Στην Κροατία παραμένει προς το παρόν ένας από τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αν και τον αναζητά η Ελλάδα.

Οι οπαδοί της Ντιναμό δημιούργησαν επεισόδια πριν από τον αγώνα για τα προκριματικά του Champions League που έπρεπε να διεξαχθεί στην Αθήνα και στη Νέα Φιλαδέλφεια σημειώθηκαν επεισόδια κατά τα οποία σκοτώθηκε ο Έλληνας, Μιχάλης Κατσούρης, ενώ για τη δολοφονία του κατηγορούνται και αρκετοί Κροάτες.

Ένας από αυτούς το δικαστήριο δεν θέλει να τον εκδώσει στους Έλληνες! Τον Οκτώβριο, το Επαρχιακό Δικαστήριο στο Ζάγκρεμπ επέστρεψε μια επιστολή ζητώντας να εκδοθεί ένας από τους οπαδούς, αλλά μετά τη συμπλήρωση αυτής της επιστολής, η απόφαση παρέμεινε η ίδια.

«Δεν θα εκδοθούν στην Ελλάδα»

Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος Κάρλο Μπλάζαν, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία στην επιστολή για να ισχυριστεί κανείς ότι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα θα κατοχυρωθούν στους Κροάτες στην Ελλάδα. 

«Αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν οι ίδιες αποφάσεις και για αρκετούς άλλους Κροάτες χούλιγκαν, μέλη της περιβόητης ομάδας «Bad blue Boys». Θυμίζουμε ότι συνελήφθησαν από την Κροατία μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Τότε στη δράση συμμετείχαν αρκετά υπουργεία της Κροατίας, αλλά φαίνεται ότι οι οπαδοί που συμμετείχαν στις ταραχές στην Αθήνα δεν θα εκδοθούν στην Ελλάδα που τους αναζητούσε.

Θυμίζουμε ότι μετά τη δολοφονία του Μιχάλη στις 7 Αυγούστου κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ, συνελήφθησαν 102 άτομα. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς παρέμειναν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για μέρες. Οι Κροάτες χούλιγκαν κατηγορούνται για 11 κακουργήματα και κακουργήματα, ενώ οι κατηγορίες για φόνο θα απορριφθούν γιατί η ανάλυση DNA αποκάλυψε ότι ο Μιχάλης δεν σκοτώθηκε από κανέναν από τους Κροάτες», αναφέρει το δημοσίευμα της mondo.