Facebook Pixel Sportdog.gr | Ροντόλφο: Ο τοξικομανής τερματοφύλακας που έπαιζε μαζί με τον Νεϊμάρ: Ο εθισμός και η 2η ευκαιρία
| 2023-11-16 16:09:00

Ροντόλφο: Ο τοξικομανής τερματοφύλακας που έπαιζε μαζί με τον Νεϊμάρ: Ο εθισμός και η 2η ευκαιρία

Του Γιώργου Βροντάκη
Ροντόλφο: Ο τοξικομανής τερματοφύλακας που έπαιζε μαζί με τον Νεϊμάρ: Ο εθισμός και η 2η ευκαιρία

Ο Ροντόλφο ντε Μέλο κάποτε ήταν συμπαίκτης με τον Νεϊμάρ, αλλά εθίστηκε στα ναρκωτικά και στα 32 του θέλει να επανέλθει στη δράση.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έπαιζε ποδόσφαιρο σάλας στην Γκρέμεταλ και μίλησε για τη σκληρή σχέση του με τα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής.

«Πρέπει να πω την ιστορία μου γιατί αυτή είναι μέρος της θεραπείας μου. Θα πρέπει να είναι στο μυαλό μου μέχρι το τέλος της ζωής μου», εξήγησε ο Ροντόλφο.

Το ντεμπούτο και ο έλεγχος ντόπινγκ

Ο Ροντόλφο εντάχθηκε στη νεανική ομάδα της Ατλέτικο Παραναένσε το 2011, σε ηλικία 20 ετών, και προήχθη στην κύρια ομάδα την επόμενη χρονιά, όντας ένας από τους πέντε τερματοφύλακες του ρόστερ. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 19 Μαΐου 2012, ξεκινώντας σε μια εκτός έδρας νίκη με 4–1 εναντίον της Τζόινβιλ, για το πρωτάθλημα της Serie B. 

Όμως, το καλοκαίρι του 2012 βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ λόγω χρήσης κοκαΐνης. Τότε, άρχισε να παραδέχεται ότι ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικά και νοσηλεύτηκε σε κλινική αποκατάστασης. Αναγνώρισε ότι ήταν τοξικομανής και επέστρεψε το 2014.

Τα ναρκωτικά στα 15 του

Οι πρώτες του επαφές με τα ναρκωτικά ήταν όταν ήταν 15 ετών και ότι ήρθε σε αυτήν την κατανάλωση λόγω του ποτού: «Το αλκοόλ ήταν η πύλη για την κοκαΐνη, τη μαριχουάνα και άλλα ναρκωτικά», αναφέρει.

Στις 23 Μαΐου 2019, ο Ροντόλφο πιάστηκε σε άλλο έλεγχο αντιντόπινγκ μετά τον αγώνα της Φλουμινένσε με την Ατλέτικο Νασιονάλ και τέθηκε σε αναστολή για ένα χρόνο, επτά μήνες και 20 ημέρες.

«Πήρα κάποιες λανθασμένες αποφάσεις στη ζωή μου, τόσο επαγγελματικά όσο και εκτός γηπέδου, αλλά θέλω πραγματικά να αλλάξω τα πράγματα. Θέλω να επιστρέψω στην κορυφή και θέλω να επιστρέψω γιατί είμαι ακόμα νέος», είπε ο 32χρονος τερματοφύλακας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags