Facebook Pixel Sportdog.gr | Η ζωή πήρε την κατηφόρα: Από τη Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ, στα... τοπικά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2024-02-01 16:52:00

Η ζωή πήρε την κατηφόρα: Από τη Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ, στα... τοπικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Η ζωή πήρε την κατηφόρα: Από τη Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ, στα... τοπικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον είχαν χαρακτηρίσει ως νέο Σεσκ Φάμπρεγας.

Η νέα ζωή του Φραν Μερίδα δεν είναι και τόσο ωραία. Ο 33χρονος άσος ήταν κάποτε ένα... στολίδι της Μπαρτσελόνα που είχε στόχο να διαδεχθεί τον Σεσκ Φάμπρεγας στην Άρσεναλ και τώρα θα παίξει στην Primera RFEF με την φανέλα της Λούγκο. Ο Φραν Μερίδα υπέγραψε για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν.

Στις αρχές της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν πολλά υποσχόμενος και βαφτίστηκε ως διάδοχος του Σεσκ Φάμπρεγας στην Άρσεναλ και τώρα θα αγωνίζεται στην Πρώτη Ομοσπονδία της Ισπανίας, αφήνοντας την Κίνα και την Tianjin Jinmen Tiger.

"Είναι μια ευκαιρία για την οποία είμαι ευγνώμων, προέρχομαι από μια εμπειρία στην Κίνα και έχω εκτιμήσει ξεκάθαρα πράγματα. Ο σύλλογος μου έχει δώσει πολλές εγκαταστάσεις και είμαι πολύ ενθουσιασμένος, ήθελα πολύ να επιστρέψω στην Ισπανία", δήλωσε στην παρουσίασή του.

Οι 11 ομάδες σε 13 χρόνια

Ο Φραν Μερίδα ήταν ένα από τα μεγάλα διαμάντα των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, ​​στην οποία εντάχθηκε σε ηλικία 8 ετών και την άφησε το 2005 σε ηλικία 15 ετών για να υπογράψει στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, ακολουθώντας τα βήματα του Σεσκ Φάμπρεγας.

Έκανε το ντεμπούτο του με την Άρσεναλ στις 25 Σεπτεμβρίου 2007 εναντίον της Νιούκαστλ, αν και οι Λονδρέζοι κατέληξαν να δανείσουν το νεαρό Καταλανό στη Σοσιεδάδ εκείνη τη σεζόν.

Η Άρσεναλ ανανέωσε τον Φραν Μέριδα μέχρι το 2010, μέχρι που υπέγραψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τέσσερις σεζόν. Μετά από μια διετή εμπειρία στο «Βιθέντε Καλντερόν», ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έπαιξε στις Πορτογαλία (Μπράγκα, 2011), Ισπανία (Χέρκουλες, 2012-13), Βραζιλία (Ατλέτικο Παρανανένσε, 2013-14), ξανά Ισπανία με Ουέσκα (2015-16), Οσασούνα (2016-20) , Εσπανιόλ (2020-22) και η τελευταία του ομάδα ήταν στην Κίνα (Tianjin Jinmen Tiger).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags