Facebook Pixel Αμπερντίν - ΠΑΟΚ: ΜΜυθική ανατροπή πρόκρισης ο ΠΑΟΚ - Το γύρισε με... buzzer beater στο 96’ και αγκαλιάζει την πρωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-10-26 23:55:00

Μυθική ανατροπή πρόκρισης ο ΠΑΟΚ - Το γύρισε με... buzzer beater στο 96’ και αγκαλιάζει την πρωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Μυθική ανατροπή πρόκρισης ο ΠΑΟΚ - Το γύρισε με... buzzer beater στο 96’ και αγκαλιάζει την πρωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά έβγαλε αντίδραση όταν τα πάντα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά και πήρε τεράστια νίκη επί της Αμπερντίν με 3-2. Ο Σβαμπ "ξέρανε" τους Σκωτσέζους με πέναλτι στο 90+6' και ο ΠΑΟΚ έκανε το 3/3!

Μία ακόμα επική ευρωπαϊκή βραδιά έζησε ο ΠΑΟΚ στη Σκωτία, καθώς πανηγύρισε μία απίθανη νίκη στην έδρα της Αμπερντίν με 3-2, σε ένα ματς που έχανε με 2-0 έως το 73'!

Ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε έτσι την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα ματς στους ομίλους του Conference και διατηρήθηκε στην κορυφή με 9 βαθμούς. Η Άιντραχτ έχει 6, ενώ η Αμπερντίν και η Ελσίνκι έμειναν στον έναν βαθμό έκαστος. Στις 9 Νοεμβρίου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τους Σκωτσέζους στην Τούμπα και έχει την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκριση και εν συνεχεία να παλέψει με την Άιντραχτ για την 1η θέση.

Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Κωνσταντέλια στο 12', δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος ούτε όμως είχε απειληθεί. Παρ' όλα αυτά, δύο αδράνειες της άμυνας είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί δύο γκολ από Μιόφσκι (50') και Πολβάρα (58').

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου "ξύπνησαν" την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ντεσπόντοφ μπήκε στο 72' και μείωσε σε 2-1 στο 73', ο Βιεϊρίνια ισοφάρισε με τη βοήθεια της τύχης στο 84' και ο VAR υπέδειξε πέναλτι, που κέρδισε ο Οζντόεφ για τον Δικέφαλο στις καθυστερήσεις. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και "υπέγραψε" μία μυθική ανατροπή για τον ΠΑΟΚ στο 90+6"!

 

Έτσι παρατάχθηκαν

Με εννιά αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Σβαμπ και Τσιγγάρας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με την τριάδα των Τάισον, Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια να πλαισιώνει τον σέντερ φορ, Μπράντον Τόμας.

Με σχηματισμό 5-4-1 παρατάχθηκε η Αμπερντίν του Μπάρι Ρόμπσον. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρόος, με τους Γκάρντενμαν, Ρούμπεζιτς και Γιένσεν ως στόπερ, τον Ντέβλιν δεξιό μπακ και τον ΜακΚένζι αριστερό. Οι Σίνι και Μπάρον έπαιξαν ως δίδυμο χαφ έχοντας στα δεξιά τον Πολβάρα και στα αριστερά τον ΜακΓκράθ. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Μιόφσκι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς δεν είχε ρυθμό στο ξεκίνημα ούτε ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Εντούτοις ο Κωνσταντέλιας έσπασε τη... μονοτονία των πρώτων λεπτών φτάνοντας κοντά στο να πετύχει ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης. Στο 12' ο Έλληνας άσος "χόρεψε" με απίθανες ντρίμπλες όλη την άμυνα της Αμπερντίν, όμως το πλασέ που επιχείρησε, σταμάτησε στο δοκάρι!

 

Ο Κωνσταντέλιας πρωταγωνίστησε και στη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 38', όταν έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση με φοβερή ντρίμπλα. Εν συνεχεία πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος βρήκε ξανά τον Κωνσταντέλια, που πάτησε περιοχή, έκανε ακόμα μία μαγική ντρίμπλα αλλά τα χάλασε στο τελείωμα. Ο διεθνής εξτρέμ προσπάθησε να "σκάψει" την μπάλα πάνω από τον Ρόος, όμως η εκτέλεσή του δεν ήταν καλή και ο γκολκίπερ μπλόκαρε. Στο 43' ο Σβαμπ βρέθηκε αμαρκάριστος μετά από εκτέλεση κόρνερ και έπιασε κεφαλιά, με τον Ρόος να μπλοκάρει την μπάλα.

Αν και δεν είχε απειληθεί καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ τα "γκρέμισε" όλα στο δεύτερο και βρέθηκε... από το πουθενά να έχει ντεσαβαντάζ δύο γκολ. Στο 50' οι Σκωτσέζοι επιτέθηκαν από τα αριστερά, ο ΜακΚένζι σέντραρε και η άμυνα του Δικεφάλου αδράνησε, με τον Μιόφσκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά

Στο 58' οι Σκωτσέζοι βγήκαν στην κόντρα και η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε εκ νέου "κοιμώμενη". Ο Μιόφσκι έβγαλε τον Πολβάρα τετ α τετ με τον Κοτάρσκι και αυτός πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 των Σκωτσέζων.

Οι Θεσσαλονικείς δεν έδειχναν να βγάζουν αντίδραση μετά την ψυχολογία και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε δράση, περνώντας στο ματς τούς Σαμάτα, Οζντόεφ, Μπάμπα στο 64' και τον Ντεσπόντοφ στο 72'. Μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Βούλγαρος επιθετικός έβαλε ξανά στο ματς τον ΠΑΟΚ, σκοράροντας για το 2-1 προ κενής εστίας έπειτα από ασίστ του Κωνσταντέλια!

Στο 80' ο Ντεσπόντοφ λίγο έλειψε να βγάλει και ασίστ μετά από σέντρα που επιχείρησε, όμως η κεφαλιά του Οζντόεφ κατέληξε στα χέρια του Ρόος. Φαινόταν ωστόσο πως το ματς έχει γυρίσει για τα καλά και η ισοφάριση ήταν... θέμα χρόνου. Στο 84' "μίλησε" ο Βιεϊρίνια, ο οποίος επιχείρησε δυνατό σουτ από θέση διαγώνια δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό, να ξεγελά τον Ρόος και να καταλήγει στα δίχτυά του για το 2-2!

Η μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Ρούμπεσιτς ανέτρεψε τον Οζντόεφ στη μεγάλη περιοχή της Αμπερντίν, με τον διαιτητή να μην βλέπει την παράβαση σε πρώτο χρόνο, αλλά να υποδεικνύει το πέναλτι μετά από παρέμβαση του VAR. O Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεσε, νίκησε τον Ρόος και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους παίκτες και στους οπαοδύς του Δικεφάλου!

Οι συνθέσεις:  

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ (Μπάρι Ρόμπσον): Ρόος, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γιένσεν, Ντέβλιν, Πολβάρα (72’ Χέις), Σίνι, ΜακΚένζι, ΜακΓκραθ (73’ Κλάρκσον), Μιόφσκι (72’ Λόπες), Μπάρον.  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (63’ Μπάμπα), Σβαμπ, Τσιγγάρας (63’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (64’ Σαμάτα).  

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags