Facebook Pixel Νέα "χυλόπιτα" για Λιβάι Γκαρσία! Εξωφρενικό ποσό ζητά η ΑΕΚ -
| 2023-07-18 10:15:00

Νέα "χυλόπιτα" για Λιβάι Γκαρσία! Εξωφρενικό ποσό ζητά η ΑΕΚ - Πάει για το... ντιλ του αιώνα;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Νέα "χυλόπιτα" για Λιβάι Γκαρσία! Εξωφρενικό ποσό ζητά η ΑΕΚ - Πάει για το... ντιλ του αιώνα;

Στον… χορό των εκατομμυρίων ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο που τρέλανε τους Ενωσίτες τη χρονιά που η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού κατέκτησε το νταμπλ.

Δελεαστικότατη πρόταση της Λανς για τον Λιβάι Γκαρσία απέρριψε η ΑΕΚ. Βλέπετε ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο μετά από μία σεζόν, στην οποία αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Ένωσης με 18 γκολ και 7 ασίστ σε 37 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, εντυπωσίασε τόσο στο Gold Cup με την εθνική του ομάδα, όσο και στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας, στην Ολλανδία. Η κίνηση του Ματίας Αλμέιδα να προωθήσει στην αιχμή του δόρατος ήταν καταλυτική και αποδείχτηκε, ότι ο Αργεντινός τεχνικός έβγαλε λαγού από το καπέλο του.

Γι’αυτό ο 25χρονος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων από το εξωτερικό. Μία από αυτές είναι και η Λανς, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού μετά την πώληση του Λόις Οπέντα στη Λειψία έναντι 43 εκατ.Ευρώ. Οπότε έχοντας γεμάτα ταμεία η γαλλική ομάδα προσέφερε στην ομάδα του «Δικέφαλου» αετού 18,5 εκατ.Ευρώ για τον Γκαρσία, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από τη διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδας.

Το ερώτημα είναι πόσο κοστολογεί η ΑΕΚ τον Λιβάι Γκαρσία. Γιατί στα μέσα Μαΐου είχε διαρρεύσει μία… χυλόπιτα της ομάδας για τον παίκτη σε πρόταση ύψους 15 εκατ.Ευρώ. Τότε τα ρεπορτάζ ανέφεραν, ότι η ομάδα κοστολογεί τον ποδοσφαιριστή πάνω από 20 εκατ.Ευρώ. Βλέπετε η αξία του ποδοσφαιριστή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει ανέβει κατακόρυφα.

Tο Transfermarkt αναφέρει, ότι η αξία του παίκτη βρίσκεται στα 7 εκατ.Ευρώ, όταν η ΑΕΚ πλήρωσε 2,5 εκατ.Ευρώ το 2020 για να τον αποκτήσει από τη Μπεϊτάρ Τζερούσαλεμ, η οποία κράτησε το 40% ποσοστό μεταπώλησης. Ίσως για αυτό η Ένωση βολιδισκοπώντας το ενδιαφέρον γύρω από τον παίκτη έχει ανεβάσει τις απαιτήσεις και φέρεται σύμφωνα με όσα διαρρέονται να κοστολογεί τον παίκτη πλέον στα 30 εκατ.Ευρώ, ένα εξωφρενικό ποσό για κάποιους, δείχνει όμως, ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν καίγονται να πωλήσουν τον παίκτη αν δεν ικανοποιηθούν οικονομικά.

Δεν ισχύει δηλαδή εν προκειμένω το ελληνικό ρητό «κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι». Και για έναν ακόμα λόγο. Διότι η ΑΕΚ φέτος θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αν χτίσει μία καλή πορεία τη σεζόν που θα εορτάσει το Ιωβηλαίο της, οι μετοχές του Γκαρσία, ο οποίος έχει συμβόλαιο χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης μέχρι το 2025, ενδέχεται να εκτιναχθούν περισσότερο.

Η Λανς πάντως φέρεται, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, να μιλάει με άλλες ομάδες για επιθετικό. Την ενδιαφέρει η περίπτωση του Μισί Μπατσουαγί της Φενέρμπαχτσε, αλλά από τη στιγμή που το θέμα «Λιβάι Γκαρσία» αιωρείται, δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην υπόθεση. Πάντως αν η ΑΕΚ καταφέρει να πουλήσει με το τελευταίο ποσό που αναφέραμε (30 εκατ.Ευρώ) τότε θα μιλάμε για το ντιλ του αιώνα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags