Στην περίπτωση του «London Stadium», που το ’12 ονομάστηκε «Olympic» και μέχρι τον θάνατο της βασίλισσας «Queen’s Elisabeth», η επιλογή του κόπηκε από την Uefa για λόγους ασφαλείας, αφού κρίθηκε υπερβολικά επικίνδυνο, για την αγγλική πρωτεύουσα να γίνονται παιχνίδια και σε δεύτερο, μετά το «Wembley» γήπεδο.

 Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις αφορούν το κόψιμο, τόσο του «Anfield», ιστορική έδρα της Λίβερπουλ, όσο του «Old Trafford», που πέρα από το να φιλοξενεί εδώ και 113 χρόνια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψηφίστηκε πριν μερικά χρόνια ως το πλέον αγαπημένο γήπεδο όλων των Άγγλων φιλάθλων, ανεξαρτήτου χρώματος και πιστεύω.

 Το «Anfield», λοιπόν που χτίστηκε το 1884, που έως το 1892 φιλοξένησε την Έβερτον, και από τότε τη Λίβερπουλ, που υποβλήθηκε συνολικά σε 15, δαπανηρά lifting κρίθηκε από την Uefa ακατάλληλο γιατί ο αγωνιστικός του χώρος, 101μ. επί 64μ. δεν πληροί τις προδιαγραφές των 105Χ68.

 

 Όσον αφορά στο «Old Trafford», που χτίστηκε το 1909 και υποβλήθηκε σε 10 ανακαινίσεις κατά τη διάρκεια των χρόνων, η μη επιλογή του έγινε ύστερα από συνεννόηση της σημερινής διοίκησης με την Uefa, στην οποία δεν μπόρεσε να εγγυηθεί ότι λόγω του 11ου lifting στο οποίο θα υποβληθεί σύντομα θα προλάβει να είναι έτοιμο εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

 Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, γιατί το γήπεδο της Λίβερπουλ μπορεί να κόπηκε για μόλις 4 μέτρα διαφοράς, επελέγη όμως το «Everton Stadium», δηλαδή το νέο γήπεδο της Έβερτον η κατασκευή του οποίου όμως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Ενώ εντύπωση προκάλεσε και η επιλογή του «Casement Park» στο Μπέλφαστ, από το 1953 έδρα κυρίως του gaelic football, κάτι μεταξύ ράγκμπι και ποδοσφαίρου, το οποίο ανακαινίστηκε το 2010, μετά όμως έβαλε λουκέτο και παραμένει κλειστό από το 2013.

 Τα υπόλοιπα γήπεδα που πήραν το πράσινο φως είναι, λίγο πολύ τα γνωστά και αναμενόμενα: το Wembley, το Villa Park του Μπέρμινγκαμ, το Tottenham Stadium, το City of Manchester ή «Etihad», έδρα της Σίτι, το St James Park, της Νιουκάσλ, το National Stadium of Wales, στο Κάρντιφ, το Dublin Arena στο Δουβλίνο και το Hampden Park στη Γκλασγκόβη.