Facebook Pixel Σήμερα ανακοινώνεται η απόλυση του Σάντος! «Μας έριξε στην άβυσσο», λένε οι Πολωνοί
| 2023-09-13 13:11:00

Σήμερα η απόλυση Σάντος! Στα μαχαίρια με τους παίκτες - «Μας έριξε στην άβυσσο», λένε οι Πολωνοί

Sportdog Team

Έξαλλοι στην Πολωνία με τον Πορτογάλο. Η αποχώρηση του γίνεται μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις της πλευράς του με την πολωνική ομοσπονδία.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόλυση του Φερνάντο Σάντος από την Εθνική Πολωνίας, όπως αναφέρει ο πολωνικός Τύπος. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν υπ’ατμόν και η αποχώρησή του δρομολογείται λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της χω΄ρας στα προκριματικά του Euro 2024. Σε παιχνίδια εναντίον της Τσεχίας, της Αλβανίας, της Μολδαβίας και των Νησιών Φερόε, οι Πολωνοί αποκόμισαν μόνο έξι βαθμούς σε πέντε αγώνες.

Κέρδισαν Αλβανία (1:0) και Νησιά Φερόε (2:0), αλλά έχασαν από την Τσεχική Δημοκρατία (1:3), τη Μολδαβία (2:3) και την Αλβανία (0: 2). Έτσι ψαλιφίστηκαν οι πιθανότητες των Πολωνών για πρόκριση στο Euro 2024 μέσω των προκριματικών.

Την Τετάρτη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Γιάτσεκ Στάντζικ για την «PrzegladSportowy», οι δικηγόροι του Φερνάντο Σάντος αποδέχθηκαν τους όρους της Πολωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την απόλυση και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η αποχώρησή του.

Οι διαπραγματεύσεις όμως δεν ήταν εύκολη υπόθεση, όπως σημειώνουν οι Πολωνοί, οι οποίοι χαρακτηρίζουν δύσκολες τις συνομιλίες και «σκληρό αγώνα».

Παράλληλα ο Πολωνός δημοσιογράφος, Ντάριους Ντόμπεκ γράφει κάποιες λεπτομέρειες για τη θητεία του Σάντος στην Εθνική Πολωνίας. Ο έμπειρος τεχνικός δεν τα πήγαινε καλά με τους παίκτες από την αρχή. «Εξαπάτησε τους Πολωνούς. Απέτυχε η προετοιμασία του. Μας έφερε στην άκρη της αβύσσου, στην εξάλειψη. Στη συνέχεια συμπεριφέρθηκε άκομψα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ντόμπεκ (διαβάστε εδώ τι γράφει).

Από εκεί και πέρα ξεκινά ο Γολγοθάς για την πολωνική ομοσπονδία, προκειμένου να βρει τον αντικαταστάτη του Σάντος ενόψει των παιχνιδιών του Οκτωβρίου. Φαβορί και αρεστός στην κοινή γνώμη είναι ο μέχρι πρόσφατα προπονητής της Ράκοβ, Μάρκ Πάπσουν. Παίζουν όμως και τα ονόματα ων Ματσιέτζ Σκόρια, Μίχαλ Πρόμπιε, Άνταμ Ναβάλκα, Γιάτσεκ Μαγκιέρα, Τζαν Ούρμπαν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags