Facebook Pixel Από τη θεωρία στην πράξη! Ένα εποικοδομητικό διήμερο στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ
| 2024-01-17 05:34:00

Από τη θεωρία στην πράξη! Ένα εποικοδομητικό διήμερο στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ

του Κιτρινόμαυρου
Από τη θεωρία στην πράξη! Ένα εποικοδομητικό διήμερο στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ

Διάδραση και συνεκπαίδευση το μήνυμα που εξέπεμψε το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ 2023-24

Ένα σεμινάριο με συνδυασμό θεωρίας και πράξης σε αγωνιστικά και οργανωτικά θέματα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων το διήμερο 13-14 Ιανουαρίου 2024. Στο μέρος, στο οποίο σε μερικά χρόνια θα σχηματιστεί η Πολιτεία της Ένωσης κατέφθασαν σύλλογοι, από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας αλλά και τη Γερμανία, οι οποίοι αποτελούν μέλη του «κιτρινόμαυρου» δικτύου Ακαδημιών.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, στο 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ για τη σεζόν 2023-24, οι 21 συνεργαζόμενοι σύλλογοι εκπροσωπήθηκαν στη δεύτερη από τις τρεις ανά σεζόν συναντήσεις τους με την Κεντρική Ακαδημία. Μάλιστα η Academica14 από τη Θεσσαλονίκη «κατέβασε» στην Αθήνα δύο τμήματα (Κ16 και Κ15) για να υποστηρίξει τις ανάγκες των πρακτικών ενοτήτων του σεμιναρίου.

Για μία ακόμα φορά, τα κύρια χαρακτηριστικά του διημέρου ήταν η διάδραση και η συνεκπαίδευση.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος άνοιξε το πρόγραμμα του σεμιναρίου με την εισήγησή του με θέμα «Στρατηγική και Βιώσιμη Αθλητική Διοίκηση». Ακολούθησε η παρουσίαση από τον προπονητή της Κ16 Αριστοτέλη Σχίζα με θέμα την παρουσία του στο φόρουμ «ECA Knowledge Exchange Youth Football» τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μονακό, το οποίο είχε ως αντικείμενο τις στρατηγικές ανίχνευσης ταλέντων στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Ο Αναλυτής Απόδοσης της Ακαδημίας της ΑΕΚ Στάθης Δούπκαρης παρουσίασε την εισήγησή του με θέμα «Η Ανάλυση Απόδοσης στις Αναπτυξιακές Ηλικίες». Η πρώτη μέρα περιέλαβε και τεχνικά αγωνιστικά θέματα που αφορούσαν την αμυντική και την επιθετική λειτουργία, με εισήγηση από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας Κ15 της ΑΕΚ (Βασίλης Αποστόλου, Θοδωρής Τριποτσέρης, Γιώργος Κιούπης, Ιάσων Ψαρράς).

Το πρόγραμμα της Κυριακής άνοιξε με την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση από το τμήμα scouting της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ (Φανούρης Γουνδουλάκης, Άκης Πέτρου, Δημήτρης Ξουρής) με θέμα «Πτυχές του Scouting σε μια Επαγγελματική Ευρωπαϊκή Ομάδα» και ακολούθησε εισήγηση από το επιτελείο της συνεργαζόμενης Ακαδημίας από τη Θεσσαλονίκη AcademicaFc14. Το πρόγραμμα έκλεισε με αγώνες εκπαιδευτικού χαρακτήρα ανάμεσα στις ομάδες της ΑΕΚ και της AcademicaFc14 σε επίπεδο Κ15 και Κ16.

Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου είχε ο υπεύθυνος διοίκησης Λεωνίδας Χατζημιχάλης. Ήταν ένα ακόμα ένα εποικοδομητικό διήμερο, από το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν άκρως ικανοποιημένοι και συνεχάρησαν τους διοργανωτές. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 3ο Σεμινάριο της σεζόν στις αρχές του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags