Ο Τάσος Μπακασέτας είναι το πρόσωπό της ημέρας στη χώρα μας και το sportdog.gr παρουσιάζει την ακροστιχίδα του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας που επιστρέφει στη Super League για να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

Μανόλο Χιμένεθ... Ο προπονητής που τον πίστεψε στην ΑΕΚ και τον εξέλιξε. Ο Ισπανός τεχνικός αναβάθμισε τον Μπακασέτα κάνοντας τον να έχει καλύτερη αντίληψή του αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο.

Πρώτος σκόρερ... Έγραψε ιστορία στην Τουρκία με την Τράμπζονσπορ, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ της τουρκικής ομάδας από τότε που αποκτήθηκε, σκοράροντας σε ένα ματς με την Ινσταμπούλσπορ τον περασμένο Ιανουάριο. «Όλα τα γκολ είναι αφιερωμένα στον Θεό. Είναι αυτός που μου δίνει υγεία. Όπως επίσης στην οικογένειά μου, που είναι πάντα μαζί μου», έχει πει.

Αστέρας Τρίπολης... Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής των Αρκάδων το 2008 και το 2010 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, φορώντας το νούμερο 12 στη πλάτη.

Κατάθλιψη... Είχε αποκαλύψει πως πάλεψε με την κατάθλιψη ακόμα και όταν είχε πετύχει χατ τρικ, αλλά και είχε πάρει σπουδαία μεταγραφή.

ΑΕΚ... Αγαπήθηκε στην Ένωση φορώντας τη φανέλα της από το 2016 ως το 2019 και κατέκτησε μάλιστα και το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως, με προπονητή τον Καρντόσο έφυγε και μετά από 4,5 χρόνια επιστρέφει στη Super League.

Σιώπης... Ο κολλητός του. Το άλλο του μισό στην Τουρκία. Ο Μανώλης Σιώπης δεν μπορούσε χωρίς τον Τάσο Μπακασέτα, αλλά και το αντίστροφο. Έγινε μέχρι και μεταφραστής του βραχύσωμου άσου σε μια συνέντευξη Τύπου.

Επικαλαμίδες... Στα πόδια του φοράει επικαλαμίδες με τα αγαπημένα του πρόσωπα, όπως η σύντροφος, Σπυριδούλα Ανδριώτη και ο αδερφός του, ο Φλας (όπως τον φωνάζουν) στο ένα πόδι και στο άλλο είναι δύο αθλητές του μπάσκετ, ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Κόμπι Μπράιαντ. Όχι τα πρόσωπά τους, αλλά δυο μότο τους. «Ό,τι αρνητικό – πίεση, προκλήσεις – είναι όλα μια ευκαιρία για μένα να ανέβω», τόνιζε ο Κόμπε, ενώ ο MJ τόνιζε: "Απέτυχα ξανά και ξανά στην ζωή μου. Και γι' αυτό πέτυχα».

Τραμπζονσπόρ... Με τα γκολ και τις ασίστ του κατάφερε να κάνει πρωταθλήτρια Τουρκίας την ομάδα του έπειτα από 38 χρόνια. Φεύγει από την Τραπεζούντα έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το σημάδια του στην ιστορία της Τραμπζονσπόρ.

Αλάνιασπορ... Με αυτήν συστήθηκε στο τουρκικό κοινό. Ήταν το προηγούμενο βήμα πριν το... μεγάλο. Έφυγε από την Ελλάδα για την Τουρκία έχοντας πρώτο προορισμό την Αλάνιασπορ. Τον Ιούνιο του 2019 εντάχθηκε στην τουρκική ομάδα, στην οποία παρέμεινε για δύο έτη, κάνοντας 53 συμμετοχές με 17 γκολ και στη συνέχεια ακολούθησε το βήμα παραπάνω για την Τράμπζονσπορ.

Συρτάκι... Παρουσιάστηκε στην Τράμπζονσπορ με συρτάκι και στη φιέστα της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, φόρεσε σαν κάπα την ελληνική σημαία, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο υπό τους ήχους του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας και χόρεψε για πάνω από ένα λεπτό.