Facebook Pixel «Έσβησε» της ΑΕΚ το παλικάρι! Είχε δεχτεί επίθεση με λοστό στον Ασπρόπυργο
| 2023-07-21 12:43:00

"Έσβησε" της ΑΕΚ το παλικάρι! Είχε δεχτεί επίθεση με λοστό στον Ασπρόπυργο

του Κιτρινόμαυρου
"Έσβησε" της ΑΕΚ το παλικάρι! Είχε δεχτεί επίθεση με λοστό στον Ασπρόπυργο

Έχασε τη μάχη με τον θάνατο ο Πάρης Βάκης που είχε κάνει και απεργία πείνας για το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έσβησε ο οπαδός της ΑΕΚ που πριν μερικές ημέρες είχε δεχτεί επίθεση με λοστό στον Ασπρόπυργο. Ο λόγος για τον Πάρη Βάκης, ο οποίος ήταν ο 54χρονος φύλακας ασφαλείας σε υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο, όπου χτυπήθηκε από ομάδα αγνώστων που ήθελαν να κλέψουν χαλκοσωλήνες και καλώδια αξίας 30.000 ευρώ.

Οι ληστές ακινητοποίησαν τον 54χρονο και του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο. Άφησαν αιμόφυρτο τον άνδρα και έκλεψαν καλώδια και το κινητό του, ενώ στη συνέχεια πήραν το τζιπ της εταιρείας και εξαφανίστηκαν. Το τζιπ εντοπίστηκε καμένο στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, ενώ γιός του κατήγγειλε πως η εγκατάσταση δεν διέθετε κάμερες ασφαλείας και δεν υπήρχε πρόνοια άμεσης ειδοποίησης τρίτου προσώπου από τον φύλακα σε περίπτωση ανάγκης.

Ο 54χρονος εντοπίστηκε αρκετή ώρα αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο, όπου νοσηλευόταν σε ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο Βάκης έδινε μάχη με τον θάνατο τις τελευταίες ημέρες. Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό, ότι έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια της ΑΕΚ, την οποία υπηρέτησε ως οπαδός με όλο του το είναι.

Μάλιστα 2015 είχε κάνει 6ήμερη απεργία πείνας εκεί που βρισκόταν η Σκεπαστή (σημείο αναφοράς των οργανωμένων της Original 21), για να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Βάκης αψηφώντας τα πάντα, δουλειά, οικογένεια, κοινωνικό περίγυρο, άφησε το σπίτι του, έστησε σκηνή στο χωράφι, όπως ήταν τότε ο χώρος, πριν ανεγερθεί η Αγιά Σοφιά και χωρίς τροφή προσπάθησε με τον τρόπο του να πιέσει τις διαδικασίες, έτσι ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατασκευή του γηπέδου.

Ύστερα από πολλές εκκλήσεις από την οικογένεια του και από απλούς φιλάθλους της ΑΕΚ, που τον επισκέπτονταν στο σημείο, σταμάτησε την απεργία πείνας την 7η μέρα με τον ίδιο να ευχαριστεί όσους του συμπαραστάθηκαν και ήταν δίπλα του από την πρώτη στιγμή.

Ο Βάκης έφυγε γνωρίζοντας ένα κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του από Ενωσίτες οπαδούς και σε αυτόν τον αγώνα που έδωσε, μετά την επίθεση που δέχτηκε. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή, γιατί ήταν πάντοτε άνθρωπος της αυτοθυσίας, σωστό παλικάρι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags