Ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε για την 5η αγωνιστική της Super League στα Γιάννινα επικρατώντας επί του ΠΑΣ με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο Ντέλιας, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά, μετρά φέτος ήδη 4 γκολ με τη φανέλα του δικεφάλου σε 12 συμμετοχές, όταν πέρσι βρήκε δίχτυα τρεις φορές σε 37 ματς.

Το golden boy του ΠΑΟΚ και ένα από τα πιο καυτά ονόματα αυτή τη στιγμή στη Super League γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 2003 στο Βόλο και πριν ακόμα φτάσει 20 ετών το όνομά του έγινε γνωστό και εκτός ελληνικών συνόρων.

Ο «Ντέλιας», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, μεγάλωσε σε μια πενταμελή οικογένεια στον Βόλο και από παιδική ηλικία έδειξε τα διαπιστευτήρια του στο χορτάρι. Από τα 10 το όνομα του άρχισε να ακούγεται στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά ο ΠΑΟΚ τον πρόλαβε.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ξεκίνησε την καριέρα του στην Αγία Παρασκευή Βόλου στα 9 του και τρία χρόνια αργότερα συμμετείχε σε ένα τουρνουά που διοργάνωσε ο ΠΑΟΚ στον Βόλο. Εκεί τους πετσόκοψε και οι ασπρόμαυροι τον απέκτησαν το 2013. Στα 15 του και συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου 2018 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026.

Η δοκιμή στην Μπαρτσελόνα και η άρνηση του ΠΑΟΚ

Το ταλέντο του περάσει τα σύνορα της Ελλάδας, αφού τον Οκτώβριο του 2018 δοκιμάστηκε για περίπου 10 ημέρες στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, τη Μασία και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους Καταλανούς. Οι μπλαουγκράνα πρόσφεραν ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσουν, αλλά ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε. Επίσης, τον παρακολουθούσαν οι Μπάγερν, Φούλαμ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι. Ο νεαρός μέσος είχε εντυπωσιάσει στο Invitational Cup, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όταν η Κ15 του ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρόπαιο και αυτός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ο πρώτος άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε

Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τον εμπιστεύθηκε, ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Ο Βολιώτης άσος είχε ενταχθεί στη Κ11 του ΠΑΟΚ και κάθε Παρασκευή έκανε το δρομολόγιο Βόλος - Θεσσαλονίκη, για μια προπόνηση και μετά να αγωνιστεί με τα ασπρόμαυρα. Όλα αυτα μέχρι η οικογένεια του να πειστεί και να εγκατασταθεί μόνιμα στη συμπρωτεύουσα.

Την αγωνιστική περίοδο 2017-18 πέτυχε εννιά γκολ σε 14 ματς και μοίρασε επτά ασίστ, ενώ την επόμενη σεζόν σε 18 παιχνίδια σημείωσε τέσσερα τέσσερα τέρματα και έδωσε 15 ασίστ. Τη σεζόν 2019-20 σε επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Κ19 πέτυχε ένα γκολ, αφού υπήρξε η διακοπή λόγω κορονοϊού. Την περίοδο 2020-21, σε έξι ματς σκόραρε πέντε φορές και έβγαλε τρεις ασίστ.

Με την Κ19 πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, όντας μάλιστα από μικρός στους «μεγάλους» της ακαδημίας.

 

Ο έρωτας με το ποδόσφαιρο

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας παίζει τόσο ως δεκάρι όσο και ως εξτρέμ και το δεύτερο είναι αυτό που δηλώνει πως του αρέσει περισσότερο. Πάντως, το μόνο που με ευχαριστεί τόσο πολύ είναι το παιχνίδι.

Στις 17 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην Κρήτη για τη Super League, λίγο πριν κλείσει τα 18 του χρόνια. Πλέον, είναι βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με το μέλλον δικαιωματικά να του ανήκει.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα είχε κάνει καριέρα στο πινγκ πονγκ. Όνειρό του είναι να σηκώσει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και ένα Μουντιάλ, ενώ αγαπημένη του ομάδα είναι η Μάντσεστερ Σίτι από την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ στη LaLiga υποστηρίζει την Μπαρτσελόνα, αλλά του αρέσει και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο «Ντέλιας» έχει αστείρευτο ταλέντο και το άγγιγμα με την μπάλα είναι συγκλονιστικό...