Facebook Pixel Οπαδική βία: Μηνύματα σε περσινά επεισόδια δείχνουν τη δράση των ΒΒΒ - Η σύνδεση με όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια
| 2023-08-25 13:07:00

Μηνύματα σε περσινά επεισόδια δείχνουν τη δράση των ΒΒΒ - Η σύνδεση με όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Sportdog Team
Μηνύματα σε περσινά επεισόδια δείχνουν τη δράση των ΒΒΒ - Η σύνδεση με όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ένα περσινό οπαδικό ραντεβού στο Ζάγκρεμπ μπορεί να ρίξει φως και στην καταδρομική επίθεση των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Το κροατικό δίκτυο Ν1 υποστηρίζει πως τα στοιχεία που έχουν βρεθεί για τα επεισόδια τον περασμένο Οκτώβριο στο Ζάγκρεμπ, ανάμεσα στους Bad Blue Boys και τους οπαδούς της Χάιντουκ, μπορούν να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες για τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και να καταλάβουν τη δομή και τον τρόπο δράσης των χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεεμπ. 

Εξάλλου, ανάμεσα στους Κροάτες συλληφθέντες στην Αθήνα, βρίσκεται κι ένας Κροάτης που συμμετείχε στα επεισόδια στο Ζάγκρεμπ.

«Είναι βέβαιο πως οι ελληνικές αρχές θα αξιοποιήσουν αυτά τα μηνύματα για να αποδείξουν πως οι ΒΒΒ ταξίδεψαν ως οργανωμένη εγκληματική ομάδα στην Αθήνα για να κάνουν επεισόδια με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Προς το παρόν, έχουν βίντεο που τους δείχνει να εμφανίζονται να κινούνται στην Αθήνα ως ομάδα. Παράλληλα, τα μηνύματα των υπόπτων θα δείξουν τη σχέση και την ιεραρχία ανάμεσα στα μέλη των ΒΒΒ, που είναι προφυλακισμένοι στην Αθήνα. Έως τώρα, οι Κροάτες που έχουν συλληφθεί υποστηρίζουν ότι τα επεισόδια με τους οπαδούς της ΑΕΚ έγιναν τυχαία», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Αρκετές ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στα δύο περιστατικά βίας, στο Ζάγκρεμπ και στην Αθήνα, όπως υποστηρίζει το Ν1, καθώς οι κροατικές αρχές βρήκαν μηνύματα που αποδεικνύουν τη συμφωνία ανάμεσα στους οπαδούς της Ντιναμό και της Χάιντουκ για ραντεβού στο Ζάγκρεμπ, πριν το παιχνίδι της Λοκομοτίβ με τη Χάιντουκ τον περασμένο Οκτώβριο. Με τα μηνύματα που βρήκαν στα κινητά, κατάφεραν να κάνουν διώξεις.

«Ένα μέλος των ΒΒΒ, που βρίσκεται υπό κράτηση στην Ελλάδα, βρίσκεται στη λίστα των κατηγορουμένων. Αν και του είχε απαγορευτεί να πλησιάζει αθλητικές εγκαταστάσεις μετά τα επεισόδια στο Ζάγκρεμπ, εκείνος ταξίδεψε στην Αθήνα, παρόλο που υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA για το εν λόγω παιχνίδι», σημειώνεται. 

Από τα μηνύματα για το οπαδικό ραντεβού στο Ζάγκρεμπ, φαίνεται ξεκάθαρα πώς προγραμματίστηκε, καθώς υπάρχουν λεπτομέρειες για το σημείο συνάντησης, την ώρα της επίθεσης, ενώ υπάρχει και φωτογραφία που διακινήθηκε για το εν λόγω ραντεβού, με τις ελληνικές αρχές να αναζητούν πλέον ανάλογα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λίγο έλλειψε να γίνει το... μπαμ - Γνωστός προπονητής ομάδας της SL "έπαιξε" για αντί - Μπίσκαν στη Ντιναμό
           

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags