Facebook Pixel Sportdog.gr | H μέρα που η Λάτσιο φόρεσε τη φανέλα «Je suis Charlie»
| 2024-01-11 11:24:00

H μέρα που η Λάτσιο φόρεσε τη φανέλα «Je suis Charlie»

Του Γιώργου Βροντάκη
H μέρα που η Λάτσιο φόρεσε τη φανέλα «Je suis Charlie»

Στις 11 Ιανουαρίου 2015, λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo, η Λάτσιο φόρεσε τη φανέλα «Je suis Charlie» για το ρωμαϊκό ντέρμπι.

Η 7η Ιανουαρίου 2015 είναι μια διαβόητη ημερομηνία στη γαλλική ιστορία: είναι αυτή των επιθέσεων στο περιοδικό Charlie Hebdo που κόστισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους. Τις μέρες που ακολούθησαν την επίθεση, ένα σύνθημα εμφανίστηκε και έγινε γρήγορα το έμβλημα υποστήριξης των θυμάτων: «Je suis Charlie» .

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, πολλοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι κινητοποιήθηκαν για να δείξουν επίσης την υποστήριξή τους στα θύματα αυτών των επιθέσεων. Στα περισσότερα γήπεδα της Ευρώπης τηρούνται λεπτά σιωπής και στη Γαλλία, αρκετοί σύλλογοι εμφανίζουν το μήνυμα «Je suis Charlie» στις φανέλες τους, όπως οι Νανσί, Ντιζόν, Σατορού, Βαλενσιέν.

Όμως, το περίεργο ήταν πως ένας ξένος σύλλογος θα εμφανιστεί επίσης με μια φανέλα με το σύνθημα «Je suis Charlie». Αυτή ήταν η Λάτσιο. Ο σύλλογος της Ρώμης φόρεσε τη συγκεκριμένη φανέλα για μια φορά και την έβαλε στο ντέρμπι της πρωτεύουσας εναντίον της Ρόμα.

Εκείνη την εποχή, η Λάτσιο δεν είχε χορηγό φανέλας, και ως εκ τούτου ο πρόεδρος του συλλόγου, Κλαούντιο Λοτίτο, ζήτησε από τον κατασκευαστή εξοπλισμού, Macron, να προσθέσει το «Je suis Charlie».

Αυτή η φανέλα είναι συλλεκτική, αφού δεν κυκλοφόρησε προς πώληση. Το ντέρμπι έληξε με σκορ 2-2 και ήταν επίσης κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα που ο Φραντσέσκο Τότι, πανηγύρισε ένα γκολ πηγαίνοντας να τραβήξει μια selfie φωτογραφία κάτω από τη σειρά των οπαδών της Ρόμα .

Ένα ματς σίγουρα αξέχαστο, για όλους αυτούς τους λόγους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags