Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Αυτό ήταν το... έγκλημα Κωνσταντέλια - Γιατί τον τιμώρησε ο Πογέτ -" Φάουλ" με Φορτούνη, τρέλα με Βαγιαννίδη!
| 2023-09-06 16:45:00

Αυτό ήταν το... έγκλημα Κωνσταντέλια - Γιατί τον τιμώρησε ο Πογέτ -" Φάουλ" με Φορτούνη, τρέλα με Βαγιαννίδη!

Οι Μιχείες
Αυτό ήταν το... έγκλημα Κωνσταντέλια - Γιατί τον τιμώρησε ο Πογέτ -" Φάουλ" με Φορτούνη, τρέλα με Βαγιαννίδη!

Τι συνέβη με τον μικρό του ΠΑΟΚ στην Εθνική; Για ποιο λόγο έμεινε τελικά εκτός κλήσεων και οι αποφάσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή που σηκώνουν συζήτηση και προκαλούν νέα προβλήματα.

Εθνική Ελλάδας: Επειδή ο Γκούς Πογέτ επανήλθε και για Φορτούνη και για "Ντέλια", παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή, πολύ στρογγυλεμένη και με γενικότητες, η στήλη θα αποκαλύψει και το "έγκλημα" ενός παιδιού όπως ο Κωνσταντέλιας που τιμώρησε ο εγωπαθής Ουρουγουανός και γιατί ήταν ... ντροπιαστική η ευχαριστήρια απάντηση της ΕΠΟ στο Κώστα και τι ισχύει με Βαγιανίδη/Μανδά/Δουβίκα.

1/Φορτούνης: Βγάζει ανακοίνωση αξιοπρέπειας πώς αποχωρεί από την εθνική Ελλάδας και μισή ώρα μετά του απαντάει η ΕΠΟ και τον ευχαριστεί!!! Λάθος και ...ντροπή μαζί για την Ομοσπονδία αφού άλλου είδους ανακοίνωση - σίγουρα πάντως όχι ευχαριστήρια - για την απόσυρση του (στην οποία ουσιαστικά εξωθήθηκε από τον Πογέτ, μετά το "φανταστικό του τηλεφώνημα" στον άσο) έπρεπε να βγάλει η ΕΠΟ... Για τον Φορτούνη μιλάμε, τον κορυφαίο Έλληνα μεσοεπιθετικό και το μοναδικό, τον τελευταίο Έλληνα ποδοσφαιριστή, που έχει πάει σε τελική φάση, παρέμενε ενεργός διεθνής και ξανά σε τοπ φόρμα! Έπρεπε δηλαδή στην ανακοίνωσή της η ΕΠΟ να αφήνει... ανοιχτό παράθυρο, πώς για αυτή ο κύκλος του δεν έχει τελειώσει και πως διέπει σεβασμό αυτή την σχέση τους! Άλλωστε ο Κώστας 30 χρόνων είναι και όχι 35φεύγας. Λέμε πως αλλάζει αύριο ο προπονητής και φεύγει ο Γκους Πογιέτ, ο Φορτούνης πάλι θα περίσσευε; Δεν νομίζω... Κανονικά, λοιπόν, η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της θα έπρεπε να πεί οτι η σχέση Φορτούνη και Εθνικής δεν τελειώνει τόσο γρήγορα. Όχι στο μισάωρο να του απαντάει σε ευχαριστούμε πολύ Κώστα!! Ήταν σαν να την έβγαλε ο ίδιος ο άσος από τη δύσκολη θέση και η ΕΠΟ φάνηκε σαν να ξαλάφρωσε!!!!!

2/Κωνσταντέλιας: Ούτε κοιτάει περίεργα τον προπονητή, ούτε βεντέτα το παίζει, ούτε τεμπέλης είναι στις προπονήσεις. Ίσα-ίσα που πάντα προσπαθεί και με το παραπάνω... Επίσης, ούτε βγαίνει έξω να ξενυχτάει, ούτε καπνίζει, ούτε πίνει, ούτε γκομενίζει... Είναι ένα παιδί 20 χρονών, απόλυτα αφοσιωμένο στο ποδόσφαιρο, για το ταλέντο του οποίου μιλάει τους τελευταίους μήνες και ασχολείται η μισή Ευρώπη. Είναι και ο παίκτης που κουβάλησε στις πλάτες του αυτό το καλοκαίρι τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά, άρα ήταν και σε φόρμα. Χωρίς αμφιβολία ο Κωνσταντέλιας αποτελεί και θα συνεχίσει, μακράν του δεύτερου, να είναι το νούμερο ένα ελληνικό ποδοσφαιρικό project, το οποίο θα πρέπει να στηρίξει/ προστατεύσει όχι μόνο η ομάδα του, ο ΠΑΟΚ αλλά και οι ΕΠΟ/Εθνική ομάδα σαν κόρη οφθαλμού. Αντιθέτως στις προηγούμενες κλήσεις του Πογέτ υπήρχαν ύπουλες και κακοήθεις διαρροές , δήθεν για το προβληματικό του χαρακτήρα του νεαρού μεσοεπιθετικού!!!

Ποιό ήταν το έγκλημα που έκανε ένα εικοσάχρονο παιδί, όπως ο Κωνσταντέλιας; Την επομένη του ματς τον πήρε ο ύπνος και άργησε πέντε με δέκα λεπτά να εμφανιστεί στο λεωφορείο... Επαναλαμβάνω καθυστέρησε λόγω ύπνου και όχι λόγω... κωλοπαιδισμου. Κανονικά ο Πογέτ έπρεπε να είχε προστατεύσει τον Κωνσταντέλια και όχι να τον βάλει απέναντι και να τον βγάλει στον ... τάκο, με αποκλεισμό από την Εθνική. Ο Ουρουγουανός όμως εκλέκτορας θέλησε να του ...τραβήξει κι το αυτί, ενημερώνοντας προς γνώση και συμμόρφωση την... οικογένεια, δηλαδή τον ΠΑΟΚ!!! Ο Πογέτ δεν έπρεπε να ισοπεδώσει τον Κωνσταντέλια αφού ό,τι κι αν έχει κάνει το έκανε ένα παιδί και όχι μία βεντέτα. Όσοι ξέρουν τον "Ντέλια" κι είναι αρκετοί αυτοί ακόμα και στις εθνικές ομάδες, το γνωρίζουν, γνωρίζουν το χαρακτήρα και την συμπεριφορικοτητά του..

3/Βαγιαννίδης: Ο Πογέτ δεν μπήκε καν στον κόπο να τον αναφέρει στις πρόσφατες δηλώσεις του, στο κομμάτι που αφορούσε παίκτες που δεν κάλεσε και του ασκήθηκε κριτική. Ο "Βάγια" δεν μας συστήθηκε αυτό το καλοκαίρι, είναι ένας regular παίκτης με 24 συμμετοχές την περασμένη σεζόν με τον Παναθηναϊκό Δεν ήταν δηλαδή ουρανοκατέβατος αλλά πλέον όπως απέδειξε σε top-leve,l κόντρα σε Μαρσέιγ και Μπράγκα, είναι high performance. Το πιο υποκριτικό και το πιο ενοχλητικό από πλευράς Πογέτ ήταν ότι βρέθηκε το ένα βράδυ στο ΟΑΚΑ και είδε live τον Βαγιαννίδη και την επόμενη στη Νέα Φιλαδέλφεια και είδε live τον Ρότα. Μπροστά του και οι δύο μπακ!!! Δεν μπορεί, λοιπόν, να μας βγάζει τρελούς, να καλεί τον μπακ της ΑΕΚ και να αγνοεί τον σούπερ φορμαρισμένο και με υψηλότερο ποιοτικά ταβάνι και προοπτική Βαγιαννίδη. Μέχρι και ο Ντέμης Νικολαίδης το ομολόγησε, πως του θυμίζει Σειταρίδη!! Προφανώς και ο Πογέτ εντέχνως δεν αναφέρθηκε στον Βαγιαννίδη φού δεν μπορούσε να πει ότι ο Ρότα που ο ίδιος είδε λάιβ, ήταν καλός ή καλύτερος του...

4/Μανδάς: Έχεις τους δύο βασικούς σου τερματοφύλακες που είναι λίγο κάτω ή πάνω από τα 30, δηλαδή Βλαχοδήμο και Πασχαλάκη. Ο τρίτος τερματοφύλακας που βάσει λογικής δεν πρόκειται να παίξει, δεν μπορεί να μη είναι ο Κορυδαλλιώτης κίπερ που έρχεται από μία σούπερ περσινή σεζόν, που είναι 22 χρονών και το μέλλον της Εθνικής στη θέση αυτή και ο οποίος πρόσφατα έκανε μία μεγάλη μεταγραφή σε πρωτάθλημα όπως της Σέριε Α και σε κλαμπ όπως η Λάτσιο!! Στην τελική και αγωνιστικά ο Μανδάς έδειξε πως είναι καλύτερος από τον Αθανασιάδη!!!

5/Αλεξανδρόπουλος: Τον έχεις καλέσει όταν δεν έπαιζε στη Σπόρτινγκ Β αλλά ήταν κοντά στη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και τώρα που έχει έρθει στον Ολυμπιακό, που παίζει ως αλλαγή και που αποδεδειγμένα είναι ένα μεγάλο ταλέντο, δεν τον καλείς δεν τον φωνάζεις στην Εθνική; Σημαίνει κάτι αυτό και δεν χρειάζεται κάποιος να είναι κακεντρεχής για να το παρεξηγήσει...

6/Δουβικας: Ο πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος μία μεταγραφή 12 εκατομμυρίων στη Θέλτα δεν είναι στις κλήσεις γιατί περισσεύουν οι φορ Γιακουμάκης, Παυλίδης, Ιωαννίδης, Φούντας... Δηλαδή τι θα ενοχλούσε να έπαιρνε και 5ο φορ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους προηγούμενους. Και γιατί να μην έχει αυτή η εθνική Ελλάδας τέσσερις επιπλέον νεαρούς παίκτες που και αγωνιστικά το αξίζουν αλλά και με βάση τον ντόρο που κάνουν στη διεθνή αγορά. Κι αναφέρομαι στους Κωνσταντελια, Βαγιαννίδη, Δουβικα και Μανδά. Πόσο μάλλον όταν στις κλήσεις υπάρχουν ο μόνιμος παγκίτης Παπανικολάου, ο Χατζηγιοβάνης που είναι αναπληρωματικός στην Άγκυρα, ο Λημνιός που δεν παίζει και ο 36χρονος Τζαβέλλας που μετράει μόλις ένα 45λεπτο στους νεοφώτιστους της Τουρκίας και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, Κηφισιά ή Βόλο...

Στο Δια Ταύτα: ο Γκους Πογέτ μπορεί να πουλάει όση τρέλα θέλει στις δηλώσεις του, ξέροντας πως... μια μέρα θα φύγει από το γαλανόλευκο πάγκο και θα συνεχίσει κάπου αλλού Το ζητούμενο είναι να προστατευτεί το σπουδαίο έμψυχο υλικό, το οποίο με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο απαξιώνει τη δεδομένη στιγμή ο ξένος εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδας; Είτε το κάνει γιατί είναι ιδιόρρυθμος είτε γιατί έχει συμβουλάτορες, ότι και να ισχύει ακόμα και κάτι άλλο, το ίδιο κακό πρόλαβε να κάνει στη γαλανόλευκη ο Πογέτ αφού η πληγή άνοιξε και ας κληθούν την επόμενη φορά κάποιοι από τους παραπάνω κομμένους ( που θα κληθούν)...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφές 36 εκατ. - "Τίναξαν την μπάνκα" Μαρινάκης, Μελισσανίδης - Πόσα έδωσαν Αλαφούζος, Σαββίδης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags