Facebook Pixel Ελσίνκι - ΠΑΟΚ: Αυτός ήταν ΠΑΟΚ με καρδιά! - Μεγάλη ανατροπή στη Φινλανδία με λυτρωτή Ντεσπόντοφ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-09-21 21:47:00

Αυτός ήταν ΠΑΟΚ με καρδιά! - Μεγάλη ανατροπή στη Φινλανδία με λυτρωτή Ντεσπόντοφ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αυτός ήταν ΠΑΟΚ με καρδιά! - Μεγάλη ανατροπή στη Φινλανδία με λυτρωτή Ντεσπόντοφ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο έδωσε τη θέση του σε ένα καταπληκτικό δεύτερο για τον Δικέφαλο, ο οποίος μπήκε με... φόρα στο Conference League, επικρατώντας με 3-2 της Ελσίνκι!

Ελσίνκι - ΠΑΟΚ: Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το ματς με πολύ άσχημο τρόπο, ο ΠΑΟΚ έβγαλε χαρακτήρα, αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε σε μεγάλη ανατροπή με 3-2!

Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Conference League και θα υποδεχθεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα (5/10), όντας ισόβαθμος με τους Γερμανούς, που νίκησαν με 2-1 την Αμπερντίν.

Η Ελσίνκι προηγήθηκε στο 35' με κεφαλιά του Μπαντέ κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που... αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν στο πρώτο 45λεπτο. Ωστόσο η εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος, με τον Κουλιεράκη να ισοφαρίζει στο 55' και τον Ντεσπόντοφ να υπογράφει την ανατροπή στο 81' πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα έστω και με τη βοήθεια της τύχης!

Ο Μπράντον έκανε το 3-1 στο 90+4' και οι Φινλανδοί απλώς μείωσαν στο 90+8' με πέναλτι του Ραντούλοβιτς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κοτάρσκι, με αμυντική τετράδας τους Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Μπάμπα, από δεξιά προς αριστερά. Τσιγγάρας και Σβαμπ συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, οι Ζίκοβιτς (δεξιά) και Ντεσπόντοφ (αριστερά) πήραν θέση στα άκρα, ενώ ο Μουργκ κινήθηκε πίσω από τον σέντερ φορ, Σαμάτα.

Με 3-4-3 αγωνίστηκε η Ελσίνκι. Ο Μαένπα ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ, όμως ένα μυικό πρόβλημα που αντιμετώπισε, είχε ως αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 13', με τον Εστ να παίρνει τη θέση του. Οι Τοΐβιο, Ράιταλα και Ντα Γκράκα αποτέλεσαν την τριάδα των στόπερ, ο Σόιρι αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ-χαφ και ο Χαμαλάινεν ως αριστερός. Κανελλόπουλος και Λίνγκμαν έπαιξαν στον άξονα και ο Ραντούλοβιτς στην κορυφή της επίθεσης, με τους Χετεμάι και Μπαντέ να τον πλαισιώνουν.

Η εξέλιξη του ματς

Η απόδοση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν προβληματική σε όλους τους τομείς. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μεν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ανούσιοι και σπανίως έβρισκαν τρόπο να συνεργαστούν σωστά και να απειλήσουν. Αντιθέτως, η Ελσίνκι ήταν αυτή που κατέγραψε τις περισσότερες ευκαιρίες και τελικά βρήκε το γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ ήταν για τον ΠΑΟΚ και προήλθε από ωραία ενέργεια του Ντεσπόντοφ στο 19'. Ο Βούλγαρος έκανε φοβερό σπριντ και σέντρα, όμως αρχικά ο Ζίβκοβιτς δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα και στη συνέχεια ο Σβαμπ σούταρε ψηλά άουτ. Στο 21' η Ελσίνκι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με τον Ραντούλοβιτς να σουτάρει ανενόχλητος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι.

Ένα μακρινό σουτ του Κουλιεράκη δεν είχε τύχη στο 28', ενώ στο 35' η Ελσίνκι "προειδοποίησε" με τον Σόιρι να σουτάρει από πλάγια θέση στη μεγάλη περιοχή και τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Μπαντέ πήρε την κεφαλιά από τον Τσιγγάρα στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Ελσίνκι., με τον Κοτάρσκι ανήμπορο να αντιδράσει.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 40' όμως ο Ντεσπόντοφ σούταρε λίγο άουτ με σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή σπαταλώντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Δικεφάλου. Στο 45+1' η μπάλα κόντραρε στο τείχος και πήρε τροχιά προς την εστία σε δυνατή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ, ωστόσο ο Εστ δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά.

Η εκκίνηση στο δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, από άποψη ρυθμού και φάσεων. Ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά από τα πρώτα λεπτά και έχασε τρομερές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 47' ο Ντεσπόντοφ νικήθηκε από τον Εστ σε "κεραυνό" από το ύψος του πέναλτι, δευτερόλεπτα αργότερα ο Εκόνγκ σημάδεψε δοκάρι με κεφαλιά και στο 49' ο γκολκίπερ είπε "όχι" με εντυπωσιακό τρόπο σε κεφαλιά του Σβαμπ.

Αντί να σκοράρει ο ΠΑΟΚ, παραλίγο να την... πατήσει στο 50'. Η άμυνά του συνελήφθη κοιμώμενη και ο Ραντούλοβιτς έφυγε τετ α τετ μετά από βαθιά μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Στο 51' ο ίδιος παίκτης προσποιήθηκε όμορφα και πλάσαρε, με τον Κοτάρσκι να επεμβαίνει με το πόδι.

Ο Δικέφαλος δεν πτοήθηκε και εξακολούθησε να πιέζει. Στο 53' ο Εστ μπλόκαρε πλασέ του Ζίβκοβιτς, αλλά στο 55' δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ισοφάριση. Έπειτα από εξαιρετική εκτέλεη φάουλ του Ντεσπόντοφ ο Κουλιεράκης έπιασε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 του ΠΑΟΚ!

Ο Σβαμπ δεν κατάφερε να νικήσει τον Εστ μετά από ωραία ντρίμπλα και πλασέ στο 57', ενώ ο Μπάμπα σούταρε άουτ από διαγώνια θέση στο 58'. Η είσοδος Τάισον, Οζντόεφ, Μπράντον και Κωνσταντέλια στο ματς δεν βοήθησε ιδιαίτερα τον Δικέφαλο να γίνει πιο απειλητικός, καθώς η επιθετικότητά του φάνηκε να κοπάζει και δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια κλασική ευκαιρία για περίπου 20 λεπτά.

Παρ΄ όλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φέρουν... τούμπα στο παιχνίδι με υπογραφή Ντεσπόντοφ, που σκόραρε το πρώτο του γκολ στον ΠΑΟΚ. Μετά από συρτή σέντρα του Μπάμπα στο 81'ο Βούλγαρος σούταρε από το ύψος του πέναλτι. Δεν βρήκε την μπάλα "γεμάτα" όμως αυτή του έκανε... το χατήρι καθώς πήρε περίεργη τροχιά, βρήκε στο δοκάρι και εν συνεχεία κύλησε μέσα από τη γραμμή του τέρματος!

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τάισον έδωσε "έτοιμο" γκολ με παράλληλο γύρισμα και ο Μπράντον "κλείδωσε" τη νίκη του ΠΑΟΚ κάνοντας το 3-1 με κοντινή προβολή. Το μόνο που κατάφερε η Ελσίνκι ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 στο 90+8'. Σκόρερ ήταν ο Ραντούλοβιτς μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που υποδείχθηκε μέσω VAR για χέρι του Εκόνγκ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΛΣΙΝΚΙ (Τόνι Κορκεακούνας): Μαένπα (λ.τρ. 13’ Οστ), Τοΐβιο, Ντα Γκράτσα, Ραΐταλα, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (λ.τρ. 76’ Παανάνεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (62’ Κέσκινεν), Χετεμάι (61’ Τανάκα), Μπάντε (62’ Κουασίβι-Μπένισαν), Ραντούλοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):  Κοτάρσκι, Kεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Αντ. Ζίβκοβιτς (67’ Τάισον), Ντεσπόντοφ (85’ Βιεϊρίνια), Μουργκ (74’ Κωσταντέλιας), Σαμάτα (75’ Μπράντον).

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags