Δεν έχει καταδικαστεί για ληστεία, σωματικές βλάβες και εκρήξεις ο ένας εκ των τριών Ελλήνων που συνελήφθησαν για την επίθεση των χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο κύριος Ι.Τ έχει πάλλευκο ποινικό μητρώο και η μοναδική εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη ήταν το 2020, όταν κατηγορήθηκε περί δήθεν συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πράξη για την οποία με απόφαση της τότε Τακτικής Ανακρίτριας που διεξήγαγε την ανάκριση, έμεινε ελεύθερος».

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι ο εντολέας του προειδοποιεί με μηνύσεις όποιον δημοσιογράφο ή εκπρόσωπο της ΑΕΚ, «ο οποίος διέδιδε και διαδίδει αυτή την ψευδή είδηση».

Αναλυτική η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Ι.Τ., Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Κατόπιν εντολής του κυρίου Ι.Τ. και κατόπιν ερεύνης, την οποία διεξήγαγα, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ο εντολέας μου έχει κατηγορηθεί ή καταδικαστεί σε 1ο βαθμό για αδικήματα ληστείας, σωματικών βλαβών, εκρήξεων και άλλα συναφή, για τα οποία συνήθως κατηγορούνται οι οργανωμένοι οπαδοί.

Ο κύριος Ι.Τ έχει πάλλευκο ποινικό μητρώο και η μοναδική εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη ήταν το 2020, όταν κατηγορήθηκε περί δήθεν συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πράξη για την οποία με απόφαση της τότε Τακτικής Ανακρίτριας που διεξήγαγε την ανάκριση, έμεινε ελεύθερος.

Το πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει ο κ. Ι.Τ., είναι ότι ως συνιδιοκτήτης αυτής της επιχειρήσεως εστίασης - καφέ πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού έχει θαμώνες οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι τότε, το 2020, κατηγορηθήκαν για το έγκλημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και αδίκως ενεπλάκη το όνομα του.

Ο κ. Ι.Τ. μου έδωσε την εντολή να μηνύσω και να ενάγω τον οιονδήποτε δημοσιογράφο ή εκπρόσωπο της ΑΕΚ, ο οποίος διέδιδε και διαδίδει αυτή την ψευδή είδηση».