Facebook Pixel Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός: Τα γκρέμισαν όλα, "παιδικό" λάθος ο Αράο - Ο ΠΑΟ του Ιωαννίδη μακριά στην Ευρώπη - Μάγκας ο Μπρινιόλι!
| 2023-12-01 01:10:00

Τα γκρέμισαν όλα, "παιδικό" λάθος ο Αράο - Ο ΠΑΟ του Ιωαννίδη μακριά στην Ευρώπη - Μάγκας ο Μπρινιόλι!

του Νίκου Στεργίου
Τα γκρέμισαν όλα, "παιδικό" λάθος ο Αράο - Ο ΠΑΟ του Ιωαννίδη μακριά στην Ευρώπη - Μάγκας ο Μπρινιόλι!

Η επιστροφή Αϊτόρ και το λάθος του Γιοβάνοβιτς, το οποίο διόρθωσε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, όμως δεν αρκούσε στο Τριφύλλι για να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης στο Europa League.

Η μεγάλη επιστροφή που επιχείρησε ο Παναθηναϊκός μετά το 55' έμεινε στη μέση και σίγουρα πονάει το Τριφύλλι τόσο ο αποκλεισμός από το Europa League όσο και ο τρόπος που ήρθε. Οι Πράσινοι γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο αδίκησαν τους εαυτούς τους στις δύο αναμετρήσεις με τη Ρεν και σε αυτή της Ισπανίας με τη Βιγιαρεάλ. Ουσιαστικά δεν θα έπαιζαν απόψε "τελικό" εάν είχαν κάνει το... φυσιολογικό, δηλαδή να νικήσουν τη Ρεν όταν έπαιξαν με παίκτη παραπάνω για 60 λεπτά.

Σα να μην είχαν πάρει το μάθημά τους από τη Γαλλία, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς τα γκρέμισαν όλα μέσα σε λίγα λεπτά και απόψε. Μπήκαν καλά στο ματς, έμοιαζαν να κρατούν με σχετική άνεση το μηδέν, όμως "διαλύθηκαν" όταν δέχθηκαν το πρώτο γκολ. Στο καπάκι ακολούθησε δεύτερο τέρμα με την άμυνα να παρουσιάζεται "χλιαρή" και τον Κομεσάνια να εκτελεί με την άνεσή του από πλεονεκτική θέση. Για να έρθει το εφιαλτικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Αράο έκανε "δώρο" το τρίτο γκολ με ένα... παιδικό λάθος που σίγουρα δεν περίμενε κανείς από παίκτη της εμπειρίας του.

 


Μετά το 60' τα πάντα άλλαξαν και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Τριφυλλιού από την αποψινή ήττα. Επιτέλους, είδαμε τους Πράσινους να δείχνουν χαρακτήρα, επιτέλους έβγαλαν την ποιότητα που έχουν μεσοεπιθετικά, επιτέλους μετέφρασαν την κατοχή της μπάλας σε ευκαιρίες! Μπορεί και αξίζει πολύ περισσότερα ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια. Αν παρουσιάζουν πιο συχνά την εικόνα του τελευταίου ημιώρου στο "Θεράμικα", οι Πράσινοι όχι μόνο θα συνεχίσουν στο Conference League αλλά θα έχουν πιθανότητες να πάνε μακριά στη διοργάνωση.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ιωαννίδης άλλαξε εντελώς το ματς όταν μπήκε ως αλλαγή και πρόλαβε να κάνει μέσα σε 30 λεπτά πολύ περισσότερα από ό,τι ο σχεδόν άφαντος Σπόραρ. Τα εύσημα αξίζει και ο Μπρινιόλι, που κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο με σπουδαίες αποκρούσεις, δίνοντας έτσι και μία... απάντηση μετά τις πρόσφατες γκέλες του. Πάντως, λίγο έλειψε να κάνει ακόμα μία (στο 5', όταν παραλίγο να χάσει την μπάλα από τον Μπαένα στην περιοχή του), δείγμα του ότο τα τελευταία λάθη έχουν μετριάσει κάπως την άνεση που είχε μέχρι πρότινος με την μπάλα στα πόδια.

 

Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται η επανεμφάνιση του Αϊτόρ στο υψηλότερο επίπεδο, με τον Ισπανό να κάνει την παρουσία του κάτι παραπάνω από αισθητή, όπως και ο Παλάσιος, που επέστρεψε στην ενδεκάδα και ήταν από τους καλύτερους του Τριφυλλιού. Κέρδος και ο Βιλένα, ο οποίος έβγαλε μαγική μπαλιά για το 3-2 του Ιωαννίδη, δείχνοντας επιτέλους δείγματα της κλάσης του.

Στον αντίποδα, δεν επιτρέπονται λάθη σαν του Αράο, ο οποίος πάντως δεν συνηθίζει να είναι τόσο απρόσεκτος με την μπάλα στα πόδια. Άρα η λογική λέει πως δεν θα κάνει πολλά τέτοια στη συνέχεια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο ΠΑΟ του Γιοβάνοβιτς: Αποθέωση για Μπρινιόλι από τους φίλους του Τριφυλλιού! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags