Facebook Pixel Βρήκε την Ιθάκη στην Αμισό
| 2012-02-03 10:18:00

Βρήκε την Ιθάκη στην Αμισό

Βρήκε την Ιθάκη στην Αμισό

Την καταλληλότερη στιγμή, φαίνεται ότι ο Φάνης Γκέκας, βρήκε το λιμάνι του. Και όχι μόνο δεν άραξε, αλλά μάλλον τάραξε τα νερά του Πόντου, αναγκάζοντας τους Τούρκους να υποκλίνονται πολύ νωρίς στην εκτελεστική του ικανότητα. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Εις την Αμισόν-Σαμσούν, κατά το Εις την Πόλιν-Ιστανμπούλ, στην αρχαία αυτή πόλη, που ίδρυσαν κάτοικοι της Μιλήτου, τον 7ο πΧ αιώνα, ο Έλληνας επιθετικός βρήκε μια ομάδα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Απελπισμένη, να μάχεται για την σωτηρία της και υποχρεωτικά πια να παίζει όλη η 11άδα, για τον πλέον αξιόπιστο σκόρερ της, που της υπόσχεται να την βγάλει από τον πάτο, στον αφρό της παραμονής.

Τα τρία γκολ με την Φενέρ, καταδεικνύουν ακριβώς αυτό που σας είπα. Αν τα δει κανείς, όλη η ανάπτυξη της ομάδας, είναι προς όφελος του Γκέκα. Και καθώς, σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι της Σάμσουνσπορ, που βρίσκονται πάνω από εκείνη, στην βαθμολογία, αποκλείεται να την αντιμετωπίσουν με κλειστό παιχνίδι. Επομένως ο Έλληνας επιθετικός, θα έχει πολλούς χώρους, για να κινείται όπως του αρέσει. Στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών, που όπως στο Ελληνικό πρωτάθλημα, δεν είναι στην πλειοψηφία τους γρήγοροι.

Φαίνεται δε, ότι ξαναβρίσκει και την ρέντα του, απαραίτητη για κάθε φορ, ενώ πάντα διατηρεί τον πλουραλισμό στα τελειώματά του, απέναντι από τον τερματοφύλακα.

Και αν για την καριέρα του, η αναγέννηση αυτή ήταν η δικαίωση για την σταθερή πορεία και στάση του, και την επιμονή του να δοκιμάζει στο εξωτερικό, τα γκολ πρέπει να ικανοποιούν και τον Φερνάντο Σάντος. Έτσι και αλλιώς, έδειξε την χρησιμότητα του, άμα τη επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Με την φόρα όμως, που δείχνει να έχει πάρει και εφόσον την διατηρήσει, μέχρι το καλοκαίρι, σίγουρα θα είναι υπερ-πολύτιμος στα τελικά του Γιούρο.

ΥΓ Κάποια στιγμή, η Ιστορία θα γράψει και για το επεισόδιο «αποχώρηση από την Εθνική». Διότι ο Φάνης έχει τον χαρακτήρα και το ήθος, και σίγουρα θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Όταν και εφόσον εκείνος θεωρήσει, ότι ήρθε η ώρα.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags