Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα ομολόγησε όλα: "Ναι, έστηνα παιχνίδια ποδοσφαίρου"
| 2024-01-12 08:24:00

Τα ομολόγησε όλα: "Ναι, έστηνα παιχνίδια ποδοσφαίρου"

Sportdog Team
Τα ομολόγησε όλα: "Ναι, έστηνα παιχνίδια ποδοσφαίρου"

Ο πρώην προπονητής τα είπε όλα.

Ο πρώην Κινέζος προπονητής, Λι Τιέ λέει ότι πλήρωσε περίπου 400.000 ευρώ για να προσληφθεί. Ισχυρίστηκε επίσης ότι βοήθησε στη χειραγώγηση των αγώνων όταν ήταν προπονητής συλλόγου.

Ο πρώην προπονητής της κινεζικής ομάδας ποδοσφαίρου, ομολόγησε ότι είχε πληρώσει το ποσό περίπου 400 χιλιάδων ευρώ για να εγγυηθεί την πρόσληψή του τον Ιανουάριο του 2020.

Κατά την ομολογία του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση CCTV, ο 46χρονος προπονητής ισχυρίστηκε επίσης ότι  έστησε παιχνίδια όταν ήταν προπονητής συλλόγου.

"Λυπάμαι πολύ. Έπρεπε να είχα χαμηλώσει το κεφάλι μου και να ακολουθήσω τον σωστό δρόμο. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που, εκείνη την εποχή, ήταν συνήθης πρακτική στους ποδοσφαιρικούς κύκλους", ανέφερε.

Διάδοχος του Λίπι στην Κίνα

Τον Ιανουάριο του 2020, όταν διαδέχτηκε τον Ιταλό, Μαρσέλο Λίπι ως προπονητή της κινεζικής εθνικής ομάδας δήλωσε ότι εκπλήρωσε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα της ζωής του.

Για να το πετύχει αυτό, ο Λι Τιέ εξήγησε ότι ζήτησε από τον σύλλογο που προπονούσε εκείνη την εποχή, την Wuhan Zall, να παρέμβει για λογαριασμό του στην Κινεζική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (CFA), τον κρατικό φορέα που λειτουργεί ως ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τον Λι Τιέ, ο σύλλογος πλήρωσε δύο εκατομμύρια γιουάν (255.000 ευρώ) σε δωροδοκίες στον Chen Xuyuan, τότε πρόεδρο της CFA. Ο Λι Τιέ ισχυρίστηκε επίσης ότι έδωσε ένα εκατομμύριο γιουάν (128.000 ευρώ) στον γενικό γραμματέα της CFA από την τσέπη του.

Καλούσε παίκτες που δεν είχαν επίπεδο Εθνικής ομάδας

Λίγο μετά το διορισμό του, ο προπονητής κάλεσε τέσσερις παίκτες από τον σύλλογο που προπονούσε στην εθνική ομάδα, οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, "δεν είχαν το απαραίτητο επίπεδο να καλούνται".

Ο Λι Τιέ δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ και απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Ο προπονητής παραδέχτηκε επίσης ότι βοήθησε να αγοράσει πολλά παιχνίδια.

Η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της Κίνας ξεκίνησε έρευνα κατά του Λι Τιέ στα τέλη του 2022, γεγονός που οδήγησε στην απόλυση περίπου δέκα αξιωματούχων της CFA, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Προέδρου, Chen Xuyuan.

Ο Τσεν κατηγορήθηκε για διαφθορά τον Σεπτέμβριο, αφού παραδέχτηκε ότι έλαβε μεγάλα χρηματικά ποσά από παίκτες του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags