Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Europa League το βράδυ της Πέμπτης με το 1-1 απέναντι στη Γκενκ και το γκολ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο 95’, ωστόσο η εικόνα του δεν ήταν καλή, είχε τρανταχτές αδυναμίες και προβλημάτισε ακόμα και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος με τις κινήσεις του από τον πάγκο την ώρα του αγώνα, κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Οι Πειραιώτες για περίπου 60 λεπτά θύμισαν την περσινή ομάδα, όχι τόσο επειδή δεν είχαν αυτοματισμούς στο χορτάρι, κάτι απολύτως λογικό λόγω και των αρκετών αλλαγών στο ρόστερ, αλλά γιατί ήταν μία ομάδα χωρίς κίνηση, αργή και χωρίς φαντασία και δημιουργία. Οι Καρβάλιο και Φορτούνης ήταν σε κακή μέρα και δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι, ο Ιμπόρα δεν μπορεί να ανεβάσει ρυθμό (έχει άλλα προσόντα που χρειάζονται οι ερυθρόλευκοι), ενώ εξτρέμ είναι φανερό πλέον πως δεν υπάρχει και έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η απόκτηση παίκτη για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Ο Αντόνιο Κορδόν βέβαια είχε υποστηρίξει πως προσθήκες θα γίνουν μέχρι και τέλος Αυγούστου, οπότε έχει ακόμα 10 ημέρες για να κινηθεί και όπως αποδεικνύει η απόκτηση των Σκάρπα, Έσε και Ορτέγκα, έχει… ανεβάσει πλέον ρυθμούς και ο Ισπανός. Στο Λιμάνι όμως θα υπάρξουν κι άλλες προσθήκες και η εικόνα στο Βέλγιο, απλά θα επιταχύνει τις εξελίξεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες και όπως σας έχουμε μεταφέρει ξανά στο Sportdog.gr τις προηγούμενες ημέρες, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για δύο εξτρέμ, που θα έρθουν για να πάρουν (τουλάχιστον ο ένας) τη φανέλα του βασικού σπίτι. Στην άλλη πλευρά εκτιμά ο Μαρτίνεθ ότι μπορεί σε πολλά παιχνίδια να παίζει ένας εκ των Μπιέλ ή Φορτούνη, με τον Σκάρπα σε ρόλο 10αριου. Από τις επιλογές απουσιάζει όμως το όνομα του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος έχει αποθεωθεί σε όλες τις συνεντεύξεις από τον προπονητή του, ωστόσο και στα δύο παιχνίδια με την Γκενκ ήταν από μέτριος έως κακός. Ο Έλληνας εξτρέμ θα περάσει στον πάγκο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει νέα προσπάθεια για να πωληθεί, πιθανότατα προς Τουρκία!

Η τρίτη μεταγραφή του Ολυμπιακού που θα γίνει, μετά τους εξτρέμ, θα είναι αυτή του επιθετικού. Ο Ελ Κααμπί δεν ήταν τόσο κακός στο Βέλγιο, ενώ είναι αλήθεια πως πήρε ελάχιστες φορές σωστά την μπάλα. Έτρεξε και πίεσε ασταμάτητα, είχε διάθεση, όμως δεν βγάζει στο χορτάρι τα στοιχεία του κλασικού «9αριου» και όπως σας έχει γράψει και στο Sportdog.gr ο Ευάγγελος Μίχος, δεν είναι και δεν θα γίνει Ελ Αραμπί. Γι’ αυτό και στο Λιμάνι ψάχνουν ένα ακόμα… βαρβάτο φορ, ακόμα και ακριβό, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εφόσον βρεθεί ο «εκλεκτός», να αποχωρήσει έστω και στο… 90’ ο Ελ Αραμπί που έχει συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων ευρώ και θα υπολογίζεται για τρίτος!

Δώρο Γιοβάνοβιτς στον Ολυμπιακό

Ο Σωτήρης Αλέξανδρος ήταν ο απόλυτος MVP του Ολυμπιακού στη χθεσινή αναμέτρηση. Όχι μόνο πέτυχε ένα σημαντικό και ωραίο γκολ, αλλά συνολικά η εικόνα του ήταν θετική. Μόλις μπήκε στο παιχνίδι… μάζεψε το κέντρο κι έδωσε βοήθειες με τα τρεξίματά του. Έχει ταχύτητα, καλές μεταβιβάσεις, δυνατό σουτ και καλή τεχνική. Σίγουρα θέλει δουλειά, όμως στο Λιμάνι ακόμα απορούν γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν τον ήθελε με τίποτα στο Τριφύλλι και απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα. Ίσως για αυτό ο «μικρός» έχει… τρελαθεί και δηλώνει από τώρα ήδη δεμένος με τους Πειραιώτες!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρεμβατικός Μαρτίνεθ, έδιωξε τον περσινό εφιάλτη - "Φωνάζει" για τρεις μεταγραφές - Τον "κρέμασε" ο Ροντινέι!