Στα τετ-α-τετ που είχαν με τους Έλληνες ανακριτές δήλωσαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για διάφορους λόγους, άλλοι για τουρισμό, άλλοι για να δουν τον αγώνα Παναθηναικού Μαρσέιγ ή για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά την προπόνηση.

Όλοι αρνήθηκαν ότι ήρθαν οργανωμένα στην Ελλάδα. Όσοι συνελήφθησαν στον τόπο των επεισοδίων υποστήριξαν πως δέχθηκαν επίθεση και απλά αμύνθηκαν.

«Δεν είμαι οργανωμένος στην Bad Blue Boys της Ντιναμό. Δεν γνωρίζω ποιος οργάνωσε το ταξίδι για να έρθουμε στην Ελλάδα. Ήρθα στην Αθήνα για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ και μετά θα επιστρέφαμε στην Πάτρα. Όταν φτάσαμε, είχε προπόνηση η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ομάδα που υποστηρίζω, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και αποφασίσαμε να πάμε να εμψυχώσουμε τους παίχτες μας και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία για το αυριανό παιχνίδι που έδιναν με την ΑΕΚ».

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα επικαλέστηκαν ακόμη και ότι πάσχουν από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και δεν είδαν κανέναν συμπατριώτη τους ντυμένο με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα πρόσωπα.

«Δεν είχα φτάσει στο γήπεδο, όταν είδα ότι κάτι συνέβαινε ήδη, σοκαρίστηκα και απομακρύνθηκα. Άκουσα τη φασαρία και έφυγα τρέχοντας, έχω διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και δεν είδα κανέναν Κροάτη ντυμένο έτσι, δεν μπόρεσα να καταλάβω τι εθνικότητας είναι όλοι αυτοί».

Στο «μικροσκόπιο» τα ευρήματα

Η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από την 25η τακτική ανακρίτρια, με την έρευνα να επικεντρώνεται και στα φονικά αυτοσχέδια αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο των επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, 20 με 25 αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί από το σημείο και αποτυπώνονται σε φωτογραφίες που εξασφάλισε το MEGA, εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια καθώς φέρουν κηλίδες αίματος.

«Δεν είχαμε μαχαίρια»

Οι Κροάτες χούλιγκαν ωστόσο αρνούνται πως είχαν στην κατοχή τους φονικά αντικείμενα και κυρίως μαχαίρια τα οποία χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Δεν ξέρω γιατί βρίσκομαι εδώ. Ήμουν στον χώρο αλλά δεν είχα ενεργή συμμετοχή, δεχθήκαμε επίθεση όταν φτάσαμε πλησίον του γηπέδου, δεν είχα κανένα μαχαίρι και ούτε είδα κάποιον από εμάς να κρατάει μαχαίρι. Μόλις άρχισε η φασαρία, φοβήθηκα και έτρεξα και κρύφτηκα, κρυβόμουν εκεί για ώρες και μετά πήγα σε ξενοδοχείο όπου έμεινα και κοιμήθηκα».

Αρνούνται επίσης τη «συνεργασία» ή την επαφή με Έλληνες οπαδούς.

«Λυπάμαι πολύ για αυτά που έγιναν. Στην Κροατία δεν γίνονται αυτά καθόλου. Εμείς ήρθαμε εδώ επειδή αγαπάμε το ποδόσφαιρο να παρακολουθήσουμε την προπόνηση. Στα επεισόδια ήμουν στο γήπεδο αλλά έφυγα τρέχοντας. Φοβηθήκαμε και αρχίσαμε να τρέχουμε και μας συνέλαβαν μακριά από το γήπεδο. Επιτέθηκαν σε εμάς που πήγαμε στην προπόνηση. Δεν ξέρω ποιοι ήταν. Εμείς ήμασταν μόνο Κροάτες και δεν υπήρχε ανάμεσά μας Έλληνας».

Οι Αρχές εξετάζουν τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής και κυρίως τα δύο μαχαίρια που εντοπίστηκαν σε προφυλακισμένους κατηγορούμενους για να δουν εάν κάποιο από αυτά χρησιμοποιήθηκε στην καταδρομική επίθεση που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Πηγή: megatv.com