καλοκαίρι;
| 2023-07-04 07:06:00

Τι θα κάνεις Τσέλσι… φέτος το καλοκαίρι;

Sportdog Team
Τι θα κάνεις Τσέλσι… φέτος το καλοκαίρι;

Θα είναι το φετινό καλοκαίρι η απαρχή της ανασύνταξης της Τσέλσι που θα σηματοδοτήσει την επαναφορά της στους διεκδικητές της Πρέμιερ Λιγκ;

Τι να πει κανείς για την περυσινή (αυτό)καταστροφική σεζόν της Τσέλσι; Μια σεζόν που ξεκίνησε με μεγάλες βλέψεις εξαιτίας των νέων Αμερικανών επενδυτών, με όνειρα για τίτλους και κυριαρχία εντός και εκτός των συνόρων. Τι συνέβη από όλα αυτά; Απολύτως τίποτα. Περισσότερα από 550 εκατομμύρια λίρες (πόσα;) ξοδεύτηκαν σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών, ο πάγκος «φιλοξένησε» τέσσερις προπονητές μέσα στην ίδια αγωνιστική χρόνια και κατέληξε να τερματίσει στην ντροπιαστική 12η θέση, αρκετά μακρυά από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Για τους λοιπούς τίτλους, ούτε λόγος. Αποκλεισμός από νωρίς σε FA Cup και Λιγκ Καπ, ενώ ίδια μοίρα είχε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας την «ατυχία» να πέσει επάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τόμας Τούχελ, Γκρέιαμ Πότερ, Μπρούνο Σαλτόρ και Φράνκ Λάμπαρντ άλλαξαν κατά σειρά θέσεις στην τεχνική ηγεσία, θυμίζοντας ελληνική επαρχιακή ομάδα. Μιλάμε για ακραίες καταστάσεις, οι οποίες έγιναν ακόμα χειρότερες από τα δυο μεταγραφικά παράθυρα, που ο κόσμος έβλεπε την Τσέλσι να σπαταλάει αλόγιστα εκατομμύρια σε όποιον ποδοσφαιριστή της «γυάλιζε». Θα έλεγε κανείς ότι θύμιζε ομάδα ελληνικής Σούπερ Λιγκ. Αν και ίσως ήταν λίγο χειρότερη!

τσέλσι φέτος
 

Ευτυχώς για τους οπαδούς των «Μπλε», η διοίκηση Μπόελι έδειξε να βάζει γρήγορα μυαλό. Ήδη από τα τέλη Μαΐου είχε οριστεί ο νέος προπονητής. Το όνομά του; Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Ο αγαπητός Αργεντίνος τεχνικός επέστρεψε στην Αγγλία και το αγαπημένο του Λονδίνο, μετά το διετές περίπου πέρασμά του από την Παρί Σεν Ζερμέν. Το καλό του παρελθόν δεν αφήνει χώρο για αμφισβήτηση. Η δουλειά του είναι γνωστή σε κάθε γωνία της Αλβιώνας. Οι οπαδοί των Σαουθάμπτον και Τότεναμ πιθανότατα ακόμα να λησμονούν τις εποχές, που ο έκανε κουμάντο στα αποδυτήρια τους.

Παράλληλα, κατά το διάστημα της παραμονής του στο Παρίσι, έμαθε να διαχειρίζεται σχεδόν απεριόριστα διαθέσιμα ποσά για μεταγραφές. Μπορεί στα αποδυτήρια να χάθηκε λίγο η «μπάλα», ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί εντελώς, έχοντας δεκάδες εγωκεντρικούς αστέρες ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο. Σαν κίνηση, ποδοσφαιρικά μιλώντας πάντα, είναι σωστή. Ο «Ποτς» θα κληθεί να διαχειριστεί μία Τσέλσι, με ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Αν όμως κρίνω με την ως τώρα πορεία του, να τον δούμε να ξοδεύει πάλι μισό δισεκατομμύριο για μεταγραφές το θεωρώ απίθανο. Περισσότερο θα εστιάσει στο σωστό ξεσκαρτάρισμα και στους δικούς του ανθρώπους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags