Το Euro 2024 θα γίνει στη Γερμανία, από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, ενώ για το Euro 2018, για το οποίο επίσης έχει ενδιαφερθεί και η Τουρκία, το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία αφού έχουν ήδη καταθέσει, κοινές υποψηφιότητες η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία, η Βόρειος Ιρλανδία, αλλά και η Ιρλανδία.

Κοινό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει και οι Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νησιά Φαρ Οερ, Νορβηγία, Πορτογαλία και Ισπανία μαζί, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία, επίσης μαζί.

Οριστική απόφαση θα παρθεί στις 8 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, ημέρα που θ’ ανακοινωθεί και το ζευγάρι χωρών που θ’ αναλάβει τη διοργάνωση του Euro 2032. Στην ιστορία του Euro, μέχρι στιγμής τα ζευγάρια χωρών που είχαν συνδιοργανώσει την τελική φάση ήταν το Βέλγιο και η Ολλανδία (2000), η Αυστρία και η Ελβετία (2008), η Πολωνία και η Ουκρανία (2012).

Όσον αφορά το Euro 2020, εκείνο που μετατέθηκε ένα χρόνο αργότερα λόγω Covid και είδε την Ιταλία να κατακτά τον τίτλο μες στο «Ουέμπλεϊ» η Uefa ξεκαθάρισε πως ήταν ένα ιδιαίτερα δαπανηρό, πολύπλοκο και τολμηρό πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί σε 10 χώρες και 11 πόλεις: Λονδίνο, Ρώμη, Σεβίλλη, Άμστερνταμ, Μόναχο, Μπακού, Αγία Πετρούπολη, Κοπεγχάγη, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη και Γκλασγκόβη και ένα τέτοιο εγχείρημα δεν πρόκειται να επαναληφθεί.