Facebook Pixel Sportdog.gr | Δικαιώθηκε η European Super League - Τι απάντησε η UEFA
| 2023-12-21 13:32:00

Δικαιώθηκε η European Super League - Τι απάντησε η UEFA

Sportdog Team
Δικαιώθηκε η European Super League - Τι απάντησε η UEFA

Το Δικαστήριο της ΕΕ δικαίωσε την European Super League στην κόντρα της με UEFA και FIFA.

Tο Δικαστήριο τόνισε πως η UEFA και η FIFA έδρασαν παράνομα στην προσπάθεια τους να μπλοκάρουν την δημιουργία και την λειτουργία της European Super League.

Όπως αναφέρθηκε, οι δύο ομοσπονδίες καταχράστηκαν την δεσπόζουσα θέση τους στο άθλημα και οι ενέργειές τους για την απαγόρευση δημιουργία της European Super League ήταν έκνομες.

Η ευρωπαϊκή Super League αντέδρασε άμεσα μετά την απόφαση με τον διευθύνων σύμβουλο της Μπερντ Ράϊχαρτ να αναφέρει: «Ένα μήνυμα για τους φιλάθλους: θα μεταδίδουμε όλα τα παιχνίδια της Super League δωρεάν. Kαι ένα για τους συλλόγους: τα έσοδα είναι εγγυημένα. Κερδίσαμε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε. Το μονοπώλιο της UEFA τελείωσε. Το ποδόσφαιρο είναι δωρεάν. Τα κλαμπ είναι πλέον απαλλαγμένα από την απειλή των κυρώσεων και ελεύθερα να καθορίσουν το μέλλον τους».

UEFA: «Η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης Super League»

Οι ποδοσφαιρικοί φορείς UEFA και FIFA φαίνεται πως παραβίασαν την νομοθεσία της ΕΕ με την πρώτη να βγάζει ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Αυτή η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης «Super League». Υπογραμμίζει μάλλον ένα προϋπάρχον έλλειμμα εντός του πλαισίου προέγκρισης της UEFA, μια τεχνική πτυχή που έχει ήδη αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί τον Ιούνιο του 2022. Η UEFA είναι πεπεισμένη για την αξιοπιστία των νέων κανόνων της και συγκεκριμένα ότι συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς.

Η UEFA παραμένει αποφασιστική στη δέσμευσή της να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πυραμίδα ποδοσφαίρου, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τα ευρύτερα συμφέροντα της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο συλλογικά με εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, συλλόγους, φιλάθλους, παίκτες, προπονητές, θεσμικά όργανα της ΕΕ, κυβερνήσεις και εταίρους.

Ελπίζουμε ότι η πυραμίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που βασίζεται στην αλληλεγγύη, την οποία οι οπαδοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν δηλώσει ως αναντικατάστατο πρότυπό τους, θα διαφυλαχθεί έναντι της απειλής απόσχισης από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags