Ο Mohammed Kudus ήταν η ακριβότερη μεταγραφή που έκανε η West Ham στο πρόσφατο μεταγραφικό της παζάρι, αξίας 43 εκατομμυρίων ευρώ. Ο 23χρονος Γκανέζος μετά από 3 πολύ καλές σεζόν στον Ajax αγωνίζεται πλέον στην ομάδα του ανατολικού Λονδίνου. Στην πατρίδα του όμως, όλος ο κόσμος είναι claret and blue.

Η πόλη Nima βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Kudus. Ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ακαδημία ποδοσφαίρου Right to Dream, την οποία είχε ιδρύσει ο πρώην σκάουτερ της Manchester United στην Αφρική, Tom Vernon. Σε ένα φιλικό παιχνίδι που παρακολουθούσαν σκάουτερς το 2018, ο Kudus έδειξε την αξία του και κέρδισε το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τη Nordjaeland της Δανίας.

Το να καταφέρει να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Premier League ένα παιδί από τη Nima είναι μεγάλο κατόρθωμα και αγώνας, όπως δηλώνει ο επίσημος σύνδεσμος οπαδών της West Ham στη Γκάνα, οι Ghanaian Hammers. Ο Kudus όμως δεν ξεχνά τον τόπο που μεγάλωσε. Επισκέφτεται κάθε καλοκαίρι την πόλη του και περνά αρκετό χρόνο με οικογένεια και φίλους. Στη Nima ο Kudus είναι πλέον είδωλο. Τοιχογραφίες με το πρόσωπό του στολίζουν την πόλη, και τα μικρά παιδιά φοράνε μπλούζες με το πρόσωπό του. Τα μεγάλα φοράνε πλέον μπλούζες της West Ham.

Ένας τρελός οπαδός της West Ham ταξίδεψε πριν λίγο καιρό από την Αγγλία (συγκεκριμένα από το St. Albans) στο Κουμάσι, μια πόλη 4 ώρες μακριά από την Άκρα, για να παρακολουθήσει τον αγώνα Γκάνα - Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Εκεί ο Kudus σκόραρε για την εθνική του ομάδα και αποθεώθηκε. Ο οπαδός των Σφυριών του είπε πόσα περιμένουν από αυτόν και ότι πιστεύει πως θα γίνει ήρωας για την ομάδα.

Μέχρι στιγμής ο Kudus έχει αγωνιστεί σε 2 ματς με τη West Ham, περνώντας ως αλλαγή. Πιστεύουμε όμως πως σιγά σιγά θα βρει το ρυθμό του και θα κάνει μια πολύ καλή χρονιά. Αυτό περιμένουν να δουν και οι πολλοί οπαδοί της West Ham στη Γκάνα. Εμείς θα τους ευχηθούμε να μεγαλώσει τόσο πολύ το κλαμπ ώστε να αναγκάσει τους Iron Maiden να κάνουν συναυλία εκεί. 

ΠΗΓΗ: thepubtales.com