Αγώνα δρόμου δίνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή, του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από χτύπημα στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες ομοϊδεάτες τους.

Με το όπλο του εγκλήματος να μην έχει βρεθεί ακόμη, το βάρος δίνεται στο DNA που βρέθηκε στην πληγή του 29χρονου και στην ανάλυση των βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια.

Ψάχνουν τον δολοφόνο

Το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τους 105 συλληφθέντες συγκρίνεται με τα αξιοποιήσιμα δείγματα των αντικειμένων που εντοπίστηκαν από τις Αρχές γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αν ο δράστης είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους, τότε τα αποτελέσματα ίσως δείξουν τον δολοφόνο του Μιχάλη.

«Εάν έχουμε αποτελέσματα DNA, εξετάσεων, δαχτυλικά και βρεθεί ο δράστης, τότε θα αποκρυσταλλωθεί η αλήθεια και οι περισσότεροι από τους Κροάτες θα αφεθούν ελεύθεροι», σημειώνει ο, συνήγορος υπεράσπισης των Κροατών κατηγορουμένων, Βασίλης Νουζέλας.

Ασύλληπτος παραμένει ακόμα ένας Έλληνας που με ανάρτησή του παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη φονική συμπλοκή αλλά και αρκετοί Κροάτες χούλιγκαν που διακρίνονται στα βίντεο ως τάγματα εφόδου να κατευθύνονται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Δεν έχει απαγγελθεί καν η κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε κανέναν εκ των κατηγορουμένων, έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης. Η οικογένεια αυτό που θα κάνει είναι να προσπαθήσει να βοηθήσει τη δικαιοσύνη υποδεικνύοντας συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης», αναφέρει ο δικηγόρος του αδερφού του 29χρονου, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Φύλλο & φτερό βίντεο, DNA & κινητά

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών βρίσκονται όλα τα βίντεο των κινητών που κατασχέθηκαν αλλά και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Με ειδικό λογισμικό γίνεται επεξεργασία, καθαρίζουν τα πρόσωπα για να αποκαλυφθεί ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον 29χρονο.

«Μας ετέθησαν υπόψιν από την κυρία ανακρίτρια φωτογραφίες και επεξεργασία από βίντεο, στο οποίο φαίνεται να μαχαιρώνει ένας δράστης το θύμα. Το θύμα, φωτογραφίες πάλι, να κινείται και στο τέλος να καταρρέει στο περίπτερο στο οποίο βρέθηκε το σώμα του», τονίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του Έλληνα κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας.

Σε βίντεο που κατέγραψε την επίθεση των Κροατών χούλιγκαν, στις 23.08 διακρίνονται οπαδοί της ΑΕΚ που τρέχουν να προφυλαχθούν.

Στο ίδιο σημείο, σε άλλο βίντεο από διαφορετική γωνία, διακρίνεται η στιγμή που ο Μιχάλης Κατσουρής δέχεται επίθεση με ένα ξύλο που μοιάζει με ρόπαλο.

Μέσα από την ανάλυση της σωματοδομής, η Αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει τον δράστη για να διαπιστωθεί αν ο ίδιος ήταν αυτός που έφερε και τη μοιραία μαχαιριά στον οπαδό της ΑΕΚ.

«Έχουμε βιντεοληπτικό υλικό, έχουμε υλικό βιολογικό, έχουμε τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος, έχουμε αυτόφωρες συλλήψεις, αλίμονο αν σε αυτήν την υπόθεση που τα έχουμε όλα αυτά δεν βρούμε τους δράστες», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσουρή, Χρήστος Μαυρομάτης.

Την ίδια ώρα, αναμένεται και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων. Μέσα από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή την επίμαχη ώρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας, ίσως προκύψουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη συμπλοκή και τα επεισόδια.

Κανένας από τους προφυλακισμένους χούλιγκαν μέχρι στιγμής δεν έχει «σπάσει». Όλοι ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια είτε τυχαία, είτε για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά την προπόνηση.

Κανένας από τους 105, λένε, δεν ήταν μαζί με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου. Δεν είδαν τίποτα, παρά μόνο κάποιους με ρόπαλα στα χέρια. Δεν επιτέθηκαν αλλά τους επιτέθηκαν.

Κανένα από τα επιχειρήματά τους ωστόσο δεν έπεισαν τις ανακριτικές Αρχές, που τους προφυλάκισαν όλους.

Πηγή: megatv.com