Facebook Pixel ΑΕΚ: Πρόταση-βόμβα: "Αναβολή όλων των ευρωπαϊκών αγώνων για τις ελληνικές ομάδες"
| 2023-08-08 17:42:00

Πρόταση-βόμβα: "Αναβολή όλων των ευρωπαϊκών αγώνων για τις ελληνικές ομάδες"

Sportdog Team
Πρόταση-βόμβα: "Αναβολή όλων των ευρωπαϊκών αγώνων για τις ελληνικές ομάδες"

Εξέλιξη που θα τινάξει στον αέρα όλο τον σχεδιασμό των ομάδων...

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5:

«Αυτά που συμβαίνουν είναι για όλους μας πάρα πολύ δυσάρεστα. Το ελάχιστο που μπορώ να πω...

Εδώ έχουμε μια επέλαση οπαδών αντίπαλης ομάδας σε ένα διεθνή αγώνα. Δεν υπήρχε επιτήρηση και περιορισμός, για να μην συμβεί το μοιραίο; Δεν υπάρχει ευθύνη της αστυνομίας; Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ!

Εάν δεν αποδοθούν ευθύνες, θα πει πως δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται. Θα πρέπει και ο εισαγγελέας να ασχοληθεί περισσότερο, γιατί μπορεί να υπάρχουν ευθύνες για παράβαση καθήκοντος, να μην εκτελέστηκαν με ακρίβεια οι οδηγίες και οι διαταγές που δόθηκαν. 

Μάλιστα, ο κύριος Κοντονής πρότεινε και την αναβολή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών παιχνιδιών της εβδομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Σε θέματα δημόσια τάξης η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ δεν επεμβαίνει καθόλου. Ακολουθεί πιστά τις αποφάσεις της κυβέρνηση. Δεν είναι αθλητικό το ζήτημα, είναι δημοσίας τάξης. 

Είναι προσβολή στη μνήμη του νεκρού να γίνουν αγώνες. Επικαλούμενη τη δημόσια τάξη η κυβέρνηση θα πρέπει να διατάξει την αναβολή όλων των ευρωπαϊκών αγώνων. Είναι αδιανόητο, ας σεβαστούμε τη μνήμη αυτού του νεκρού ανθρώπου».

Τέλος, αναφέρθηκε στην οπαδική βία ως φαινόμενο που καλπάζει, τονίζοντας πως:  «Έχουμε συνηθίσει να γίνονται έντονα επεισόδια εντός του γηπέδου ανάμεσα στους οπαδούς. Τα τελευταία χρόνια όμως, και με τη δολοφονία του Άλκη, βλέπουμε ότι ο αρρωστημένος οπαδισμός βγαίνει από τους αγωνιστικούς χώρους και περνάει στη καθημερινότητά μας.

 Πρέπει να επιληφθεί η πολιτεία σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς φορείς. Είναι αλλιώς να αντιμετωπίζεις αυτά τα φαινόμενα μέσα στο γήπεδο και αλλιώς στους δρόμους της πόλης.

Ο Άλκης καθόταν απλά στα σκαλιά, αυτό το παιδί καθόταν χθες σε μια καφετέρια έξω από το γήπεδο. Βλέπουμε ότι η βία έχει βγει και έξω από τα γήπεδα. 

Εγώ προσπάθησα να βάλω μια τάξη, αλλά όλα πήγαν στον βρόντο. Δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags