Facebook Pixel Εζέκιελ Πόνσε: Επιστροφή Πόνσε στην Ελλάδα - Υπέρβαση από ομάδα Big 4 - Τον πληρώνει το μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο!
| 2023-07-31 14:41:00

Επιστροφή Πόνσε στην Ελλάδα - Υπέρβαση από ομάδα Big 4 - Τον πληρώνει το μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Επιστροφή Πόνσε στην Ελλάδα - Υπέρβαση από ομάδα Big 4 - Τον πληρώνει το μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο!

Τα 4 εκατομμύρια των Ισπανών και γιατί ο υποβιβασμός της Έλτσε δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ποια μεγάλη ελληνική ομάδα τον παρακολουθεί στενά και τι περιμένει για να κάνει κίνηση...
 

Η Λανς δεν μοιάζει διατεθειμένη να τα παρατήσει για τον Λιβάι Γκαρσία, σε μία υπόθεση που έχει ήδη μετατραπεί στο "σίριαλ" του καλοκαιριού και αναμένεται να έχει κι άλλα επεισόδια. Τα νούμερα που ακούγονται για τον Λατίνο επιθετικό φαντάζουν εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα. Πράγματι, αν όντως τα ποσά αληθεύουν και οι Γάλλοι βγάλουν από τα ταμεία τους 30.000.000 ευρώ, θα πρόκειται για πρόταση που οποιαδήποτε ελληνική ομάδα θα... δυσκολευόταν να αρνηθεί.



Όσο και αν στην ΑΕΚ δεν θέλουν να πουλήσουν τον Γκαρσία και οι πιθανότητες όπως σας αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος στο Sportdog,gr είναι πλέον υπέρ της παραμονής και για αυτό τον… χρυσώνουν με νέο συμβόλαιο, γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοί για όλα τα ενδεχόμενα. Αναμφίβολα ο αντικαταστάτης του 25χρονου, αν χρειαστεί να βρεθεί, θα πρέπει να είναι από το "πάνω ράφι".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κιτρινόμαυροι εξετάζουν την περίπτωση του Εζεκιέλ Πόνσε, ενός παίκτη που αποδεδειγμένα διαθέτει την ποιότητα για να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Μπορεί να φόρεσε τη φανέλα του Δικεφάλου μόλις για μία σεζόν, αλλά τα όσα πέτυχε δεν έχουν ξεχαστεί. Ήταν η σεζόν 2020-21, όταν ο Αργεντίνος φορ πέτυχε 21 γκολ και έκανε τους οπαδούς της ομάδας να... ξεχάσουν προσωρινά τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος είχε επιστρέψει στη Λας Πάλμας.

Η ιστορία έχει αποδείξει πως η ΑΕΚ δεν ξεχνά τους παίκτες που εντυπωσίασαν με τη φανέλα της. Ο Αραούχο επέστρεψε τρεις φορές στην ομάδα προτού μονιμοποιηθεί, ο Σκόκο δεν γύρισε ποτέ όμως υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του σε ουκ ολίγες μεταγραφικές περιόδους. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, όπως ο Βράνιες και ο Τσιάρτας παλαιότερα.

Πέραν του ρομαντικού στοιχείου της όλης υπόθεσης, πρέπει να διευκρινιστεί πως η επιστροφή Πόνσε κάθε άλλο παρά ευκολο εγχείρημα αποτελεί. Ο παίκτης αγοράστηκε πέρυσι το καλοκαίρι από την Έλτσε για 4.000.000 ευρώ και έχει συμβόλαιο μαζί της έως το 2026. Η ισπανική ομάδα  υποβιβάστηκε, αλλά από τα ρεπορτάζ της τονίζεται ότι ο Πόνσε υπολογίζεται κανονικά. Η Έλτσε δεν έχει την ανάγκη να... ξεπουλήσει τα αστέρια της, καθώς παρά τον υποβιβασμό έχει εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο, ανάλογο με αυτό που καρπωνόταν στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας.

Συνεπώς, θα πρέπει να... μιλήσει το χρήμα ώστε να πεισθεί η ισπανική ομάδα να πουλήσει τον Πόνσε. Και προφανώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει πρόταση άνω των 4 εκατομμυρίων, του ποσού δηλαδή που ξόδεψε για να τον αγοράσει. Εφόσον πωληθεί ο Γκαρσία, η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 40% των χρημάτων θα πάνε στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, η οποία κατέχει των συγκεκριμένο ποσοστό των δικαιωμάτων του παίκτη. Αν αποφασίσει να κινηθεί για τον Πόνσε θα πρέπει να επενδύσει ένα σημαντικό κομμάτι του κέρδους της για να τον αποκτήσει.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Λιβάι στην ΑΕΚ - "Τινάζει την μπάνκα" ο Μελισσανίδης - Πιέζει... λόγω Σαββίδη ο Αουγκούστο! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags