Facebook Pixel Ο παλαιστής που κατέκτησε τον κόσμο ...σκοράροντας
| 2012-02-04 14:30:00

Ο παλαιστής που κατέκτησε τον κόσμο ...σκοράροντας

Ο παλαιστής που κατέκτησε τον κόσμο ...σκοράροντας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι για να βρει κάποιος δικαίωση στην Ελλάδα απλά θα πρέπει να φύγει από αυτήν. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Ο Φάνης Γκέκας είναι ένα τρανό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη άποψη. Ο Λαρισαίος επιθετικός, που ανάγκασε ακόμα και τους Γερμανούς να παραδεχτούν το ταλέντο του, τώρα χορεύει... συρτάκι την Τουρκία. Τα τρία γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Σαμσούνσπορ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε είναι απλά η αφορμή. Η αιτία, το ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει.

Ο Φάνης Γκέκας όλη του τη ζωή έμαθε να παλεύει. Κυριολεκτικά, καθώς μέχρι τα 15 του χρόνια, παράλληλα με το ποδόσφαιρο, ήταν αθλητής της ελληνορωμαϊκής. Από τη μία η τρέλα του να... εκτελεί τους αντίπαλους τερματοφύλακες, όντας ακόμα παιδί στην αλάνα, και από την άλλη να... βάζει κάτω τους αντιπάλους του στο ταπί.

Μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας του τού είπε ότι πρέπει να επιλέξει. Κι έτσι ο γεννημένος στις 23 Μαΐου 1980 (ίδια μέρα με το μεγάλο του ίνδαλμα, τον Γιάννη Βαλαώρα) αποφάσισε να γίνει επιθετικός και βέβαια δεν το μετάνιωσε.

Εθεσε τους στόχους του, κάνοντας το πρώτο του δελτίο στον Τοξότη Λάρισας, μέχρι που τον εντόπισε ο Ζόραν Μπάμποβιτς, που τον πήρε στην ΑΕΛ. Αν και στο Αλκαζάρ έζησε τα δύσκολα χρόνια, ακόμα και υποβιβασμό στη (τότε) Γ' Εθνική, ο Φάνης Γκέκας παρέμενε πιστός στο ραντεβού του με τα δίχτυα.

Από τη Λάρισα πήγε στην Καλλιθέα και από εκεί έκανε το μεγάλο άλμα στον Παναθηναϊκό. Την περίοδο 2004-05 βγαίνει πρώτος σκόρερ στη Super League, όμως την επόμενη σεζόν στην Παιανία αποφασίζουν να τον παραχωρήσουν ως αντάλλαγμα στον ΠΑΟΚ για να πάρουν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ο Γκέκας λέει «όχι» και δικαιώνεται, καθώς αντί να πάει στην Τούμπα, καταλήγει τελικά στη Γερμανία και την Μπόχουμ. Εκεί γίνεται η εκτόξευση. Το πέρασμά του από τα... ταπί τον έχει βοηθήσει, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, πάρα πολύ και στο ποδόσφαιρο.

Στη Γερμανία αρχικά απορούν γιατί, αν και δεν είναι το... πρώτο σώμα, καταφέρνει να μένει όρθιος στα σκληρά μαρκαρίσματα. Δεν αργούν να ανακαλύψουν το μυστικό του, το οποίο προέρχεται από τα κλειστά γυμναστήρια της Λάρισας.

Εκεί όπου δεν άντεξε τα... μαρκαρίσματα ήταν τα αποδυτήρια της εθνικής ομάδας. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 σκάει η... βόμβα, καθώς ανακοινώνει την απόφασή του να αποχωρήσει «...εξαιτίας κάποιων ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτήν...», «φωτογραφίζοντας» τις σχέσεις με ορισμένους από τους εκλεκτούς του Σάντος. Τελικά, ένα χρόνο μετά, ανακαλεί την απόφασή του, ζητά συγγνώμη από τον Πορτογάλο και τους συμπαίκτες του και κάνει δυναμικό comeback σκοράροντας στη νίκη επί της Κροατίας.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags