Facebook Pixel Μόνοι κερδισμένοι Φορτούνης και Κωνσταντέλιας στην Ολλανδία! Να ρίξει τα μούτρα του ο Πογιέτ
| 2023-09-07 23:54:00

Μόνοι κερδισμένοι Φορτούνης και Κωνσταντέλιας στην Ολλανδία! Να ρίξει τα μούτρα του ο Πογιέτ

του Λάζαρου Γεωργίδη

Τρικυμία στην άμυνα, επιθετικά εξαφανισμένη η Εθνική στο Αϊντχόφεν. Κατάφερε να δεχτεί τρία γκολ από δύο κεφαλιές και όλα στο πρώτο ημίχρονο.

Μετά το παιχνίδι στο Phillips Stadium και την ήττα από την Ολλανδία, είναι φυσικό να επικρατεί προβληματισμός για την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας. Με Γιβραλτάρ και Ιρλανδία προκάλεσαν χαμόγελα. Οι νίκες με 3-0 και 2-1 αντίστοιχα. Η ήττα στη Γαλλία από την πρωτοπόρο του ομίλου των προκριματικών του Euro2024 δεν μας προσγείωσε στην πραγματικότητα, γιατί το σκορ έδειξε, ότι οι παίκτες του Πογιέτ το πάλεψαν, ήταν αρκετά τυχεροί βέβαια, αλλά η συνολικά εικόνα τους στο παιχνίδι έδειξε, ότι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο.

Με Ολλανδία όμως δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Είδαμε μία εθνική να υποπίπτει σε αμυντικά λάθη, να μην μπορεί να περάσει τη μπάλα μπροστά, να δέχεται κεφαλιές, εκ των οποίων η 3η μπήκε γκολ, με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Ντε Ρόουν. Στο δεύτερο γκολ «κοιμάται» όλη η ελληνική άμυνα και ξεχνιέται στο πίσω δοκάρι ο Χάκπο που με κοντινό πλασέ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Βλαχοδήμο, ο οποίος σε μερικά λεπτά δέχτηκε και τρίτο τέρμα από τον Βέγκχορστ με καρφωτή κεφαλιά.

3-0 μέσα σε ένα ημίχρονο.

Και τα τρία γκολ προήλθαν από γεμίσματα και τα δύο στα τρία προήλθαν από κεφαλιές. Σύμφωνοι η υψομετρική διαφορά είναι μεγάλη. Άλλο Όλυμπος και άλλο Τουρκοβούνια. Αλλά διάολε, δεν έχεις προετοιμαστεί για αυτό; Γιατί τους αφήνετε να σεντράρουν; Γιατί αφήνετε κενά; Οι άλλοι μπορούν να σου κάνουν γκολ με τρεις κινήσεις, παίζοντας μόνο με απλότητα…

Και αν αμυντικά ήμασταν τρικυμία, επιθετικά δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε με τίποτα. Η πρώτη τελική ήλθε στο 25’ μετά από γύρισμα του Μασούρα και κεφαλιά του Κουρμπέλη.

Οκ, με την Ολλανδία έπαιζες, τί περίμενες; Ναι, αλλά για να βρεθείς αντιμέτωπος με το θηρίο και να μπορέσεις να το ξεγελάσεις και να «μασκαρέψεις» τις αδυναμίες σου, ίσως να θέλεις φαντασία, έμπνευση, μία ατομική ενέργεια. Έτσι όπως έπαιζε η Εθνική ήταν άκρως προβλέψιμη…

Και κάπου εκεί συνειδητοποιεί κανείς, πόσο λείπουν παίκτες, όπως ο Φορτούνης και ο Κωνσταντέλιας, που παρότι κάνουν παπάδες με τις ομάδες τους, στην Εθνική του Πογιέτ δεν έχουν θέση.  Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφτασε στο σημείο να αποσυρθεί από την εθνική. Σίγουρα, μετά από τέτοια εμφάνιση της Εθνικής, αυτοί οι δύο ήταν οι μόνοι κερδισμένοι, επικοινωνιακά. Και ο Ουρουγουανός ο χαμένος…

Ας πρόσεχε.

Έχει κάνει δουλειά στην Εθνική ο Ουρουγουανός. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Έχει φέρει καλή ψυχολογία και κλίμα. Το κλίμα όμως δεν παίζει μπάλα απέναντι σε Ολλανδίες και Γαλλίες.

Στην Εθνική κανένας καλός δεν περισσεύει, όλοι χρειάζονται, ακόμα και στον πάγκο. Να ρίξει τα μούτρα του, να ζητήσει συγγνώμη από τον Φορτούνη και να τον καλέσει με χίλια παρακάλια πίσω στην Εθνική…

 Γιατί ο Κώστας Φορτούνης είναι μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Από εκεί και πέρα το δεύτερο ημίχρονο δεν χωρά κριτική. Περιόρισε την έκταση της ήττας και έκανε απλά διαχείριση. Αλλά δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική. Η Ελλάδα πρέπει να συγκεντρωθεί για τα επόμενα ματς. Το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ στη Φιλαδέλφεια θεωρείται εύκολο, ενώ ακολουθούν τον Οκτώβριο Ιρλανδία έξω και Ολλανδία μέσα. Πάντως όπως όλα δείχνουν, ότι μόνο μέσω Nations League θα μπορέσουμε να κυνηγήσουμε το εισιτήριο, αφού Γαλλία και Ολλανδία είναι τα φαβορί. 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό ήταν το... έγκλημα Κωνσταντέλια - Γιατί τον τιμώρησε ο Πογέτ -" Φάουλ" με Φορτούνη, τρέλα με Βαγιαννίδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags