Facebook Pixel Οργή Ιταλών για τον «αριβίστα» Μαντσίνι. Απαιτεί λεφτά η Νάπολι, για ν’ απελευθερώσει τον Σπαλέτι.
| 2023-08-15 12:54:00

Οργή Ιταλών για τον "αριβίστα" Μαντσίνι - Απαιτεί λεφτά η Νάπολι για ν’ απελευθερώσει Σπαλέτι

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Οργή Ιταλών για τον "αριβίστα" Μαντσίνι - Απαιτεί λεφτά η Νάπολι για ν’ απελευθερώσει Σπαλέτι

 Από τον Αρίγκο Σάκι, στον Φάμπιο Καπέλο, έως και τον πρόεδρο των Ιταλών προπονητών, Ρέντσο Ουλιβιέρι άπαντες συμφώνησαν ότι η παραίτηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι από τον πάγκο της εθνικής Ιταλίας ήταν, το λιγότερο μία έλλειψη στυλ, τακτ, κυρίως σεβασμού προς το tricolore. Κυρίως γιατί η αιτία, όπως έντονα πλέον φημολογείται δεν ήταν μία εσωτερική διαφωνία με την Ομοσπονδία, αλλά καθαρά συμφεροντολογική γιατί του ήταν αδύνατον ν’ απορρίψει το φαραωνικό, 3ετές συμβόλαιο της εθνικής της Σαουδικής Αραβίας έναντι 40εκ. ευρώ το χρόνο.

 Τόσα ήταν και τα χρήματα που είχαν προσφερθεί, πρώτα στον Ζοσέ Μουρίνιο, μετά στον Κάρλο Αντσελότι, ύστερα στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, και οι τρεις όμως τα απέρριψαν γιατί όπως τόνισε και ο πρώην Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός, Αρίγκο Σάκι, «στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ακόμη αξίες και όρεξη για σοβαρά projects. Και όταν απορρίψεις την ίδια σου τη φιλοσοφία αποκλειστικά και μόνο για το χρήμα, τότε όλα τα υπόλοιπα πάνε περίπατο».

 Παρόλο το σοκ του, εύλογου αιφνιδιασμού από τη φυγή του προπονητή που μπορεί να κατέκτησε ένα Euro, ωστόσο αποτυγχάνοντας να στείλει την Ιταλία στο Μουντιάλ του Κατάρ, η Ομοσπονδία σήκωσε αμέσως τα μανίκια για να εντοπίσει ποιος, από τους Λουτσάνο Σπαλέτι ή Αντόνιο Κόντε θα καθοδηγήσουν, τον Σεπτέμβριο την Ιταλία στα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2024 με Βόρεια Μακεδονία και Ουκρανία.

 Οι περισσότερες προτιμήσεις έγειραν υπέρ του 64χρονου Σπαλέτι, πιστού, όπως και ο Μαντσίνι του 4-3-3, φρέσκου πρωταθλητή Ιταλίας με τη Νάπολι, από την οποία μπορεί να χώρισε, με κοινή συναίνεση ωστόσο δεσμεύεται ακόμη με ένα χρόνο συμβόλαιο. Που σημαίνει ότι, όποιος τον θελήσει θα πρέπει να πληρώσει στη Νάπολι 2 εκ. 625.000 ευρώ ως ρήτρα αποδέσμευσης.

 Όπως εξήγησε και ο δικηγόρος της Νάπολι, Ματία Γκρασάνι, εξειδικευμένος στο αθλητικό δίκιο, η συγκεκριμένη ρήτρα είχε συμφωνηθεί κι από τις δύο πλευρές, στην περίπτωση που του γινόταν πρόταση από μία άμεση ανταγωνίστρια. «Κανείς μας δεν είχε φανταστεί ότι θα ερχόταν πρόταση από την εθνική Ιταλίας. Δυστυχώς όμως, η ρήτρα είναι ένα νομιμότατο χαρτί που έχει ήδη κατατεθεί κι ακόμη και η Ομοσπονδία θα πρέπει να την πληρώσει».

 Στην περίπτωση που στραβώσει το ο,τιδήποτε, το plan B είναι ν’ ανατεθεί η Squadra Azzurra για δεύτερη φορά (μετά την περίοδο 2014- ’16) στον Αντόνιο Κόντε, τον οποίο επίσης προτιμούν πολλοί, όχι τόσο για την εμμονή του στο 3-5-2, όσο γιατί το κλίμα της Εθνικής ήδη το γνωρίζει, ενώ επιπλέον είναι και δέκα χρόνια μικρότερος από τον Σπαλέτι.     

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags