Facebook Pixel Ολλανδία – Ελλάδα: Αγνώριστη η Εθνική πλήρωσε τα λάθη της άμυνας - Ήττα από την Ολλανδία και τώρα... τρέχει (ΒΙΝΤΕΡΟ)
| 2023-09-07 23:40:00

Αγνώριστη η Εθνική πλήρωσε τα λάθη της άμυνας - Ήττα από την Ολλανδία και τώρα... τρέχει (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Η Εθνική μας δεν κατάφερε να μπει ποτέ στον αγώνα κόντρα στους Οράνιε και πληρώνοντας τα αμυντικά της λάθη γνώρισε την ήττα στο Αϊντχόφεν πέφτοντας από τη δεύτερη θέση του ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2024.

Ολλανδία – Ελλάδα: Πληρώνοντας τα αμυντικά της λάθη η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε κόντρα στους Οράνιε και γνώρισε την ήττα με 3-0, με γκολ των Ντε Ρον, Βέγκχορστ και Χάκπο και έπεσε στην τρίτη θέση του ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2024. Οι διεθνείς μας δεν θύμισαν σε τίποτα την εικόνα που είχαν κόντρα στους Γάλλους και άργησαν πολύ να μπουν στον αγώνα, μην μπορώντας να κοιτάξουν στα «μάτια» τους αντιπάλους τους, με τους γηπεδούχους να έχουν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν κι άλλα τέρματα. Πλέον η Εθνική μας πρέπει να γυρίσει το «τσιπάκι» και να κοιτάξει την επόμενη αναμέτρηση κόντρα στο Γιβραλτάρ που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (10/9) στην OPAP Arena όπου η νίκη είναι… μονόδρομος.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Αϊντχόφεν θα ξεκινήσει με τους Ολλανδούς να έχουν την πλήρη κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα της Εθνικής μας, με την πρώτη φάση να έρχεται στο 6’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Άκε θα πάρει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να κοντράρει και να περνάει εκτός. Οι διεθνείς μας έδειχναν να περιμένουν τους αντιπάλους μας, θέλοντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, όπου θα έβρισκαν και κενούς χώρους. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε μέτρα στον γήπεδο και κυκλοφορούσε πολύ καλά την μπάλα θέλοντας να «παγώσει» τον ρυθμό όμως οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να πάρουν το προβάδισμα μετά από μια στημένη φάση.

Πιο συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ, στο 17’, ο Ντάμφρις θα πάρει την κεφαλιά, η άμυνα θα αδρανήσει και ο Ντε Ρον με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή θα κάνει το 1-0.Οι Οράνιε παρά το γκολ που θα πετύχουν θα συνεχίσουν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθούν να βρουν και δεύτερο, θέλοντας να «τελειώσουν» τον αγώνα. Στο 28’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν πολύ κοντά στο 2-0, όταν ο Σίμονς θα κάνει μια φοβερή ενέργεια και θα σουτάρει έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει, να αλλάζει πορεία αλλά τον Βλαχοδήμο με μια φοβερή απόκρουση να διώχνει σε κόρνερ. Ότι όμως δεν συνέβη σε αυτή τη φάση θα γίνει τρία λεπτά μετά, όταν ο Σίμονς θα συνεργαστεί εξαιρετικά με τον Ντάμφρις που θα κάνει τη σέντρα, η μπάλα θα φτάσει στον Χάκπο, που ήταν αμαρκάριστος έξω από τη μικρή περιοχή και με σουτ το τελευταίος θα κάνει το 2-0.

Στο 36’ ο Ντάμφρις θα κάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, όμως τρία λεπτά μετά οι Οράνιε θα βρουν και τρίτο γκολ. Ο Ντάμμφρις θα κάνει τη σέντρα και ο Βέγκχορστ με κεφαλιά από την καρδιά της μεγάλης περιοχής θα κάνει το 3-0. Η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική μας ομάδα θα έρθει στο 43’ με τον Μπακασέτα να εκτελεί απευθείας φάουλ, από πλάγια θέση, με τον Φλέκεν όμως να δείχνει σε ετοιμότητα και να αποκρούει δύσκολα.Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, διατηρώντας την κατοχή της μπάλας και θέλοντας να βρουν ξανά δίχτυα.

Την ίδια στιγμή οι διεθνείς μας προσπαθούσαν, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, να παίξουν πιο επιθετικά, θέλοντας να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο ρυθμός του αγώνα θα πέσει, μιας και οι Ολλανδοί έδειχναν να θέλουν να κάνουν και διατήρηση δυνάμεων, μιας και ακολουθούσε ο αγώνας με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο. Στο 64’ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν και πάλι, όμως ένα σουτ του Σίμονς θα περάσει άουτ. Έξι λεπτά μετά ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα μακριά από την εστία του Βλαχοδήμου. Τα υπολοιπα λεπτά θα είναι διαδικαστικά το Αϊντχόφεν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάτι αξιόλογο στις δύο εστίες, με το 3-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 17’ Ντε Ρον, 31΄Χάκπο, 39’ Βέγκχορστ

Ολλανδία: Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (46’Nτε Φράι), Ντάμφρις (85' Ντε Λιχτ), Ντε Ρουν (65’ Ράιντερς), Ντε Γιονγκ (77' Βέρμαν), Μπλιντ, Σίμονς, Βέγκχορστ, Χάκπο (65’ Λανγκ)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (69’ Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (69’ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77' Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μασούρας (69’ Φούντας), Παυλίδης (73’ Γιακουμάκης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags