Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Μαυρομάτης, με τον δικηγόρο της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή να μιλάει για τα μέχρι στιγμής στοιχεία της υπόθεσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Έχουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα επιτιθέμενων και μία επίσης μεγάλη ομάδα αμυνόμενων και καταδιωκόμενων».

Αρχικά ανέφερε: «Ξεκίνησε η ανάκριση, απολογήθηκαν οι συλληφθέντες και υπάρχει η προσωρινή τους κράτηση και συλλέγουμε στοιχεία για την υπόθεση. Υπάρχει ένας προβληματισμός για το υλικό της δικογραφίας και για το αν αυτό μπορεί να οδηγήσει στο ποιος ή ποιοι διέπραξαν αυτή τη στυγερή δολοφονία. Το υλικό που υπάρχει δεν δίνει στοιχεία για το ποιος έχει κάνει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά για όλα τα άλλα τα στοιχεία. Απαίτηση όλων είναι το ποιος ή ποιοι συμμετείχαν σε αυτή την δολοφονία και πιστεύω ότι όλοι θα δουλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει υλικό το οποίο αν αναλυθεί σωστά θα οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα και θέλουμε αποδεικτικές ασφάλειες, γιατί φοβάμαι δεύτερο φιάσκο μετά την έλευση των Κροατών».

Για τις εικασίες οι οποίες γίνονται: «Επειδή δεν το γνωρίζω, αν μιλήσουμε για παράδειγμα αύριο ή μεθαύριο , η δημόσια συζήτηση θα έχει έναν χαρακτήρα προβοκατόρικης λογικής. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και κινδυνεύει η συζήτηση να αλλάξει λογική, αλλά εγώ δεν γνωρίζω κάτι».

Για την παρουσία Ελλήνων στη δικογραφία: «Στη δικογραφία είναι τέσσερις Έλληνες και ένας Αλβανός, ενώ υπάρχει και μία διαρροή ότι αναζητούνται και άλλοι Έλληνες, αλλά πάλι μιλάμε για αβάσιμα στοιχεία».

Για την πιθανότητα ραντεβού: «Ραντεβού δεν υπάρχει, δεν στηρίζεται στη δικογραφία αυτό».

Ενώ για την οικογένεια του Άλκη σημειώσε: «Η οικογένεια του Άλκη έστειλε μέχρι και στεφάνι για τον Μιχάλη».

Για την κατάσταση της υγείας των γονιών του 29χρονου: «Είναι δύσκολες στιγμές και για την οικογένεια του 29χρονου, δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν ακόμα, δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα και βελτιώνεται και η κατάσταση της υγείας τους»

Ενώ για το τι θα έλεγε αν βρισκόταν στην συνάντηση με τον Τσέφεριν: «Αν ήμουν στη συνάντηση, θα έστελνα από εκεί που ήρθε τον γραφειοκράτη των Βρυξελλών. Μετρήθηκε ο πόνος ενός παιδιού σε αναβολή μίας εβδομάδας. Η λογική των ανθρώπων είναι γραφειοκρατική, πως είναι δυνατόν η ΑΕΚ ακόμα να πάρει και μέρος στο σημερινό γεύμα πριν το παιχνίδι; Φαίνεται πως είναι αλλού οι άνθρωποι και προκαλούν».