Facebook Pixel Βασίλης Κωνσταντίνου - Παναθηναϊκός: Παραλίγο καπετάνιος πριν τον ΠΑΟ! "Στεναχωρήθηκα που δεν έπαιξα με Άγιαξ - Πρόεδρος στην πιο μαύρη περίοδο..."
| 2024-01-28 09:00:00

Παραλίγο καπετάνιος πριν τον ΠΑΟ! "Στεναχωρήθηκα που δεν έπαιξα με Άγιαξ - Πρόεδρος στην πιο μαύρη περίοδο..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Γεμάτη αποκρούσεις και καλάθια η ιστορία του Βασίλη Κωνσταντίνου! Μία αυτοβιογραφική συνέντευξη του παλαίμαχου τερματοφύλακα με πολλά στοιχεία αυτοκριτικής για την περίοδο που ανέλαβε παράγων στο "Τριφύλλι". Τί λέει για τους συμπαίκτες του, την εθνική ομάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τη βία.

Μία αυτοβιογραφική συνέντευξη παραχώρησε στην κάμερα του Sportdog.gr ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο φακός ακολουθεί τον παλαίμαχο τερματοφύλακα και πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού στην οικία του, όπου δείχνει κάποια αναμνηστικά κειμήλια από την αθλητική του σταδιοδρομία και στη συνέχεια στη γειτονιά που μεγάλωσε, στο Μαρούσι. Η διήγηση του βετεράνου άσου συνδυάζεται με παράθεση εικόνων, από την αλάνα που έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι την έλευσή του στον Παναθηναϊκό, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί πριν φορέσει φανέλα με τριφύλλι, βρέθηκε στο στόχαστρο της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα φοιτούσε σε ναυτικό γυμνάσιο, προκειμένου να αποκατασταθεί επαγγελματικά και να βοηθήσει την οικογένειά του, η οποία αποτελείτο από 7 αγόρια και 4 κορίτσια. Εκεί που είναι που γεννιούνται ερωτήματα.

Πώς τελικά συνέχισε τον αθλητισμό και πως ξεπεράστηκαν οι αμφιβολίες των γονέων;  «Ήθελα να γίνω καπετάνιος», λέει. Πώς συνδύαζε δύο αθλήματα; Γιατί μπορεί ο Κωνσταντίνου να ήταν υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής, ταυτόχρονα όμως ήταν και ενεργός καλαθοσφαιριστής. Ο ίδιος εξιστορεί με νοσταλγία εκείνες τις εποχές αλλά και παράπονο. Γιατί κάποιος του έκοψε το μπάσκετ…

Ο Κωνσταντίνου θυμάται τις σχέσεις με τους συμπαίκτες του, τη συνύπαρξη με τον Τάκη Οικονομόπουλο, τους προπονητές που τον στιγμάτισαν, τους αντίπαλους επιθετικούς που πρόσεχε και την εμπειρία του από την εθνική ομάδα. Φυσικά δεν ξεχνά τη θητεία του ως παράγων του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, για την οποία δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και μιλάει με διάθεση αυτοκριτική. «Η θητεία του ήταν η πιο μαύρη περίοδος στην ιστορία του Παναθηναϊκού», παραδέχεται και αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να κατέβει υποψήφιος στις περιφερειακές εκογές. Ο ένας παράγων ήταν να βοηθήσει για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό και ο άλλος για να καταπολεμήσει θέματα βίας. «Υπάρχει λύση, το θέμα είναι ποιος θα πάρει την απόφαση», λέει με νόημα και καταλήγοντας στέλνει μήνυμα στους αναγνώστες του Sportdog: «Είναι μία ιστοσελίδα που θέλει να ανεβάσει το επίπεδο του αθλητισμού».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags