Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε... έκοψε φορ 8 εκατ. στον Ολυμπιακό - "Έδιωξε" τον κόουτς του Πέλκα ο Μπα - "Σκότωσε" τον Σισέ ο Κορδόν!
| 2023-09-17 10:05:00

Ο Ποντένσε "έκοψε" φορ 8 εκατ. στον Ολυμπιακό - Έδιωξε τον κόουτς του Πέλκα ο Μπα - "Σκότωσε" τον Σισέ ο Κορδόν!

Οι Μιχείες
Ο Ποντένσε "έκοψε" φορ 8 εκατ. στον Ολυμπιακό - Έδιωξε τον κόουτς του Πέλκα ο Μπα - "Σκότωσε" τον Σισέ ο Κορδόν!

Η... ανοησία του Σενεγελάζου και η "καραμπόλα" με τον Πορτογάλο! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τους παίκτες που κατάφεραν να στείλουν και φέτος οι Πειραιώτες στην Τουρκία, για τον επιθετικό που κόστισε πέρυσι 14.5 εκατομμύρια στον Βαγγέλη Μαρινάκη και δεν ήρθε φέτος Ελλάδα λόγω της μεταγραφή του Ποντένσε, αλλά και για την καριέρα του Σισέ που θυμίζει... καρδιογράφημα. 

Με τους Σισέ και Χασάν έκλεισε μια 7άδα παικτών του Ολυμπιακού που στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο πήραν φύλλο πορείας και θα παίζουν πλεον στην Τουρκία (Μπά, Γκάρι Ροντρίγκες, Μπουτούτσι, Ονιεκούρου και Μπακαμπού οι υπόλοιποι πέντε). Θα μπορούσαν βέβαια να ήταν και περισσότεροι αν δεν είχαν αρνηθεί οι Κασάμι, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ζιγκερνάγκελ...

Η στήλη όμως, έχει δυνατά follow up όχι μόνο για την μεταγραφή χαμηλού τιμήματος του Σισέ στά Άντανα (εμφανίστηκε μαζί με τον Μπαλοτέλι) αλλά και για τον... Ντένις της Φόρεστ που έλεγαν πως δεν ήθελε Ελλάδα αλλά τελικά κατέληξε την τελευταία ημέρα δανεικός στην Μπασακ μαζί με τον Μπα, η αποβολή του οποίου... βοήθησε στο να απολυθεί ο κόουτς που είχε πάρει τον Πέλκα εκεί!!

ΝΤΕΝΙΣ/ΜΠΑ/ΠΕΛΚΑΣ: Λίγοι πρέπει να πήραν χαμπάρι πως την τελευταία ημέρα που έκλεινε το μεταγραφικό παζάρι στην Τουρκία, δηλαδή την Παρασκευή, οι δυο ομάδες του Μαρινάκη "έστειλαν"/ πέρασαν τρεις παίκτες τους στην τουρκική Super Lig. Ο Ολυμπιακός τους Χασάν ως ελεύθερο στην Πεντίκσπορ και Σισέ με μεταγραφή στην Αντανα Ντεμίρσπορ ενώ η Νότιγχαμ τον Νιγηριανό σταρ σέντερ φορ στην ουραγό Μπασάκσεχιρ του... Δημήτρη Πέλκα!! Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, στην ίδια ομάδα, δηλαδή στην Μπασάκ, είχε ... σταλεί επίσης ως δανεικός από τους ερυθρόλευκους και ο Ουσενού Μπα στις 29 Αυγούστου!!! Το ωραίο είναι πως ο κόουτς Εμρέ Μπελέζογλου - για χάρη του οποίου ο Πέλκας επέλεξε την Μπασάκ και δεν περίμενε άλλο τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου - ήθελε και τον Μπα, τον οποίο μάλιστα έβαλε με... δυο προπονήσεις να παίξει στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κόνιασπορ. Εκεί που η Μπασάκ γνώρισε την τρίτη της ήττα, με τον Σενεγαλέζο στόπερ να αποβάλλεται βλακωδώς και την επομένη ο Εμρέ να απολύεται (τον αντικατέστησαν με τον προπονητή της Καισερίσπορ Καγκντάς Ατάν)!!

ΝΤΕΝΙΣ/ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Θυμίζω πως ο Νιγηριανός φορ με τα 8.000.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία, του οποίου η αγορά πέρσι από την Γουότφορντ είχε στοιχίσει 14.500.000 στον Βαγγέλη Μαρινάκη, έφτασε πολύ κοντά στον φετινό δανεισμό του στον Ολυμπιακό. Ήταν από τους φορ που όντως απασχόλησαν τους ερυθρόλευκους σοβαρά αλλά ειπώθηκε τότε πως δεν ήθελε ο ίδιος να αγωνιστεί στην... Superleague. Να μην θέλει Ελλάδα και Ολυμπιακό και τελικά να πηγαίνει Τουρκία και που, στην ουραγό με μηδέν βαθμούς Μπασάκσεχιρ, το παρακόβω για... χλωμό μέχρι να μην "παίζει". Περισσότερο μου κάνει πως τον Ντένις ... έφαγε τελικά ο Ποντένσε αφού υπήρχε διαθέσιμος μόνο ένας ακόμη δανεισμός για τον Ολυμπιακό, πιάνοντας το όριο των 7 σε μια μεταγραφική περίοδο. Προτιμήθηκε προφανώς ο Ποντένσε ως 7ος δανεικός από τον Ντένις ενώ καλύφθηκε και η θέση του φορ με τον Γιόβετιτς (έτσι κι αλλιώς από τέλη Ιουλίου τον είχαν σταμπάρει τον Μαυροβούνιο οι Κορδόν- Μαρτίνεθ)!!!

ΣΙΣΕ/1: Τελικά έστω και στο ... παρα ένα βρέθηκε ομάδα για τον διεθνή Σενεγάλο στόπερ, ώστε να τον ξεφορτωθεί ο Ολυμπιακός αφού δεν υπολογιζόταν. Πήγε στην Τουρκία, όχι στην Κασίμπασα, αλλά στην Αντανα Ντεμίρσπορ, μάλιστα υπέγραψε την ίδια ημέρα με ένα άλλο "τρελοκομείο", τον Μάριο Μπαλοτέλι. Πάντως τον Σεπτέμβριο τρεις ήταν οι πιθανοί προορισμοί για τον Σισέ αν ήθελε να φύγει από τον Πειραιά: Ρωσία (χάλασε η δουλειά στην Ντιναμό Μόσχας), Κατάρ (τον ήθελε ο πρώην προπονητής του, Πέδρο Μαρτίνς αλλά δεν έδιναν καν 2.000.000 στον Ολυμπιακό) και Τουρκία. Εκεί δηλαδή που κατέληξε, υπογραφοντας 3ετέςσυμβόλαιο με την Ντεμίρσπορ (τον παρουσίασε σήμερα). Transfer fee δεν ανακοινώθηκε, ούτε ...διέρευσε, οπότε σίγουρα το ποσό είναι μικρό (από 1 ως 1.500.000 ταβάνι μιλούν στην Τουρκία συν ενδεχομένως κάποια μπόνους). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΑΝΤΑΝΑ: Το συμβόλαιο του Σισέ στους ερυθρόλευκους τελειωνε το 2024 (δηλαδή από το Γενάρη υπέγραφε όπου ήθελε ως ελεύθερος) ενώ βρισκόταν καιρό εκτός ομάδας, άρα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης ήταν εξ ορισμου πολύ στενά για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε και η Αντανα Ντεμίρσπορ δεν είχε περιθώρια για να πλήρωνε υψηλό transfer fee. Tα πολλά λεφτά, 2,5 εκατ. για στόπερ, τα έσκασε προηγουμένως στην Ρέμς, για την αγορά του Γκραβιλόν.Τα δε 3.500.000 ευρω της υποχρεωτικής οψιόν αγοράς που πλήρωσε στον Ολυμπιακό (συν το 1.000.000 ευρώ σε ενοίκιο) για τον Ονιεκούρου, επειδή πέρσι βγήκαν Ευρώπη, αποτελεί μακράν το μεταγραφικό ρεκόρ της ιστορίας της. Δεύτερος ο Γκραβιλόν και τα υπόλοιπα απο εκατομμύριο και κάτω!!! Η Ντεμίρσπορ μπορεί να δίνει πολύ υψηλά συμβόλαια αλλά δεν πληρώνει transfer και loan fees. Κανόνας... Μόνο ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να... βρει το κουμπί της, κοινώς να της τα... μασάει αφού συνολικά από Ονιεκούρου και Σισέ εισέπραξε ή θα εισπράξει μίνιμουμ 6.000.000 ευρώ!!!

ΣΙΣΕ: Η ποδοσφαιρική του καριέρα είχε αποδειχθεί κανονικό... καρδιογραφημα, με συνεχή πάνω και κάτω. Ήρθε στον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 2017 παντελώς άγνωστος από την Αζαξιό της Β Γαλλίας με 700.000 ευρώ και τον Γενάρη του 2019 οι ερυθρόλευκοι απορρίπτουν πρόταση 18.000.000 από την Αουγκσμπουργκ για την πώληση του. Για να περάσει μια 2ετία, Γενάρης του 2021, όταν και παραχωρείται δανεικός στην Σεντ Ετιέν αφού στο Καραισκάκης ... περίσσευε!!! Με τις εμφανίσεις του εκεί σώνει την καριέρα του, ξαναβρίσκει θέση βασικού στον Ολυμπιακό, διαπρέπει στο πρώτο μισό της σεζόν 2021-22 ενώ το Φεβρουάριο του 2022 κατακτά με την εθνική Σενεγάλης το Κόπα Άφρικα με τη χρηματιστηριακή του αξία να εκτοξεύεται στα 8 εκατομμύρια! Τι ακολούθησε μετά πιθανότατα θα τα αποκαλύψει ιστορία μελλοντικά αλλά το γεγονός είναι πως ζήσαμε την σταδιακή απαξίωση του Σισέ, με τη Στρασμπούρ τον περασμένο Γενάρη να προσφέρει το ταπεινό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του αλλά Ολυμπιακός να αρνείται κι ενώ ακολούθησε ένα καλοκαίρι που εξαρχής ήταν στην ερυθρόλευκη transfer list αλλά ποτέ δεν έφερε προσφορά πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για το club, παρότι του η χρηματιστηριακή του αξία παραμένει ψηλά (στα 4.000.000)!! 

ΧΑΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Το δια ταύτα έγραψε πως στα 27 του χρόνια ο Παπέ Σισέ αποτέλεσε ένα χαμένο στοίχημα για τον Ολυμπιακό, που πήρε πάρα πολύ λιγότερα απο εκείνα που θα έπαιρνε αν τον πουλούσε στο... πίκ του ή αν συμβιβαζόταν με λογικά ποσά. Τελικά με απόφαση του Κορδόν τον έστειλε με λίγα χρήματα (ουσιαστικά τον "σκότωσε", συγκρτικά με τις παλαιές απαιτήσεις αλλά και τη σημερινή χρηματιστηριακή αξία του άσου) στην Αντάνα, εκεί που ο Σενεγαλέζος θα προσπαθήσει να κάνει ένα restart καριέρας, με προπονητή τον παλαίμαχο διάσημο Ολλανδό σέντερ φορ Πάτρικ Kλάιφερτ και συμπαίκτες τον 33χρονο Μάριο Μπαλοτέλι και τον 36χρονο Πορτογάλο εξτρέμ Νάνι...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Μολότοφ" Ποντένσε στον Ολυμπιακό - Αυτό ισχύει με τον Πορτογάλο άσο - Το έχουν μάθει στην ΠΑΕ;  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags