Η ξαφνική απόλυση του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αρνητικό ρεύμα για τη δουλειά του Βάσκου τεχνικού, είναι η τελευταία απόδειξη ότι όλα είναι προσωρινά στη Σεβίλλη. Με την αποχώρηση του, ο σύλλογος της LaLiga θα έχει τον τέταρτο προπονητή της σε μόλις ένα χρόνο.

Η απόλυση του Λοπετέγκι ήταν στις 5 Οκτωβρίου 2002, προστέθηκε ο Χόρχε Σαμπάολι στις 21 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, με την ομάδα στα πρόθυρα του υποβιβασμού να αναζητά αντίδραση τις τελευταίες δώδεκα αγωνιστικές και ανακοίνωσε τον Μεντιλιμπάρ μέχρι να αποχωρήσει και αυτός.

Ο Μεντιλιμπάρ κάθισε στον πάγκο της ομάδας για λιγότερο από ένα έτος και για 28 αγώνες, με απολογισμό 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ την έσωσε από υποβιβασμό και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ.

Τέσσερις προπονητές σε έναν χρόνο

Ο Λοπετέγκι απολύθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2022 και ο Μεντιλιμπάρ στις 8 Οκτωβρίου 2023, ένα χρόνο αργότερα.

Ο Χουλέν Λοπετέγκι, με 170 παιχνίδια στο ενεργητικό του και απολύθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2022 . Η λύση που επέλεξε ο σύλλογος και όχι ο αθλητικός διευθυντής του τότε, Μόντσι, ήταν ο Χόρχε Σαμπάολι. Ο Χιλιανός τεχνικός παρέμεινε έξι μήνες στην τεχνική ηγεσία και σε 31 παιχνίδια.

Στις 21 Μαρτίου, ο Μεντιλιμπάρ προσλήφθηκε για να σώσει την ομάδα της Σεβίλλης που πήγαινε ολοταχώς για τη δεύτερη κατηγορία. Κατάφερε να σώσει τους Ανδαλουσιάνους και κέρδισε ευρωπαϊκό τίτλο, όλα αυτά μέσα σε 28 παιχνίδια και επτά μήνες, μαζί με το καλοκαίρι.

Το πρόβλημα σε αυτό το θέμα ήταν η έλλειψη αξιοπιστίας στον ίδιο τον προπονητή. Το Europa League που κέρδισε δεν είχε σημασία, αν και αυτό ακριβώς ήταν το επιχείρημα για την επέκταση της σχέσης τους για ένα χρόνο. Ανανεώθηκε χωρίς να έχει το 100% της εμπιστοσύνης της ομάδας.

Χωρίς εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει μέλλον. Ο Μεντιλιμπάρ είναι ένα ακόμη θύμα της αναταραχής που βιώνει μια οντότητα σε συνεχή σύγκρουση. Προπονητές όπως ο Λοπετέγκι ή ο Ουνάι Έμερι πέρασαν αρκετά χρόνια στη Σεβίλλη.

Ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Αλόνσο είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ στον πάγκο της Σεβίλλης και μένει να φανεί πόσο θα αντέξει ο 48χρονος τεχνικός στην Ανδαλουσία. Πάντως, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.