Facebook Pixel Πανσερραϊκός: "Πειθαρχία και σεβασμός με Γκαρσία - Άτυχος με Ολυμπιακό, υποψιασμένος με ΑΕΚ - Τα έλεγε ο Κούγιας..."
| 2023-08-28 13:25:00

"Πειθαρχία και σεβασμός με Γκαρσία - Άτυχος με Ολυμπιακό, υποψιασμένος με ΑΕΚ - Τα έλεγε ο Κούγιας..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πειθαρχία και σεβασμός με Γκαρσία - Άτυχος με Ολυμπιακό, υποψιασμένος με ΑΕΚ - Τα έλεγε ο Κούγιας..."

Πώς ο Πανσερραϊκός έγινε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος; Ο Σερραίος σπορτκάστερ, Κώστας Δελής, μιλά στο Sportdog.gr για τον Πανσερραϊκό μετά την παλικαρίσια ισοπαλία που απέσπασε στη Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ.

Ο Πανσερραϊκός έκανε τη μεγάλη έκπληξη της 2ης αγωνιστικής της Super League απέσπασε ισοπαλία από την ΑΕΚ, μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, δείχνοντας, ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους μεγάλους, παρότι είναι μία ομάδα που ανέβηκε φέτος στη Super League.

«Με τον Oλυμπιακό ατύχησε με την ΑΕΚ πήγε πιο υποψιασμένος», αναφέρει στο Sportdog ο Κώστας Δελής, από το fonh.gr, ο οποίος μεταδίδει ραδιοφωνικά αγώνες από τις Σέρρες για λογαριασμό του ΣΠΟΡ FM και ξέρει πολύ καλά την ομάδα της πόλης του. Ο Σερραίος δημοσιογράφος εξήρε την προσωπικότητα του Πάμπλο Γκαρσία, υποστήριξε, ότι οι μεταγραφές που έχουν γίνει δείχνουν τις πρώτες αγωνιστικές, ότι πιάνουν τόπο, ενώ στάθηκε στον παράγοντα γήπεδο, καθώς στην έδρα των «λιονταριών» γίνονται έργα και οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμη στα επόμενα παιχνίδια.

 

Διαβάστε όσα μας είπε:

Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα που έφερε ο Πανσερραϊκός στη Φιλαδέλφεια ήταν αναμενόμενη εξέλιξη, βάσει της εικόνας που είχατε για την ομάδα;

«Η αλήθεια είναι, ότι αυτό ρώτησα τον Γκαρσία στη συνέντευξη Τύπου, μετά το 1-1. Ο Πανσερραϊκός ήξερε ότι θα έχει δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος, με δύο απανωτά παιχνίδια με δύσκολες ομάδες. Ωστόσο τα διεκδίκησε και κοίταξε στα μάτια τους αντιπάλους του. Ίσως αυτό να ευνόησε τον Πανσερραϊκό, γιατί ήταν περισσότερο πειθαρχημένος και έτοιμος και να μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Η απάντηση του Γκαρσία ήταν, ότι είναι ξεκάθαρα πως σε κάθε αγώνα τα δίνουμε όλα. Αυτό είναι το στίγμα που έδωσε στην ομάδα, να παλεύουν σαν λιοντάρια. Με τον Ολυμπιακό ατύχησε με την ΑΕΚ πήγε πιο υποψιασμένος. Έκανε εμφάνιση με την οποία έπεισε. Είχε το προβάδισμα, είχε και ευκαιρίες να το διευρύνει. Θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Η ισοπαλία δεν τον κολακεύει. Αυτή η μετάβαση από τη Super League 2 στη Super League δεν φάνηκε. Η εμφάνιση με την ΑΕΚ, πέρσι στο Κύπελλο ήταν κάτι διαφορετικό, γιατί ο Πανσερραϊκός ήταν μία άλλη ομάδα. Τώρα έχουν γίνει καλές μεταγραφές. Ο Χόβαν που αναδείχτηκε MVP είδατε τί έκανε, ο Άλεξιτς το έχει στο σκοράρισμα. Ο Τομάς δίνει στίγμα μεσοεπιθετικά. Ο Πηλέας έκανε ωραία σέντρα στο γκολ. Του βγήκαν οι μεταγραφές. Είναι άλλη ομάδα. Μπορεί να κάνει και ζημιές στους μεγάλους. Κέρδισε τον σεβασμό. Είδατε μιλούν με τα καλύτερα λόγια στον Τύπο. Το πρωτάθλημα όμως ξεκινά τώρα και δη με τον Παναιτωλικό, στην Τούμπα, επειδή στο γήπεδο γίνονται έργα».

Παρατηρήθηκε, ότι ο Πανσερραϊκός δεν κλείστηκε. Δεν έπαιξε κλωτσοσκούφι. Δεν κατέστρεψε το παιχνίδι, πηγαίνοντάς το στη δύναμη. Για εμάς, αυτή ήταν μεγάλη μαγκιά του Γκαρσία. Συμφωνείτε;

«Ήταν τακτική αυτή, γιατί ήταν μπροστά στο σκορ. Και είδαμε ότι διεκδίκησε το παιχνίδι μέχρι τέλους. Ο Γκαρσία δεν είναι προπονητής που έχει μόνο αμυντικές βλέψεις. Περνάει τη φιλοσοφία “παλέψτε το διεκδικήστε το κάντε αυτό που περνάει από τα πόδια σας”».

Ποια είναι τα στοιχεία πού έδωσε ο Γκαρσία στην ομάδα;

«Δεν είναι τυχαίος προπονητής. Έχει προσωπικότητα. Είναι όνομα. Είχε κάνει δουλειά στον ΠΑΟΚ. Γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολλά χρόνια στη χώρα μας.  Ο Γκαρσία έχει καταστήσει καλά αποδυτήρια. Υπάρχει πειθαρχία. Όλοι τον σέβονται και προσπαθούν να καταλάβουν τι θέλει να περάσει στην Ελλάδα. Αυτό που μπορεί να σημειωθεί, είναι ότι αυτή η ομάδα ίσως να ήταν καλύτερη, αν έπαιζε μερικά παραπάνω φιλικά παιχνίδια εξαιτίας του γηπέδου. Με 13 νέους παίκτες και χωρίς πολλά φιλικά (έπαιξε ένα με Γιάννενα και ένα τουρνουά στον Βόλο), πιστώνεται στον Γκαρσία η επιτυχία, ότι έδειξε έργο πολύ γρήγορα. Αν έπαιζε περισσότερα φιλικά θα είχε αποκτήσει μεγαλύτερη χημεία το σύνολο».

Ο Πηλέας που έβγαλε την ασίστ ήρθε στην Ελλάδα ως πρωταθλητής Κύπρου. Επέλεξε τον Πανσερραϊκό, μια ομάδα που ανέβηκε από τη δεύτερη κατηγορία. Ποιά είναι η αιτία που τον οδήγησε στις Σέρρρες;

«Ο Πηλέας όταν τον πήρε ο Πανσερραϊκός έγινε κουβέντα στην Κύπρο. Πως και δεν τον πήραν άλλες ομάδες. Ο Τάσος Παπάζογλου που είναι αθλητικός διευθυντής είναι προσωπικότητα. Βλέπει μπάλα. Είχε παίξει στην Κύπρο, οπότε ο ρόλος του ήταν καταλυτικός. Επίσης πιθανότατα να είχε συμβολή και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών, ο Νίκος Κατσαβάκης που έπαιξε στην Κύπρο».

Ποιά είναι η άποψή σας για τις άλλες μεταγραφές;

"Ο Χόβαν είναι έμπειρος ο Σλοβάκος τερματοφύλακας με παραστάσεις CHL και Europa League. Ήταν ο MVP του αγώνα, τι άλλο να κάνει έβγαλε το πέναλτι και  πολλές φασεις. Ο Άλεξιτς που σκόραρε, ήρθε από τον Ηρακλή. Χάνει εύκολα γκολ. Έχασε το πέναλτι στο Καραϊσκάκη, το σούταρε δυνατά και πήγε στο δοκάρι. Δεν ήταν απλά ένα χαμένο πέναλτι. Στέρησε βαθμούς. Εξιλεώθηκε με την ΑΕΚ. Πήγε να βάλει και ένα απίστευτο γκολ στο δεύτερο μέρος από τα 30 μέτρα. Ο άνθρωπος έκανε πέρσι 19 γκολ στη Super League. Δεν μπορεί να βάλει 5 στη Super League;Ο Γουλέρι επίσης μπαίνει μέσα και δεν τον πιάνεις. Ο Τομάς είναι Ουρουγουανός, τεχνίτης, βγάζει κάθετες και κάνει τελειώματα. Το έχει με το σκοράρισμα. Ο Πανσερραϊκός επίσης έχει και Έλληνες. Ο 24χρονος Γκοτζαμανίδης πήρε τη θέση από τον 37χρονο. Καρασαββίδη, γιατί έκανε καλό τουρνουά στον Βόλο. Έχει τρεξίματα και είναι σε καλή ηλικία. Σταθεροποιήθηκε… Είδατε που ο Κούγιας είπε, ότι είναι καλός παίκτης και ότι τον πήραν από τη Λάρισα σχεδόν τσάμπα. Όλοι θέλουν να αποδείξουν πράγματα και το βγάζουν στο γήπεδο.

Το σημαντικό για μένα είναι, ότι η ομάδα έχει Έλληνες στην 11άδα. Με τον Ολυμπιακό είχε 6, με την ΑΕΚ 4. Άλλες ομάδες και μεγάλες μάλιστα δεν έχουν ούτε έναν Έλληνα. Εμείς έχουμε και Σερραίους στο ρόστερ, όπως ο Μασκανάκης, ο οποίος είναι ταλέντο 20 χρονών. Και ο Σοφιανός που ήταν εκτός για λόγους τακτικής στα πρώτα δύο ματς θα τον δείτε πως είναι καλός. Επίσης υπάρχει και ο Χατζηστραβός, τον οποίο ο Γκαρσία τον γνώριζε από τον ΠΑΟΚ Β’. Είναι τρεις Σερραίοι που θα τους δούμε κάποια στιγμή μαζί στην 11άδα, αν κρίνουμε από την κοινή τους παρουσία στα φιλικά. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Δεν έχει πληγεί από την ξενομανία η ομάδα».

Το γήπεδο πότε θα είναι έτοιμο;

«Την επόμενη αγωνιστική παίζουμε με τον Παναιτωλικό, για πρώτη φορά στην Τούμπα ως γηπεδούχοι, ενώ ο ΠΑΟΚ ιστορικά είχε αγωνιστεί στις Σέρρες ως γηπεδούχος. Στο γήπεδό μας υπάρχει θέμα στατικότητας στη «θύρα1». Βάζουν και κάμερες για το VAR κλπ. Αλλά το βασικό είναι να φτιαχτεί η εξέδρα. Υπάρχει η αισιοδοξία, ότι θα είναι έτοιμο στις 25-26 Σεπτεμβρίου, την 4η αγωνιστική, με τη Λαμία, στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι. Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν αγώνα δρόμου».
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος Μελισσανίδης στη Φιλαδέλφεια - "Πόλεμος" με ΠΑΟ και... Ολυμπιακό - "Εκδίκηση" Γκαρσία από Σαββίδη!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags