Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Ζητούν 3.5 εκατομμύρια από Σαββίδη πριν τη Νέα Τούμπα - "Πιο άθλιο πεθαίνεις - Συγνώμη από τους παίκτες"!
| 2023-10-03 15:22:00

Ζητούν 3.5 εκατομμύρια από Σαββίδη πριν τη Νέα Τούμπα - "Πιο άθλιο πεθαίνεις - Συγνώμη από τους παίκτες"!

του Γιώργου Κτενά
Ζητούν 3.5 εκατομμύρια από Σαββίδη πριν τη Νέα Τούμπα - "Πιο άθλιο πεθαίνεις - Συγνώμη από τους παίκτες"!

Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να "γλιτώσει" το Καυτατζογλειο Στάδιο. Γιατί ο Δικέφαλος εμπλέκεται στην υπόθεση ανακατασκευής του γηπέδου και ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί. Το Sportdog.gr παρουσιάζει το σχετικό ρεπορτάζ...

Τον ασκό του Αιόλου έχει ανοίξει το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ για μια σειρά άλλα γήπεδα στην Ελλάδα, που βρίσκονται παραμελημένα και χρειάζονται συντήρηση καθώς ο ρόλος τής δημιουργίας τους ήταν ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός και η χρήση από σωματεία για τις υποχρεώσεις τους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο Καυτατζογλειο, στη Θεσσαλονίκη, που αφορά ένα άθροισμα εγκαταστάσεων. Το κεντρικό γήπεδο, αυτό που αξιοποιούσε ο Ηρακλής και μπορεί να αξιοποιήσει και ο ΠΑΟΚ όταν θα προχωρήσουν οι εργασίες για τη Νέα Τούμπα, έχει άδεια λειτουργίας αλλά χωρίς θεατές. Ο λόγος; Γιατί χρειάζεται η επικαιροποιημένη μελέτη πυρόσβεσης και πυροπροστασίας να ελεγχθεί από την Πυροσβεστική.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα ταλαιπωρημένο στάδιο, που έχει φθορές και χρήζει συστηματικής και σοβαρής συντήρησης, καθώς η επιτροπή διοίκησης του σταδίου έχει δρομολογήσει τους τελευταιες 12 μήνες διαφορες μελέτες που πηγαίνουν στην γγΑ και το υφυπουργείο αθλητισμού - Για παράδειγμα χρειάζεται ενεργειακή αναβάθμιση που είναι σε εξέλιξη και διάφορα άλλα.

Χρειάζεται 3,5 εκατ. ευρώ σε εργασίες βελτίωσης

Ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζογλείου, Γιάννης Σωσσίδης, μίλησε στην "Βεργίνα τηλεόραση" και σχολίασε σχετικά: "Μακάρι να έρθει ο ΠΑΟΚ και να ξανακάνει πρόταση να πάρει το Καυτανζόγλειο, γιατί χρειαζόμαστε περίπου 3,5 εκ. ευρώ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα".

Όπως γίνεται αντιληπτό το ποσό είναι τεράστιο, καθώς όταν η προσέγγιση γίνεται στα 3,5 εκατ., μέχρι πού μπορεί να φτάσει τελικά το κόστος; Πολύ περισσότερο για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, για τον οποίο το Καυτανζόγλειο αποτελεί μονόδρομο όταν προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη Νέα Τούμπα - Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει τις ανάγκες του.

"Πιο άθλιο πεθαίνεις - Ζήτησα συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές - Ακατάλληλο για έναν χρόνο"

Κι όλα αυτά ενώ μιλάμε για ένα γήπεδο, το κεντρικό, που αυτή την περίοδο δεν μπορεί να φιλοξενήσει οπαδούς στις κερκίδες του, ενώ και το χορτάρι εκεί είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Το sportdog επικοινώνησε με τον Σάκη Τσιώλη, τον προπονητή του Ηρακλή που έχει ως έδρα το Καυτανζόγλειο, προκειμένου να μας μεταφέρει την πλήρη εικόνα.

"Πιο άθλια πεθαίνεις, βρώμικο, ένα χόρτο που ειναι τραγικό και ζήτησα συγνώμη από παίκτες και αντιπάλους που αγωνιστήκαμε εκεί", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος προπονητής στο sportdog για την κατάστατη του αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Ζήτησα από τη διοίκηση να βρούμε άλλο γήπεδο. Δεν μας επιτρέπουν να έχουμε φιλάθλους, γιατί υπάρχει ζήτημα με τη στατικότητα του γηπέδου. Μα όλη η δύναμη του Ηρακλή, όπως και κάθε μεγάλης ομάδας, είναι οι οπαδοί του".

Οπότε μιλάμε για ένα γήπεδο που φιλοξενεί αγώνες χωρίς παρουσία οπαδών και σε κακή κατάσταση.

"Μόνο και μόνο που βγηκε ακατάλληλο για έναν χρόνο, κάτι δείχνει. Δεν το συντηρεί κανένας. Δεν μας έδωσαν καν το δικαίωμα να συντηρήσουμε τον αγωνιστικό χώρο εμείς. Για αυτό λέω ότι ζήτησα συγνώμη από τους παίκτες, αισθάνομαι άσχημα απέναντί τους γιατί εκεί είναι ο χώρος εργασίας τους".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή από το πάνω ράφι ο Ιβάν Σαββίδης - Ταρακούνησε την πιάτσα - Φωνάζει παρών!

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags