Η αστυνομία θεωρεί τον Ζοάο Πάουλο ντε Κάστρο ως τον κύριο ύποπτο για τον πυροβολισμό και τη δολοφονία του Αντριάνο Κόστα, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πέθανε ακαριαία στις 10 Οκτωβρίου 2023.

Ο πρώην Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής  κατηγορείται για το θάνατο ενός φύλακα στη ληστεία ενός υποκαταστήματος τράπεζας στη Φράνκα της Βραζιλίας.

Η εφημερίδα «O Globo» αναφέρει ότι η Πολιτική Αστυνομία της Βραζιλίας θεωρεί τον Ζοάο Πάουλο ντε Κάστρο ως τον κύριο ύποπτο. Ένας άλλος σεκιουριτάς πυροβολήθηκε πολλές φορές στο στήθος, αλλά του έσωσε τη ζωή το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Από τα τέσσερα μέλη της συμμορίας, τα δύο έχουν ήδη συλληφθεί. Οι δύο που θεωρούνται φυγάδες είναι ο 40χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, τον οποίο αναγνώρισε άλλος σεκιούριτι, και ο εγκέφαλος της φονικής ληστείας.

Ο Ζοάο Πάολο ντε Κάστρο έπαιξε ως μέσος και αμυντικός σε ομάδες της περιοχής του Σάο Πάολο, ξεχωρίζοντας στη Γκουαρανί ντε Καμπίνας, τη Votoraty de Votorantim, με την οποία κέρδισε το Paulista Championship Series το 2009 με τον Φερνάντο Ντινίζ ως προπονητή.

Ο Ντε Κάστρο αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2017 σε ηλικία 34 ετών λόγω τραυματισμού στο γόνατο.