Facebook Pixel ΑΕΚ: Αποκάλυψη! Ζει ο θρυλικός Ιμπραήμ - Ο πρώτος ξένος στην ιστορία της ομάδας
| 2023-07-20 07:06:00

Αποκάλυψη! Ζει ο θρυλικός Ιμπραήμ της ΑΕΚ - Ο πρώτος ξένος στην ιστορία της ομάδας

του Κιτρινόμαυρου
Αποκάλυψη! Ζει ο θρυλικός Ιμπραήμ της ΑΕΚ - Ο πρώτος ξένος στην ιστορία της ομάδας

Πληροφορίες για τον θρυλικό Ιμπραήμ που αγωνίστηκε στην Ένωση τη σεζόν 1962-1963 και οδήγησε την ομάδα του "Δικέφαλου" αετού στον τίτλο του πρωταθλήματος, με τον Μίμη Παπαϊωάννου για πρώτη χρονιά στα κιτρινόμαυρα…

Ο Ιμπραήμ Μουκγράμπι που είχε χρεωθεί ως Σύρος, γεννημένος και μεγαλωμένος στο πανέμορφο Χαλέπι, λίγοι γνώριζαν ή γνωρίζουν ακόμη και σήμερα… ότι είναι Παλαιστήνιος! Κανένας δεν χρησιμοποιούσε το επώνυμο του Μουγκράμπι, Όλοι τον φώναζαν νέτο σκέτο… Ιμπραήμ και έτσι έμεινε στην ιστορία. Ο Ιμπραήμ από τη Συρία. Ο πρώτος ξένος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ. Ο Μουγρκάμπι ο Παλαιστήνιος… έτσι για την αλήθεια της ιστορίας.

Έρευνα – κείμενο: Νικόλας Αγγελίδης

Και ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο. Η οθόνη έδειχνε εισερχόμενη κλήση από την Αίγυπτο! Αρχικά νόμισα ότι είναι οι κλασικοί ενοχλητικοί που πουλάνε διαδικτυακά δάνεια και μετοχές… Το σήκωσα δειλά δειλά. Στην άλλη γραμμή του σύρματος ο Διευθυντής Σύνταξης της τηλεόρασης της Αλ Άχλι, Ομάρ Ελμπανούμπι. “Γειά σου Νικόλα. Σε παίρνω για τον παλιό παίκτη της ΑΕΚ Ιμπραήμ Μουγκράμπι, διάβασα, ένα άρθρο σου για αυτόν και θέλω να ανταλλάξουμε πληροφορίες”.

Αραβική εφημερίδα αναφέρει τον 15χρονο τότε Ιμπραήμ Μουγκράμπι ως μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο!

Μέσα από πολύωρες κουβέντες και αναζητήσεις για τον Ιμπραήμ (βούτυρο στο ψωμί… για κάποιον που λατρεύει και ζει για την έρευνα), βάλαμε τα πράγματα σε μια χρονολογική σειρά και το κυριότερο όλων εντοπίσαμε τον παλιό άσο της Ένωσης! Ζει!!! Βρίσκεται στην Ελβετία. Είναι εκεί εδώ και δεκαετίες, μαζί με τη σύντροφο του. Η υγεία του τον ταλαιπωρεί αρκετά, αλλά αυτό δεν του απαγορεύει να έχει τις έντονες θύμισες από την ποδοσφαιρική του καριέρα και το ένδοξο ξεκίνημα του στην Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ AEK-LIVE.GR

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags